Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Макарони з фаршем

Макарони з фаршем

21-03-2015, 21:21
1 463
Макарони з фаршем
Одне з найбільш поширених повсякденних страв - макарони з м'ясом. Макарони з сосисками, котлетками, макарони по-флотськи - знайомі нам ще з дитинства. Але існує набагато більше способів приготування макаронів, і при цьому можна отримати абсолютно різні за смаком страви практично однакового складу продуктів. Фаршировані макарони, макарони з м'ясом, шинкою, макарони з тушонкою. А які смачні макарони, запечені в духовці, з м'ясом, грибами, овочами і сиром - такий запіканкою з макаронів можна порадувати не тільки рідних, але і сміливо подавати гостям, до святкового столу. Запіканку з макаронів можна готувати різними способами - м'ясну, овочеву, солодку з варенням або згущеним молоком. Але щоб такі страви не нашкодили вашій фігурі, намагайтеся використовувати макарони з твердих сортів пшениці.
Практично найвідоміше блюдо з макаронів з фаршем - це макарони по-флотськи. Коли його готували на судах - макарони і спеціально заготовлене м'ясо довго зберігаються, а по енергетичній цінності чудово підходили для живлення виснажених фізичною роботою матросів. По мірі розповсюдження, рецепти макаронів по-флотськи ставали різноманітніше, з'явився рецепт макаронів по-флотськи з тушонкою, яку ще легше транспортувати, ніж звичну для цієї страви солонину. При сучасних технологіях зберігання продуктів макарони по-флотськи практично перестали готувати на судах, а ось господиням ці рецепти припали до смаку, так як вони швидкі в приготуванні і не вимагають великих витрат.
Макарони по-флотськи з фаршем
05 кг макаронів, 05 кг фаршу або м'яса, 200 г томатного соусу, 1-2 цибулина, рослинна олія, спеції і сіль за смаком. Якщо ви не любите магазинний готовий фарш, то перед тим, як приготувати макарони по-флотськи, необхідно перекрутити м'ясо на м'ясорубці або подрібнити у блендері.
Наріжте цибулю і обсмажте з фаршем, додайте соус і спеції. Тушкуйте 1 хвилину, і додайте попередньо зварені макарони. Ще хвилину потушкуйте і можна подавати до столу.
Простий рецепт макаронів з фаршем
На 05 кг макаронів візьміть 300 г фаршу, 2 помідори, 1 солодкий перець і цибулю порей.
Посмажте фарш, додайте нарізані овочі та цибулю, сіль і чорний перець за смаком. Тушкуйте 5 хвилин. Одночасно зваріть макарони і змішайте їх з фаршем. До страви можна приготувати соус або посипати тертим сиром із зеленню.
Фаршировані макарони черепашки з м'ясним фаршем
Для цього знадобляться спеціальні макаронні вироби - великі черепашки.
Фарш підійде будь-який, який вам більше до смаку - м'ясний або овочевий. Для різноманітності додайте гриби, оливки, солодку кукурудзу або зелений горошок, мариновані огірочки, консервований ананас, морепродукти, загалом, все, що вам подобається.
Макарони можна злегка відварити, але тоді необхідно дуже обережно, щоб не пошкодити вироби, начиняти їх фаршем. Можна начиняти і сирі вироби, але тоді фарш повинен містити достатньо рідини і при випічці використовуйте соус.
Макарони з начинкою можна випікати довго, щоб черепашки не розлізлися. Перед подачею не забудьте посипати страву сиром і прикрасити зеленню. Ось і все - оригінальна закуска готова.
Рецепт запіканки з макаронів з фаршем
На 05 кг макаронів візьміть 400 г фаршу, 150 г грибів і сиру, 6 помідорів, 1 цибулина. З приправ підійдуть базилік, чебрець, чилі, орегано, часник і чорний перець. Також вам знадобиться 500 мл молока, 2 столові ложки борошна 1 столова ложка вершкового масла для соусу.
Макарони для запіканки потрібно відварити до напівготовності, полити рослинним маслом, щоб не злиплися, і тримати в теплому місці.
Фарш необхідно обсмажити і додати цибулю з грибами. Тушкуйте 10 хвилин, додайте приправи і нарізані кубиками помідори. Тушкуйте ще 5 хвилин.
Для соусу розтопіть вершкове масло і, безперервно помішуючи, додайте борошно. Відразу влийте молоко, тільки дуже повільно і також помішуючи. Не перестаючи помішувати, доведіть до кипіння, додайте чорний перець і сіль і варіть 2 хвилини на повільному вогні.
Шарами укладіть у форму макарони, фарш і соус. Верхній шар посипте сиром і приправами. запікайте 30 хвилин при температурі близько 200 С.
Рецепт запіканка з макаронів з сухим вином
На 400-500 г макаронів вам потрібно 200 г фаршу, 150 г тертого твердого сиру, 2 яйця, 2 цибулини, 50 г сухого вина, 2 ст. л. борошна, помідори, чорний перець і сіль за смаком.
Зваріть макарони, злийте воду, додайте сире яйце, 50 г сиру.
Макарони з фаршем

Підсмажте подрібнену цибулю до золотистого кольору і додати фарш. Смажте практично до готовності, добавите подрібнені помідори, вино, перець і сіль. Тушкуйте ще 5 хвилин.
Жовток, борошно і залишився сир вимішайте, щоб не залишилося грудочок.
На деко викладіть шарами макарони і фарш, поливаючи кожен шар соусом. Запікайте в духовці близько 10 хвилин, щоб сир розтанув, і запіканка добре прогрілася. Відразу подавайте до столу.
Макарони в поєднанні з м'ясом - це ситне і швидке в приготуванні блюдо, чудовий вечерю для родини після трудового дня, а завдяки різноманітності рецептів і вашої фантазії - оригінальне доповнення і до святкового столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони - рецепти
Макарони - рецепти
При наявності в будинку макаронів, будь-яка господиня може приготувати ситну вечерю буквально за півгодини. Головне - це макарони відварити, а потім
Макарони з тушонкою - рецепт
Макарони з тушонкою - рецепт
Макарони з тушонкою - дуже просте і швидке блюдо, яке іноді хочеться урізноманітнити. Чому? Сиром, помідорами, цибулею, морквою, приправами та іншими
Макарони в духовці - рецепт
Макарони в духовці - рецепт
Макарони, приготовлені в духовці досить смачне і ситне блюдо, а якщо їх ще нафарширувати який-небудь начинкою - вийде страва, просто пальчики
Фаршировані макарони - рецепт
Фаршировані макарони - рецепт
Фаршировані макарони - смачне і популярне блюдо на наших столах. І сьогодні ми вам розповімо, як нафарширувати каннелоні і черепашки м'ясним фаршем з
Макарони в мікрохвильовці
Макарони в мікрохвильовці
Ми звикли до того, що в мікрохвильовці зручно розігрівати готові страви, але адже їх можна там і готувати, хоч і не всі, але багато. І сьогодні ми
Фаршировані макарони в мультиварці
Фаршировані макарони в мультиварці
Всі ми з дитинства любимо макарони. Способів їх приготування безліч. Їх можна варити, смажити, запікати. Сьогодні ми хочемо з вами поділитися