Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гречка з молоком

Гречка з молоком

18-03-2015, 10:12
1 793
Гречка з молоком
Гречана каша з молоком є одним з тих страв, до якого всі ми звикли з дитинства, а саме - дитячих садків і шкіл. Незважаючи на всю корисність цього страви, останнім часом готують його все рідше, а сучасні діти, в більшості своїй, і зовсім відмовляються від такої каші. Виправити становище і прищепити любов до гречки допоможуть наші незвичайні рецепти, представлені нижче.

Гречка з молоком - рецепт з какао



Як приготувати гречку з молоком, яку дитина потім захоче з'їсти? Саме це питання мучить тисячі турботливих мам, відчайдушно намагаються прищепити своїм дітям любов до корисних каш. Цей рецепт є свого роду чит-код, обманним маневром, здатним змусити дітей всіх віків не тільки подивитися в бік гречаної каші, але навіть попросити її добавки.

Інгредієнти:


  • гречка - 1 ст.;

  • молоко - 2 ст.;

  • вода - 1 ст.;

  • какао - порошок-1 ст. ложка;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки.


  • Приготування

    Гречку потрібно зварити, для цього необхідно вилити воду в каструлю, довести її до кипіння, після чого висипати відібрану і промиту до цього гречану крупу. Коли вода закипить вдруге, слід зменшити вогонь і варити кашу 10-15 хвилин.
    Доки вариться гречка, в окремому посуді необхідно приготувати какао, поставивши молоко на вогонь і додавши до нього какао порошок, коли той закипить. Після додавання порошку необхідно ретельно розмішати молоко і варити його на повільному вогні 3 хвилини.
    Готову гречку слід заправити олією, додати до неї какао і перемішати всі інгредієнти.
    Подавати кашу можна з печивом, тоді вона з'їдається ще швидше.

    Каша гречана з молоком - рецепт в мультиварці


    Більшість щасливих власниць мультиварок так і не знають, як варити гречку з молоком у цьому пристосуванні. Ми ж допоможемо назавжди вирішити це питання, надавши нижче простий рецепт гречаної каші з молоком для мультиварки.
    Інгредієнти:


  • крупа гречана - 100 г;

  • молоко - 450 мл;

  • масло вершкове (за бажанням)- 20 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка.



  • Приготування

    Гречка з молоком готується в мультиварці на диво швидко і просто.
    Для початку необхідно промити і перебрати крупу, після чого відправити її в чашу мультиварки. Слідом за гречкою потрібно висипати цукор, додати масло і сіль, після чого влити молоко і злегка перемішати всі інгредієнти.
    Далі необхідно закрити кришку мультиварки, включити режим «молочна каша» і чекати, поки пролунає сигнал, що повідомляє про закінчення процесу. Зазвичай приготування каші в мультиварки займає 25-30 хвилин.
    Наш наступний рецепт сподобається всім, хто любить фрукти і веде здоровий спосіб життя.

    Приготування гречаної каші з молоком і фруктами



    Інгредієнти:

  • крупа гречана - 80 г;

  • молоко - 400 мл;

  • полуниця - 100 г;

  • ківі - 1 шт.;

  • банан - 1 шт.


  • Приготування
    Як варити гречку? Спочатку необхідно перебрати і промити крупу, вилити молоко в каструлю і дочекатися, поки воно закипить, після чого додати до нього гречку, зменшити вогонь і варити кашу
    Гречка з молоком
    15-20 хвилин.
    Доки вариться гречка, можна зайнятися фруктами. Ківі і банан необхідно очистити від шкірки, полуницю промити і відокремити від хвостиків. Всі фрукти потрібно нарізати півкільцями.
    Коли гречка буде готова, потрібно дати їй час охолонути, розлити по тарілках і додати в кожну порцію фрукти. У даному рецепті відсутній цукор, тому кашу можна додатково заправити медом або сиропом. Також можна замінити звичайне молоко шоколадним (або какао), тоді каша буде мати легкий шоколадний аромат. Від такої гречки з молоком не здатна відязикатися навіть самий примхливий дитина.
    Крім гречаної каші з молоком, з цієї крупи можна приготувати чудові ніжні гречаники , які припадуть до смаку і дорослим, і дітям.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гречана каша з м'ясом
    Гречана каша з м'ясом
    Всім чудово відомо про користь гречки для нашого харчування. Вона входить до складу багатьох смачних і поживних страв: каші, другі страви. Сьогодні
    Гречана каша для грудничка
    Гречана каша для грудничка
    Якщо ви вирішили починати вводити прикорм дитині з каш, більшість педіатрів рекомендують вибирати саме гречану, яка є низкоаллергенной і корисною для
    Гречка в пароварці
    Гречка в пароварці
    Гречка - це дуже корисний продукт, яким можуть готувати і молоді господині, і вже дорослі і досвідчені. Тому пропонуємо вам дізнатися, як готувати
    Гречка в мікрохвильовці
    Гречка в мікрохвильовці
    Готувати гречку в мікрохвильовій печі найпростіше, оскільки така каша в готовому вигляді залишається розсипчастою, при правильних пропорціях води не
    Гречана каша в мультиварці
    Гречана каша в мультиварці
    Хто ж не знає про користь каші для нашого здоров'я. Але, найчастіше, досить важко встати раніше, щоб приготувати корисний сніданок. Але вихід є!
    Як зварити кашу в мультиварці?
    Як зварити кашу в мультиварці?
    Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу