Гречаники - рецепт
Гречаники - чудове блюдо західно-української кухні, яка відмінно підійде для тих, хто не любить гречку в її звичайному вигляді. Приготувати гречаники можна, фактично, з того, що завжди є в холодильнику. Вони послужать ситним і недорогим варіантом другої страви до сніданку чи обіду.
Гречаники з м'ясом являють собою класичний рецепт гречаників, які подають з грибним соусом або сметаною.
Інгредієнти:
гречка - 250 г;
фарш (яловичина, свинина) - 500 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
сіль, перець, рослинна олія.
Приготування
Відварюємо Гречку (можна навіть злегка розварити) і охолоджуємо. Чистимо цибулину, дрібно нарізаємо і змішуємо з фаршем, яйцем, сіллю і перцем, сюди ж додаємо гречку. Перед тим як приготувати гречаники, розігріваємо фритюр. З фаршу формуємо невеликі ковбаски, обвалюємо їх у паніровці і відправляємо в розігріту олію. Подаємо з соусом до легкого салату.
Ще один різновид гречаників з м'ясом - святковий варіант з начинкою. Для його приготування зробіть звичайну суміш для гречаників згідно з рецептом вище, сформуйте котлетки і трохи розпластайте їх. В центр викладіть суміш, що складається з розм'якшеного масла з зеленою цибулею і тертим сиром. «Заліпіть» гречаник і обсмажте на рослинному маслі. Приємного апетиту!
Замість смаження м'ясні гречаники можна приготувати і в мультиварці на режимі «Випічка» за 20 хвилин.
Перед тим, як робити гречаники з печінкою їх обертають сіткою з свинячого сала. Ми не будемо нехтувати перевіреними рецептами і приготуємо гречаники за класичним рецептом.
Інгредієнти:
гречка - 1 склянка;
печінка яловича - 500 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
свиняча сітка - 500 г;
сіль, перець.
Приготування
Напередодні приготування тонку свинячу сітку вимочуємо у воді, з додаванням 1 столової ложки солі і 2 столових ложок оцту. Така нехитра процедура позбавить сітку від специфічного запаху. Попередньо також не забудьте очистити від плівок печінку і замочити її на пару годин у воді або молоці. Можна замінити яловичу печінку курячої.
Відварюємо гречку (вона повинна вийти сухою). Печінка перекручуємо на м'ясорубці з додаванням цибулі і змішуємо з гречкою, сіллю і перцем. Одну столову ложку гречано-печінкового фаршу викладаємо на квадрат з сітки і загортаємо, на манер голубця. Гречание котлетки можна випікати в духовці при 180 градусах 30-40 хвилин, або гарненько обсмажити.
Гречаники з печінкою являють собою ніжний рецепт, який добре підійде до щільної вечері в доповнення до гарніру з запечених овочів або картопляного пюре.
Наостанок хотілося б розповісти про те, як готувати легкі і дієтичні гречаники з грибами.
Інгредієнти:
гречка - 1 склянка;
білі гриби - 200 г;
яйця - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сіль, перець, олія рослинна.
Приготування
Спочатку відварюємо гречку з розрахунку: 1 склянку крупи 2 склянки води. Доки вариться гречка, нарізаємо і обсмажуємо гриби і цибулю. Відварену і остиглу гречку змішуємо з яйцями та грибами, додаємо сіль і перець. З гречаного фаршу формуємо котлетки і обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистої скоринки. Готові гречаники з грибами посипаємо тертим сиром і їмо з овочевим гарніром. Щоб зробити блюдо ще менш калорійним спробуйте приготувати його на пару, використавши при цьому пароварку або водяну баню.
Гречаники з м'ясом
Гречаники з м'ясом являють собою класичний рецепт гречаників, які подають з грибним соусом або сметаною.
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо Гречку (можна навіть злегка розварити) і охолоджуємо. Чистимо цибулину, дрібно нарізаємо і змішуємо з фаршем, яйцем, сіллю і перцем, сюди ж додаємо гречку. Перед тим як приготувати гречаники, розігріваємо фритюр. З фаршу формуємо невеликі ковбаски, обвалюємо їх у паніровці і відправляємо в розігріту олію. Подаємо з соусом до легкого салату.
Ще один різновид гречаників з м'ясом - святковий варіант з начинкою. Для його приготування зробіть звичайну суміш для гречаників згідно з рецептом вище, сформуйте котлетки і трохи розпластайте їх. В центр викладіть суміш, що складається з розм'якшеного масла з зеленою цибулею і тертим сиром. «Заліпіть» гречаник і обсмажте на рослинному маслі. Приємного апетиту!
Замість смаження м'ясні гречаники можна приготувати і в мультиварці на режимі «Випічка» за 20 хвилин.
Гречаники з печінкою
Перед тим, як робити гречаники з печінкою їх обертають сіткою з свинячого сала. Ми не будемо нехтувати перевіреними рецептами і приготуємо гречаники за класичним рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Напередодні приготування тонку свинячу сітку вимочуємо у воді, з додаванням 1 столової ложки солі і 2 столових ложок оцту. Така нехитра процедура позбавить сітку від специфічного запаху. Попередньо також не забудьте очистити від плівок печінку і замочити її на пару годин у воді або молоці. Можна замінити яловичу печінку курячої.
Відварюємо гречку (вона повинна вийти сухою). Печінка перекручуємо на м'ясорубці з додаванням цибулі і змішуємо з гречкою, сіллю і перцем. Одну столову ложку гречано-печінкового фаршу викладаємо на квадрат з сітки і загортаємо, на манер голубця. Гречание котлетки можна випікати в духовці при 180 градусах 30-40 хвилин, або гарненько обсмажити.
Гречаники з печінкою являють собою ніжний рецепт, який добре підійде до щільної вечері в доповнення до гарніру з запечених овочів або картопляного пюре.
Гречаники з грибами
Наостанок хотілося б розповісти про те, як готувати легкі і дієтичні гречаники з грибами.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку відварюємо гречку з розрахунку: 1 склянку крупи 2 склянки води. Доки вариться гречка, нарізаємо і обсмажуємо гриби і цибулю. Відварену і остиглу гречку змішуємо з яйцями та грибами, додаємо сіль і перець. З гречаного фаршу формуємо котлетки і обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистої скоринки. Готові гречаники з грибами посипаємо тертим сиром і їмо з овочевим гарніром. Щоб зробити блюдо ще менш калорійним спробуйте приготувати його на пару, використавши при цьому пароварку або водяну баню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати рис з овочами?
Коли набридають звичайні гарніри зразок картоплі в різних видах, макаронів, гречки, то варто згадати про рисі. Його можна приготувати по-різному.
Гречка в горщиках
Страви в горщиках завжди виходять ароматними та смачними. І сьогодні мова піде про те, як у них смачно приготувати гречку. Вийде надзвичайно смачне і
Котлети з гречки - рецепт
Як правило, котлети - це м'ясне блюдо. Але виявляється, що можна їх зробити і з крупи. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети з
Гречка з цибулею
Гречка з цибулею - прекрасне блюдо, яке не тільки вгамує голод, але і надовго подарує вам відчуття ситості. Його можна готувати вегетаріанцям, а
Гречка з печінкою
Гречка з печінкою - смачний і швидкий варіант створення вечері для всієї родини. І приготувати таке дивовижне блюдо досить просто. У нашій статті ми
Гречка з молоком
Користь гречаної каші з молоком незаперечна, проте часто діти і дорослі відмовляються від поживного гарніру, і в такому випадку в хід йдуть обманні