Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати фарширований перець?

Як приготувати фарширований перець?

21-03-2015, 21:07
1 379
Як приготувати фарширований перець?
Фарширований перець - це одне з найпопулярніших страв молдавської кухні. Він являє собою начинений м'ясом і рисом болгарський перець, який варять у казані до готовності.
Рецепт фаршированого перцю можна знайти в будь кухонної книзі. Але, як правило, кожна господиня додає в рецепт щось своє. Навчившись готувати класичний фарширований перець, можна легко замінювати інгредієнти або додавати нові. Тим не менш, традиційної начинкою для фаршированого перцю є м'ясо і рис.
Отже, зараз ви дізнаєтеся, як приготувати фарширований перець.
Для перцю, фарширований рисом і м'ясом нам знадобляться наступні продукти:

  • 9-10 болгарських перців;

  • 400 грамів свинячого фаршу (можна використовувати яловичий і навіть курячий);

  • 200 грамів рису;

  • 2 столові ложки томатної пасти;

  • 2 цибулини;

  • 2 морквини;

  • сіль, перець, приправи, рослинне масло.


  • Перед тим, як готувати фарширований перець, овочі необхідно добре промити і почистити. З болгарського перцю видалити серцевину і насіння. Готувати страву слід поетапно:

  • Нашаткувати цибулю і моркву натерти на дрібній тертці. Половину моркви і цибулі обсмажити в олії до золотистого кольору.

  • Зварити рис у пропорції 1:1 з водою. Рис повинен вийти наполовину готовим.

  • Змішати фарш з відвареним рисом, додати сіль, перець, приправи. Для фаршированого болгарського перцю можна використовувати готовий фарш.

  • Додати в м'ясо і рис, обсмажені цибулю і моркву і перемішати.

  • Начинити болгарський перець приготовленої начинкою так, щоб зверху залишилось з палець вільного місця. Коли рис і м'ясо почнуть розварюватися, їм буде потрібно більше місця. Таким чином, у процесі готування начинка не буде вивалюватися з перцю.

  • Змішати залишився цибулю і моркву і додати до них томатну пасту. Цю заправку налити на дно каструлі, зверху викласти перець, фарширований рисом і м'ясом. Перець слід укладати вертикально, щільно один до одного так, щоб він в процесі варіння не перевертався.

  • Налити в каструлю води так, щоб вона доходила до середини перців. Накрити кришкою і варити на слабкому вогні 40-50 хвилин.

  • Фаршировані перці готові.


  • Як можна ще приготувати фарширований перець?


    Фарширований перець можна готувати не тільки з м'ясом. Прихильники вегетаріанської кухні віддають перевагу перцю, фаршированого капустою, овочами з сиром, грибами. В якості начинки можна використовувати найрізноманітніші продукти. Приміром, перець фарширований овочами та рисом - одне з улюблених страв жителів Болгарії.
    Як приготувати фарширований перець?

    Фарширований перець можна також запікати в духовці. Для цього рецепту рис слід варити до готовності, а м'ясний фарш обсмажувати на сковороді разом з цибулею і морквою. При приготуванні цієї страви в духовці, болгарський перець можна розрізати вздовж і начиняти фаршем половинки. Кожну фаршировану половинку можна посипати сиром.
    Фарширований перець можна заготовлювати на зиму. Для цього перець необхідно зварити, начинити, залити маринадом і залишити під пресом на два дні. Через два дні укласти в банки і закатати. Маринад готується з води, цукру, оцту, солі, спецій. Для приготування фаршированого перцю на зиму слід використовувати тільки готові начинки, а не сирі.
    Багатьох жінок цікавить питання «Яка калорійність фаршированого перцю?» В одному фаршированому перці середнього розміру міститься близько 80 калорій. У вегетаріанському варіанті - близько 60 калорій. Так що фарширований перець з успіхом може стати улюбленим блюдом тих, хто пильно стежить за кількістю з'їдених калорій. Експериментуйте в приготуванні фаршированого перцю і радуйте своїх друзів і близьких!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фарширований короп - рецепт
    Фарширований короп - рецепт
    Фарширувати коропа можна різними способами. Перший - просто почистити рибу, а потім начинити її рисом з овочами. Другий - повністю вичистити карпа,
    Фарширований перець у духовці
    Фарширований перець у духовці
    Перець, фарширований м'ясом, овочами, сиром - вишукане блюдо як для повсякденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як приготувати
    Перець, фарширований овочами
    Перець, фарширований овочами
    Перець, фарширований овочами - це справжня вітамінна бомба, а також низькокалорійне блюдо. Така страва неодмінно сподобається вегетаріанцям і тим,
    Перець, фарширований бринзою
    Перець, фарширований бринзою
    Перець, фарширований бринзою - відмінне блюдо, яке неодмінно прикрасить ваш буденний і святковий стіл. І головне, приготувати його досить просто. Ми
    Перець, фарширований сиром
    Перець, фарширований сиром
    Закуски - це невід'ємна частина будь-якого столу. Варіантів їх приготування досить багато, тут все залежить від ваших уподобань і фантазії. І
    Фарширований перець в мультиварці
    Фарширований перець в мультиварці
    Приготування фаршированого перцю може стати справжньою мукою для недосвідченої господині, якщо, звичайно, у вас немає мультиварки, адже ця кухонні