Багатьом кулінарам вже відомо, що існують спеціальні види пасти (тобто макаронні вироби) для фарширування. Це Каннелоні (у формі коротких трубок) і Конкильони (у формі черепашок). Зазвичай фаршировані макарони варять у киплячій воді або готують на пару можна готувати їх і в духовій шафі. Один з найпопулярніших варіантів - макарони, фаршировані м'ясним фаршем, запечені в духовці, з сиром або соусом.
Фаршировані макарони черепашки, запечені в духовці
Інгредієнти: макаронні вироби Конкильони (у вигляді великих черепашок) - 400-500 г; фарш середнього або дрібного помелу (свино-яловиче-курячий, наприклад) - 300-400 г; куряче яйце - 1 шт (за бажанням); перець чорний мелений; перець червоний солодкий - 2 шт.; помідори червоні стиглі - 150 г; перець червоний гострий свіжий; часник; зелень (базилік, петрушка, розмарин, коріандр); сіль. Приготування Фарш підсолимо, поперчити і ретельно перемішати (можна додати яйце). Нафаршируємо неварение черепашки і відкладемо їх на деякий час.
Приготуємо овочеву суміш з помідорів, солодкого перцю, гострого перцю, часнику і зелені частини за допомогою блендера. Розбавимо водою до консистенції кефіру.
Середнього розміру деко з вираженим бортиком змастимо рослинним маслом. Викладемо фаршировані черепашки відкритою стороною вгору. Заллємо овочевою сумішшю і помістимо запікатися в розігріту духову шафу. При необхідності можна підлити трохи води. Запікаємо при середній температурі протягом 25-30 хвилин. Якщо хочете, можна за 5 хвилин до готовності присипати тертим сиром (в ідеалі - «Пармезаном»). Він повинен злегка подплавиться. Готові макарони з фаршем подаємо, прикрасивши зеленню зі столовим вином.
Фаршировані макарони-трубочки, запечені в духовці
Можна приготувати трубочки так само, як і черепашки (дивіться вище), а можна зробити для них сирно-сирну начинку.
Інгредієнти: каннелоні - 1 пачка; сир - 250 г; жовток курячого яйця - 1 шт.; зелень різна (базилік, розмарин, петрушка, коріандр); часник - 2 зубчики; трохи рослинного масла; вершки молочні натуральні - 150 мл; вино біле - 50 мл Приготування Каннелоні проваримо в киплячій воді з додаванням солі і 1-й столовій ложки олії протягом 4-5 хвилин, не більше. Відкинемо на друшляк і розкладемо на рушник.
Сир змішаємо з половиною подрібненої зелені, часником і яєчним жовтком. Нафаршируємо цією начинкою каннелоні.
Змастимо маслом форму і викладемо фаршировані каннелоні. Заллємо сумішшю вершків і вина. Помістимо запікатися в духову шафу на 20 хвилин. Подаємо, оформивши зеленню. Можна і посипати тертим твердим сиром.
До пасті, фаршированої сирними начинками (в даному випадку, сирної), краще подавати світлі столові вина.