Булгур - рецепти

Його з легкістю можна поєднувати з овочами, м'ясом або просто додавати в салати. Страви, до складу яких входить булгур, набувають тонкий східний смак і вишуканий, незвичайний, але приємний аромат. Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів приготування страв з використанням булгуру.
Плов з булгуру - рецепт
Рецепт приготування плову з булгуру досить смачний і оригінальний. Переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
Приготування
Беремо куряче філе, миємо, нарізаємо великими шматочками. Ріпчаста червоний цибулю чистимо, ріжемо півкільцями. Моркву чистимо й нарізали тонкими смужками. Перець і яблука нарізаємо соломкою, а чорнослив і інжир - кубиками.
В чавунець наливаємо трохи олії і обсмажуємо в ньому цибулю, моркву і перець. Потім додаємо куряче м'ясо і протушиваем всі разом приблизно 10 хвилин. Далі додаємо фрукти, солимо і приправляємо спеціями за смаком. Гарненько перемішуємо і додаємо стільки води, щоб все було прикрите. Готуємо на середньому вогні під кришкою до повної готовності приблизно 40 хвилин.
Потім викладаємо зверху обсмаження з м'ясом булгур, заливаємо окропом, доводимо до кипіння й тушкуємо протягом 10 хвилин. Тепер вимикаємо, ретельно перемішуємо і даємо трохи постояти і натомиться під кришкою. Ось і все, плов з булгуру з овочами і куркою готовий!
Пилав з булгуром
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді нагріваємо трохи оливкової олії і підсмажити дрібно нарізану цибулю до прозорості. Потім додаємо нарізані пластинами гриби. Тушкуємо все разом, періодично помішуючи, до тих пір, поки не випарується вся рідина. Далі акуратно вливаємо гарячу воду, доводимо до кипіння, солимо і перчимо за смаком.
Всипаємо булгур, перемішуємо, накриваємо кришкою і варимо на слабкому вогні до тих пір, поки крупа не вбере в себе всю воду.
Кедрові горішки трохи підсушуємо на окремій сухій сковороді до рум'яності. Готовий пилав з булгуром і грибами розкладаємо по тарілках, посипаємо зверху дрібно посіченою зеленню і смаженими горішками.
Салат з булгуром
Інгредієнти:

Приготування
Булгур висипаємо в каструлю і заливаємо крутим окропом на 10 хвилин. Потім ставимо на повільний вогонь і проварюємо до набухання. Далі обережно зливаємо воду і складаємо крупу в пиалку.
Огірок, очищений ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. З помідорів знімаємо шкірку, обдавши їх окропом. Для заправки салату змішуємо окремо лимонний сік, цедру, дрібно посічену зелень, мед і рослинне масло. Все перемішуємо і заправляємо сіллю і чорним перцем за смаком. Потім додаємо до охолодженого булгуру всі підготовлені овочі і поливаємо заправкою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат зі свинячим язиком
Якщо ви хочете приготувати ситний салат, то радимо вам почитати цю статтю. У ній описані рецепти створення салатів зі свинячого язика. Кожен з них

Пельмені, запечені в духовці
Якщо вам набридли звичайні пельмені, і ви хочете зробити з них що-небудь таке, то вам сподобається ця стаття. У ній ми розповімо, як смачно і швидко

Плов з грибами
Плов - чудове і ситне блюдо. Рецептів його створення на сьогоднішній існує досить багато - це і плов зі свининою, яловичиною, овочевий, солодкий. І

Овочевий плов
Овочевий плов - це ще один різновид популярного і дуже смачного блюда. Звичайно, рецепт зовсім не схожий на традиційний, але смак від цього гірше не

Тушкована капуста з фаршем
Таке просте блюдо як тушкована капуста, відомо багатьом з нас. Варіантів її приготування безліч. Сьогодні ми хочемо поговорити про тушкованої капусти

Як приготувати плов з яловичини?
Як приготувати плов з яловичини? Це питання займає багатьох хазяєчок. Щоб ви завжди могли приготувати улюбленої сім'ї смачне блюдо, ми розповімо, як