Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гречана каша для грудничка

Гречана каша для грудничка

16-03-2015, 19:23
2 390
Гречана каша для грудничка
Гречка - одна з перших круп, вводяться в прикорм, завдяки тому, що це низкоаллергенний продукт з низьким вмістом глютену. Особливо улюблена гречана каша мамами малюків, що перебувають на штучному вигодовуванні: вона не сприяє запорів, до яких схильні ті, хто на штучному. Гречка багата кальцієм, залізом, фосфором, йодом, марганцем, вітамінами групи В і РР. Гречана крупа - джерело білка, що містить 18 незамінних амінокислот.
Фірми-виробники дитячого харчування пропонують широкий вибір спеціальних дитячих каш, у тому числі гречаної. Але смачну і ароматну, а головне - корисну, дитячу гречану кашу не так вже складно приготувати і з звичайної крупи.

Як варити гречану кашу немовляті?


Ось найпростіший рецепт гречаної каші для грудничка .
Для приготування каші для самих маленьких потрібні тільки власне гречана крупа (світла, вищого гатунку, високої міри очищення) і вода, а також блендер або кавомолка.

  • Крупу переберіть, переконайтеся, що в ній не залишилося неочищених зерен і смітинок. Ретельно промийте її і висушіть.

  • Блендером або кавомолкою перемолите крупу до стану дрібніший манної крупи (див. фото).

  • Гречана каша для грудничка


  • 1 чайну ложку перемеленої крупи покладіть в каструлю (краще товстостінну) і залийте 100 мл води.

  • Доведіть до кипіння і варіть, помішуючи, на слабкому вогні 15 хвилин.

  • Готову кашу остудіть до 37°С, можна додати грудне молоко або молочну суміш.


  • Каша з описаного тут рецептом виходить досить рідкою, дитина може їсти її з пляшечки зі спеціальною соскою для каш. Коли малюк навчиться їсти ложкою, можна починати додавати густоти: на 100 мл води класти 2 чайні ложки крупи і т. д.
    З 7-8 місяців не схильним до алергії малюкам у кашу можна додавати нежирне коров'яче молоко, ближче до року - цукор і сіль, а також вершкове масло. Для молодших або схильних до алергії дітей, для поліпшення смаку гречки, можна додати в готову кашу фруктове пюре.
    Молочна гречана каша для дітей готується за тим самим рецептом, що описано вище, тільки замість води використовується нежирне коров'яче молоко, розведене водою в пропорції 1:1.
    Рецепт гречаної каші для однорічних малят
    Гречана каша для однорічної дитини може бути приготована вже з неперемолотой крупи (за уязика, звичайно, що у вашого чада вже виросло достатню кількість зубів, щоб пережовувати таку кашу). Ось рецепт.

  • 05 склянки гречаної крупи (знову ж таки, беремо тільки світлу, добре очищену крупу вищого сорту), переберіть, промийте, покладіть в товстостінний посуд, залийте 1-15 склянки води.

  • Доведіть до кипіння і злийте першу воду (так ви позбавитеся від непотрібного гіркуватого присмаку).

  • Знову залийте водою, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні під кришкою 20-25 хвилин, поки вода повністю не випарується, а зерна не розваряться і не стануть зовсім м'якими.

  • Дуже невелика кількість цукру (приблизно 1 чайну ложку) краще додати ще в процесі варіння, щоб кристали цукру розчинилися.
  • Гречана каша для грудничка

  • У тарілку з кашею додайте невеликий шматочок вершкового масла.

  • Остудіть кашу до 40-45°С - дитина не повинна обпектися!


  • Таку кашу можна також приготувати з додаванням молока: в такому випадку крупа (після того, як злили першу воду) заливають невеликою кількістю води (в пропорції 1:15), а після випарювання води додається молоко і цукор, і каша доводиться до готовності.
    Діти старше року, перехід на загальний стіл, можуть починати їсти гречану кашу з м'ясо-овочевою підливою або як гарнір до парових котлет, ближче до півтора років можна подавати маленькому гурману гречку з пасерованими цибулею та морквою, гарбузом, додаючи в блюдо кілька кристаликів солі для поліпшення смакових якостей.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кукурудзяна каша на молоці
    Кукурудзяна каша на молоці
    Кукурудзяна каша повна корисних речовин, які так необхідні кожній людині. Саме тому її рекомендують готувати на сніданок - адже тоді організм отримує
    Гречка з молоком
    Гречка з молоком
    Користь гречаної каші з молоком незаперечна, проте часто діти і дорослі відмовляються від поживного гарніру, і в такому випадку в хід йдуть обманні
    Гречана каша з м'ясом
    Гречана каша з м'ясом
    Всім чудово відомо про користь гречки для нашого харчування. Вона входить до складу багатьох смачних і поживних страв: каші, другі страви. Сьогодні
    Гречана каша в духовці
    Гречана каша в духовці
    Гречка - одна з найбільш корисних круп, відмінно підходить для дієтичного харчування. І сьогодні мова піде про дивовижною гречаної каші,
    Гречана каша в мультиварці
    Гречана каша в мультиварці
    Хто ж не знає про користь каші для нашого здоров'я. Але, найчастіше, досить важко встати раніше, щоб приготувати корисний сніданок. Але вихід є!
    Як зварити кашу в мультиварці?
    Як зварити кашу в мультиварці?
    Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу