Вареники з полуницею - рецепт

Як приготувати вареники з полуницею на кефірі?
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо в миску гіркою, робимо поглиблення. Вбиваємо туди яйце, додаємо кефір. Вимішуємо спочатку ложкою, а потім руками, м'яке тісто. Даємо йому «вилежатися» 15-20 хвилин під рушником. Після розкачуємо тісто в тонкий пласт і чашкою відповідного розміру вирізаємо кружечки. З такого тіста можна приготувати страви з різноманітними начинками: вареники капустою , картоплею, вишнею, однак для цього рецепта в середину кожного кружечка ми кладемо полуничку і трохи присипаємо цукром. Формуємо вареники, ретельно заліплюючи краю, закидаємо їх у киплячу воду. Щоб вареники не приставали до дна і стінок, постійно помішуємо. Після того, як вони спливуть, чекаємо ще кілька хвилин. Все, виловлюємо і насолоджуємося цим по-справжньому літнім десертом.
А якщо взимку затоскуете за солодку ягоду, то такі вареники можна приготувати і з замороженою полуницею. Все робимо точно також, тільки ягоди потрібно попередньо вмочити в крохмаль, щоб він вбирав виділився сік. Або ж полуницю розморожуємо, сік зливаємо (з нього можна зварити сироп), а тільки потім ліпимо вареники.
Ліниві вареники з полуницею
Інгредієнти:
Приготування
Полуницю миємо, видаляємо хвостики і ріжемо на четвертинки. Засипаємо цукром і чекаємо 15 хвилин, поки ягоди пустять сік - все це можна виконати з вечора і залишити заготовку на ніч в холодильнику, тоді приготування десерту до сніданку займе лічені хвилини.
Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю і розпушувачем, кришимо туди ножем холодне масло і розтираємо його в крихту, додаємо молоко і вимішуємо тісто. По консистенції готове тісто має нагадувати густу сметану.
Пустила сік полуниці перекладаємо в сотейник і відправляємо на вогонь, як тільки вона закипить, викладаємо зверху галушки з тіста, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні 15-20 хвилин.
Подаємо чудово ніжні ліниві вареники з полуницею з вершками або сметаною. Можна до столу, а можна - в ліжко.
Вареники з сиром та полуницею
Інгредієнти:
Приготування
Сир розтираємо з цукром і яйцем, додаємо ванілін і соду, поступово вводимо борошно і замішуємо тісто. Катаємо з готового тіста ковбаску, ділимо ножем на рівні частини. З кожного шматочка формуємо млинець, в середину якого кладемо полуничку. Присипаємо цукром і заліплюємо вареник або просто катаємо колобок.
Готувати ліниві вареники з сиром і полуницею будемо в пароварці. Щоб вони не злипалися, вареники не повинні торкатися один одного, а грати пароварки потрібно попередньо змастити вершковим маслом. Буквально хвилин через 10 кличемо всіх до столу.

Варіант перший
Гріємо половину каструлі з водою, як тільки вона закипить, зверху встановлюємо злегка змащений маслом друшляк (важливо, щоб він не стикався з водою) і викладаємо в нього вареники. Накриваємо кришкою і готуємо 5-7 хвилин.
Варіант другий
Замість друшляка каструлю зверху обв'язуємо подвійним шаром марлі, викладаємо на неї вареники і накриваємо перевернутої догори дном мискою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Вареники з малиною
Вареники з малиною - це класика російської кухні, і дуже просте літнє блюдо для всієї родини. Приготувати цей смачний кулінарний шедевр не скласти

Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми

Вареники з чорницею - рецепт
Вареники - національне блюдо української кухні, яке, без перебільшення, улюблене багатьма з нас. Вони бувають з різними начинками: сиром, картоплею,

Вареники з адигейський сиром - рецепт
Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні

Вареники в пароварці
Вареники - відмінний варіант для вечері. Варто відзначити, що їх можна не тільки варити, але й приготувати на пару. Для цього вам знадобляться самі

Вареники в мультиварці
Якщо на вашій кухні є така помічниця, як мультиварка, то на вечерю ви сміливо можете приготувати вареники з картоплею або ліниві вареники з сиром.