Фарширований перець - це одне з найпопулярніших страв молдавської кухні. Він являє собою начинений м'ясом і рисом болгарський перець, який варять у казані до готовності.
Рецепт фаршированого перцю можна знайти в будь кухонної книзі. Але, як правило, кожна господиня додає в рецепт щось своє. Навчившись готувати класичний фарширований перець, можна легко замінювати інгредієнти або додавати нові. Тим не менш, традиційної начинкою для фаршированого перцю є м'ясо і рис.
Отже, зараз ви дізнаєтеся, як приготувати фарширований перець.
Для перцю, фарширований рисом і м'ясом нам знадобляться наступні продукти:
9-10 болгарських перців; 400 грамів свинячого фаршу (можна використовувати яловичий і навіть курячий); 200 грамів рису; 2 столові ложки томатної пасти; 2 цибулини; 2 морквини; сіль, перець, приправи, рослинне масло. Перед тим, як готувати фарширований перець, овочі необхідно добре промити і почистити. З болгарського перцю видалити серцевину і насіння. Готувати страву слід поетапно:
Нашаткувати цибулю і моркву натерти на дрібній тертці. Половину моркви і цибулі обсмажити в олії до золотистого кольору. Зварити рис у пропорції 1:1 з водою. Рис повинен вийти наполовину готовим. Змішати фарш з відвареним рисом, додати сіль, перець, приправи. Для фаршированого болгарського перцю можна використовувати готовий фарш. Додати в м'ясо і рис, обсмажені цибулю і моркву і перемішати. Начинити болгарський перець приготовленої начинкою так, щоб зверху залишилось з палець вільного місця. Коли рис і м'ясо почнуть розварюватися, їм буде потрібно більше місця. Таким чином, у процесі готування начинка не буде вивалюватися з перцю. Змішати залишився цибулю і моркву і додати до них томатну пасту. Цю заправку налити на дно каструлі, зверху викласти перець, фарширований рисом і м'ясом. Перець слід укладати вертикально, щільно один до одного так, щоб він в процесі варіння не перевертався. Налити в каструлю води так, щоб вона доходила до середини перців. Накрити кришкою і варити на слабкому вогні 40-50 хвилин. Фаршировані перці готові. Як можна ще приготувати фарширований перець?
Фарширований перець можна готувати не тільки з м'ясом. Прихильники вегетаріанської кухні віддають перевагу перцю, фаршированого капустою, овочами з сиром, грибами. В якості начинки можна використовувати найрізноманітніші продукти. Приміром, перець фарширований овочами та рисом - одне з улюблених страв жителів Болгарії.
Фарширований перець можна також запікати в духовці. Для цього рецепту рис слід варити до готовності, а м'ясний фарш обсмажувати на сковороді разом з цибулею і морквою. При приготуванні цієї страви в духовці, болгарський перець можна розрізати вздовж і начиняти фаршем половинки. Кожну фаршировану половинку можна посипати сиром.
Фарширований перець можна заготовлювати на зиму. Для цього перець необхідно зварити, начинити, залити маринадом і залишити під пресом на два дні. Через два дні укласти в банки і закатати. Маринад готується з води, цукру, оцту, солі, спецій. Для приготування фаршированого перцю на зиму слід використовувати тільки готові начинки, а не сирі.
Багатьох жінок цікавить питання «Яка калорійність фаршированого перцю?» В одному фаршированому перці середнього розміру міститься близько 80 калорій. У вегетаріанському варіанті - близько 60 калорій. Так що фарширований перець з успіхом може стати улюбленим блюдом тих, хто пильно стежить за кількістю з'їдених калорій. Експериментуйте в приготуванні фаршированого перцю і радуйте своїх друзів і близьких!