Вернуться назад Распечатать

Фаршировані макарони в духовці

Фаршировані макарони в духовці
Багатьом кулінарам вже відомо, що існують спеціальні види пасти (тобто макаронні вироби) для фарширування. Це Каннелоні (у формі коротких трубок) і Конкильони (у формі черепашок). Зазвичай фаршировані макарони варять у киплячій воді або готують на пару можна готувати їх і в духовій шафі. Один з найпопулярніших варіантів - макарони, фаршировані м'ясним фаршем, запечені в духовці, з сиром або соусом.

Фаршировані макарони черепашки, запечені в духовці


Інгредієнти:

  • макаронні вироби Конкильони (у вигляді великих черепашок) - 400-500 г;

  • фарш середнього або дрібного помелу (свино-яловиче-курячий, наприклад) - 300-400 г;

  • куряче яйце - 1 шт (за бажанням);

  • перець чорний мелений;

  • перець червоний солодкий - 2 шт.;

  • помідори червоні стиглі - 150 г;

  • перець червоний гострий свіжий;

  • часник;

  • зелень (базилік, петрушка, розмарин, коріандр);

  • сіль.


  • Приготування
    Фарш підсолимо, поперчити і ретельно перемішати (можна додати яйце). Нафаршируємо неварение черепашки і відкладемо їх на деякий час.
    Приготуємо овочеву суміш з помідорів, солодкого перцю, гострого перцю, часнику і зелені частини за допомогою блендера. Розбавимо водою до консистенції кефіру.
    Середнього розміру деко з вираженим бортиком змастимо рослинним маслом. Викладемо фаршировані черепашки відкритою стороною вгору. Заллємо овочевою сумішшю і помістимо запікатися в розігріту духову шафу. При необхідності можна підлити трохи води. Запікаємо при середній температурі протягом 25-30 хвилин. Якщо хочете, можна за 5 хвилин до готовності присипати тертим сиром (в ідеалі - «Пармезаном»). Він повинен злегка подплавиться. Готові макарони з фаршем подаємо, прикрасивши зеленню зі столовим вином.

    Фаршировані макарони-трубочки, запечені в духовці


    Можна приготувати трубочки так само, як і черепашки (дивіться вище), а можна зробити для них сирно-сирну начинку.
    Інгредієнти:

  • каннелоні - 1 пачка;

  • сир - 250 г;

  • жовток курячого яйця - 1 шт.;

  • зелень різна (базилік, розмарин, петрушка, коріандр);

  • часник - 2 зубчики;

  • трохи рослинного масла;

  • вершки молочні натуральні - 150 мл;

  • вино біле - 50 мл


  • Приготування
    Фаршировані макарони в духовці

    Каннелоні проваримо в киплячій воді з додаванням солі і 1-й столовій ложки олії протягом 4-5 хвилин, не більше. Відкинемо на друшляк і розкладемо на рушник.
    Сир змішаємо з половиною подрібненої зелені, часником і яєчним жовтком. Нафаршируємо цією начинкою каннелоні.
    Змастимо маслом форму і викладемо фаршировані каннелоні. Заллємо сумішшю вершків і вина. Помістимо запікатися в духову шафу на 20 хвилин. Подаємо, оформивши зеленню. Можна і посипати тертим твердим сиром.
    До пасті, фаршированої сирними начинками (в даному випадку, сирної), краще подавати світлі столові вина.