Як приготувати фарширований перець?
Фарширований перець - це одне з найпопулярніших страв молдавської кухні. Він являє собою начинений м'ясом і рисом болгарський перець, який варять у казані до готовності.
Рецепт фаршированого перцю можна знайти в будь кухонної книзі. Але, як правило, кожна господиня додає в рецепт щось своє. Навчившись готувати класичний фарширований перець, можна легко замінювати інгредієнти або додавати нові. Тим не менш, традиційної начинкою для фаршированого перцю є м'ясо і рис.
Отже, зараз ви дізнаєтеся, як приготувати фарширований перець.
Для перцю, фарширований рисом і м'ясом нам знадобляться наступні продукти:
9-10 болгарських перців;
400 грамів свинячого фаршу (можна використовувати яловичий і навіть курячий);
200 грамів рису;
2 столові ложки томатної пасти;
2 цибулини;
2 морквини;
сіль, перець, приправи, рослинне масло.
Перед тим, як готувати фарширований перець, овочі необхідно добре промити і почистити. З болгарського перцю видалити серцевину і насіння. Готувати страву слід поетапно:
Нашаткувати цибулю і моркву натерти на дрібній тертці. Половину моркви і цибулі обсмажити в олії до золотистого кольору.
Зварити рис у пропорції 1:1 з водою. Рис повинен вийти наполовину готовим.
Змішати фарш з відвареним рисом, додати сіль, перець, приправи. Для фаршированого болгарського перцю можна використовувати готовий фарш.
Додати в м'ясо і рис, обсмажені цибулю і моркву і перемішати.
Начинити болгарський перець приготовленої начинкою так, щоб зверху залишилось з палець вільного місця. Коли рис і м'ясо почнуть розварюватися, їм буде потрібно більше місця. Таким чином, у процесі готування начинка не буде вивалюватися з перцю.
Змішати залишився цибулю і моркву і додати до них томатну пасту. Цю заправку налити на дно каструлі, зверху викласти перець, фарширований рисом і м'ясом. Перець слід укладати вертикально, щільно один до одного так, щоб він в процесі варіння не перевертався.
Налити в каструлю води так, щоб вона доходила до середини перців. Накрити кришкою і варити на слабкому вогні 40-50 хвилин.
Фаршировані перці готові.
Фарширований перець можна готувати не тільки з м'ясом. Прихильники вегетаріанської кухні віддають перевагу перцю, фаршированого капустою, овочами з сиром, грибами. В якості начинки можна використовувати найрізноманітніші продукти. Приміром, перець фарширований овочами та рисом - одне з улюблених страв жителів Болгарії.
Фарширований перець можна також запікати в духовці. Для цього рецепту рис слід варити до готовності, а м'ясний фарш обсмажувати на сковороді разом з цибулею і морквою. При приготуванні цієї страви в духовці, болгарський перець можна розрізати вздовж і начиняти фаршем половинки. Кожну фаршировану половинку можна посипати сиром.
Фарширований перець можна заготовлювати на зиму. Для цього перець необхідно зварити, начинити, залити маринадом і залишити під пресом на два дні. Через два дні укласти в банки і закатати. Маринад готується з води, цукру, оцту, солі, спецій. Для приготування фаршированого перцю на зиму слід використовувати тільки готові начинки, а не сирі.
Багатьох жінок цікавить питання «Яка калорійність фаршированого перцю?» В одному фаршированому перці середнього розміру міститься близько 80 калорій. У вегетаріанському варіанті - близько 60 калорій. Так що фарширований перець з успіхом може стати улюбленим блюдом тих, хто пильно стежить за кількістю з'їдених калорій. Експериментуйте в приготуванні фаршированого перцю і радуйте своїх друзів і близьких!
Рецепт фаршированого перцю можна знайти в будь кухонної книзі. Але, як правило, кожна господиня додає в рецепт щось своє. Навчившись готувати класичний фарширований перець, можна легко замінювати інгредієнти або додавати нові. Тим не менш, традиційної начинкою для фаршированого перцю є м'ясо і рис.
Отже, зараз ви дізнаєтеся, як приготувати фарширований перець.
Для перцю, фарширований рисом і м'ясом нам знадобляться наступні продукти:
Перед тим, як готувати фарширований перець, овочі необхідно добре промити і почистити. З болгарського перцю видалити серцевину і насіння. Готувати страву слід поетапно:
Як можна ще приготувати фарширований перець?
Фарширований перець можна готувати не тільки з м'ясом. Прихильники вегетаріанської кухні віддають перевагу перцю, фаршированого капустою, овочами з сиром, грибами. В якості начинки можна використовувати найрізноманітніші продукти. Приміром, перець фарширований овочами та рисом - одне з улюблених страв жителів Болгарії.
Фарширований перець можна також запікати в духовці. Для цього рецепту рис слід варити до готовності, а м'ясний фарш обсмажувати на сковороді разом з цибулею і морквою. При приготуванні цієї страви в духовці, болгарський перець можна розрізати вздовж і начиняти фаршем половинки. Кожну фаршировану половинку можна посипати сиром.
Фарширований перець можна заготовлювати на зиму. Для цього перець необхідно зварити, начинити, залити маринадом і залишити під пресом на два дні. Через два дні укласти в банки і закатати. Маринад готується з води, цукру, оцту, солі, спецій. Для приготування фаршированого перцю на зиму слід використовувати тільки готові начинки, а не сирі.
Багатьох жінок цікавить питання «Яка калорійність фаршированого перцю?» В одному фаршированому перці середнього розміру міститься близько 80 калорій. У вегетаріанському варіанті - близько 60 калорій. Так що фарширований перець з успіхом може стати улюбленим блюдом тих, хто пильно стежить за кількістю з'їдених калорій. Експериментуйте в приготуванні фаршированого перцю і радуйте своїх друзів і близьких!
Рекомендуємо добрі рецепти
Фарширований короп - рецепт
Фарширувати коропа можна різними способами. Перший - просто почистити рибу, а потім начинити її рисом з овочами. Другий - повністю вичистити карпа,
Фарширований перець у духовці
Перець, фарширований м'ясом, овочами, сиром - вишукане блюдо як для повсякденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як приготувати
Перець, фарширований овочами
Перець, фарширований овочами - це справжня вітамінна бомба, а також низькокалорійне блюдо. Така страва неодмінно сподобається вегетаріанцям і тим,
Перець, фарширований бринзою
Перець, фарширований бринзою - відмінне блюдо, яке неодмінно прикрасить ваш буденний і святковий стіл. І головне, приготувати його досить просто. Ми
Перець, фарширований сиром
Закуски - це невід'ємна частина будь-якого столу. Варіантів їх приготування досить багато, тут все залежить від ваших уподобань і фантазії. І
Фарширований перець в мультиварці
Приготування фаршированого перцю може стати справжньою мукою для недосвідченої господині, якщо, звичайно, у вас немає мультиварки, адже ця кухонні