Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Макарони - рецепти

Макарони - рецепти

21-03-2015, 21:18
896
Макарони - рецепти
У кожної господині є свій спосіб того, як приготувати смачні макарони. Макарони можна поєднувати практично з усіма продуктами, їх можна варити, смажити, запікати і фарширувати. Звичайно ж, завдяки таким можливостям існує дуже багато рецептів страв з макаронів. Не дивлячись на те, що макарони вважаються національним італійським блюдом, наші господині вже давно змінили рецепти макаронів так, що їх по праву можна вважати і нашим стравою. А різноманітність соусів і підлив здатне зробити неповторним навіть таке просте блюдо, як макарони з сосисками, куркою або ковбасою. Але не забувайте, що навіть при однаковому рецепті приготування макаронів, страви, зроблені з неякісних макаронних виробів, будуть значно поступатися за смаком і користю стравам, приготованим з макаронів, які зроблені з твердих сортів пшениці.
Отже, що можна приготувати з макаронів? Практично всі - салати, гарніри, запіканки, ліниві вареники, лазанью. Рецепти приготування страв з макаронів дуже різноманітні, всі залежить тільки від ваших можливостей і фантазії. Для приготування дуже складних страв з макаронів скористайтесь рецептами з фото, де покроково пояснюється кожен етап. А якщо хочеться поекспериментувати, то використовуйте найбільш вдалі поєднання продуктів. Наприклад, макарони з сиром, солоною бринзою, макарони з куркою, грибами і овочами. Причому для приготування макаронів з сиром не обов'язково використовувати традиційні дорогі сорти італійського сиру - їх можна замінити будь-яким твердим сиром, який вам подобається. Так само можна придумати свій соус, який підійде до задуманого страви з макаронів.
Ось деякі рецепти страв з макаронів.
Молочні макарони
Це блюдо користується особливою популярністю у дітей, і значно економить час їх батькам.
5 хвилин прокип'ятіть 50 г макаронних виробів, відкиньте на друшляк. В 05 л молока додайте 100 г води, доведіть до кипіння і додайте макарони. Варіть до готовності макаронів, в кінці додайте щіпку солі, цукор, ваніль, 1 столову ложку вершкового масла. За бажанням можна додати цукати, корицю, імбир і прикрасити суп кокосовою стружкою.
Макарони в мікрохвильовці
Для того щоб зробити макарони в мікрохвильовці використовуйте спеціальні рецепти, оскільки такий метод відрізняється від звичайних способів приготування макаронів.
300 г макаронів залийте окропом, посоліть і поставте в мікрохвильовку. Через 10 хвилин вимкніть піч, перемішайте макарони і 5 потримайте хвилин у вимкненій мікрохвильовці. Ось і все - макарони готові. Можете зробити такі макарони з сиром або окремо приготувати соус.
Рецепт макаронів з сиром і баклажанами
На 200 г баклажан візьміть 250 г макаронів, 150 г твердого сиру, 1 цибулину, 2 томата, 1 часточка часнику, 2 столові ложки рослинного масла, базилік, чорний перець, сіль.
Дрібно нашатковану цибулю потушкуйте, щоб він став прозорим. Обдайте окропом помідори, наріжте, додайте сіль і перець і на слабкому вогні тушкуйте з цибулею. Розітріть часник з сіллю, потріть сир і додайте в готовий соус.
Порізати баклажани і 15 хвилин потримаєте їх у солі. Відіжміть сік і обсмажуйте до готовності. На блюдо викладіть баклажани, зверху, зварені макарони. Все це полийте томатним соусом і прикрасьте базиліком.
Макарони з кабачками
На 05 кг макаронів візьміть 400 г кабачків, зубчик часнику, столову ложку нарізаної зелені петрушки, 6 столових ложок оливкової олії, чорний перець і сіль.
У маслі обсмажте часник, щоб підрум'янився. Потім додайте кабачки попередньо очищені і нарізані кубиками. Коли кабачки підрум'яняться, додайте перець, сіль і петрушку. Відваріть макарони і змішайте з кабачками. Зверху страву можна посипати тертим сиром або прикрасити гілочкою петрушки.
Макарони з помідорами і сиром
На 350 г помідор візьміть 300 г макаронів, 200 г сиру, невелику кількість рослинного масла для смаження, за смаком чорний перець, сіль.
Обсмажте нарізані кубиками помідори, посоліть і поперчіть. Додайте заздалегідь зварені макарони, перемішайте, додайте тертий сир, ще раз перемішайте і смажте 4 хвилини. Перед подачею до столу можна прикрасити базиліком.
Макарони з яйцем
На 250 р макаронів вам потрібно 6 яєць, 200 г копченої грудинки, 2 столові ложки сметани,
Макарони - рецепти
100 г гострого сиру, за смаком сіль, чорний перець, мускатний горіх і зелень петрушки.
Грудинку, нарізану смужками, обсмажте на сковороді. Змішайте яйця зі сметаною, додайте спеції і зелень. Отриману суміш додайте до грудинці і, помішуючи, підсмажте на повільному вогні. Коли маса загусне, вимкніть вогонь, викладіть зверху зварені макарони і посипте тертим сиром.
Хоча рецепти макаронів дуже прості, не варто зловживати такими стравами, якщо ви віддаєте перевагу вироби з м'яких сортів пшениці. У поєднанні з м'ясом, сиром, цукром чи виходять досить калорійні страви, які можуть позначитися на вашій фігурі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з фаршем
Макарони з фаршем
Всім нам звичні макарони зовсім неважко з нудною повсякденній їжі перетворити на святкове ситне блюдо. Для цього до них треба додати м'ясо - у
Макарони з тунцем
Макарони з тунцем
У житті кожної жінки зустрічаються важкі будні, коли хочеться прийти з роботи додому і просто відпочити. Але, на жаль, зробити так виходить не
Макарони з тушонкою - рецепт
Макарони з тушонкою - рецепт
Макарони з тушонкою - дуже просте і швидке блюдо, яке іноді хочеться урізноманітнити. Чому? Сиром, помідорами, цибулею, морквою, приправами та іншими
Макарони в духовці - рецепт
Макарони в духовці - рецепт
Макарони, приготовлені в духовці досить смачне і ситне блюдо, а якщо їх ще нафарширувати який-небудь начинкою - вийде страва, просто пальчики
Макарони в мікрохвильовці
Макарони в мікрохвильовці
Ми звикли до того, що в мікрохвильовці зручно розігрівати готові страви, але адже їх можна там і готувати, хоч і не всі, але багато. І сьогодні ми
Фаршировані макарони в мультиварці
Фаршировані макарони в мультиварці
Всі ми з дитинства любимо макарони. Способів їх приготування безліч. Їх можна варити, смажити, запікати. Сьогодні ми хочемо з вами поділитися