Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вареники з полуницею - рецепт

Вареники з полуницею - рецепт

21-03-2015, 20:52
450
Вареники з полуницею - рецепт
Благословенна ягідна пора Літо, дача, полуниця з куща Без вареників ніяк не обійтися, тим більше, що готувати їх дуже просто в будь-яких, навіть самих спартанських умовах сільського побуту,а необхідні продукти знайдуться завжди, якщо, як у «Казці про колобка», як слід пошкребти по засіках.

Як приготувати вареники з полуницею на кефірі?


Інгредієнти:

  • кефір - 2/3 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 2 ст.;

  • полуниця - 300 г;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Борошно просіваємо в миску гіркою, робимо поглиблення. Вбиваємо туди яйце, додаємо кефір. Вимішуємо спочатку ложкою, а потім руками, м'яке тісто. Даємо йому «вилежатися» 15-20 хвилин під рушником. Після розкачуємо тісто в тонкий пласт і чашкою відповідного розміру вирізаємо кружечки. З такого тіста можна приготувати страви з різноманітними начинками: вареники капустою , картоплею, вишнею, однак для цього рецепта в середину кожного кружечка ми кладемо полуничку і трохи присипаємо цукром. Формуємо вареники, ретельно заліплюючи краю, закидаємо їх у киплячу воду. Щоб вареники не приставали до дна і стінок, постійно помішуємо. Після того, як вони спливуть, чекаємо ще кілька хвилин. Все, виловлюємо і насолоджуємося цим по-справжньому літнім десертом.
    А якщо взимку затоскуете за солодку ягоду, то такі вареники можна приготувати і з замороженою полуницею. Все робимо точно також, тільки ягоди потрібно попередньо вмочити в крохмаль, щоб він вбирав виділився сік. Або ж полуницю розморожуємо, сік зливаємо (з нього можна зварити сироп), а тільки потім ліпимо вареники.

    Ліниві вареники з полуницею


    Інгредієнти:

  • полуниця - 6 ст.;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • борошно - 1 ст.;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • молоко - 2/3 ст.;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Полуницю миємо, видаляємо хвостики і ріжемо на четвертинки. Засипаємо цукром і чекаємо 15 хвилин, поки ягоди пустять сік - все це можна виконати з вечора і залишити заготовку на ніч в холодильнику, тоді приготування десерту до сніданку займе лічені хвилини.
    Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю і розпушувачем, кришимо туди ножем холодне масло і розтираємо його в крихту, додаємо молоко і вимішуємо тісто. По консистенції готове тісто має нагадувати густу сметану.
    Пустила сік полуниці перекладаємо в сотейник і відправляємо на вогонь, як тільки вона закипить, викладаємо зверху галушки з тіста, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні 15-20 хвилин.
    Подаємо чудово ніжні ліниві вареники з полуницею з вершками або сметаною. Можна до столу, а можна - в ліжко.

    Вареники з сиром та полуницею


    Інгредієнти:

  • сир - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 200 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 10 г;

  • ванілін - 1 щіпка;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • полуниця - 100 г;

  • пудра цукрова - для прикраси.


  • Приготування
    Сир розтираємо з цукром і яйцем, додаємо ванілін і соду, поступово вводимо борошно і замішуємо тісто. Катаємо з готового тіста ковбаску, ділимо ножем на рівні частини. З кожного шматочка формуємо млинець, в середину якого кладемо полуничку. Присипаємо цукром і заліплюємо вареник або просто катаємо колобок.
    Готувати ліниві вареники з сиром і полуницею будемо в пароварці. Щоб вони не злипалися, вареники не повинні торкатися один одного, а грати пароварки потрібно попередньо змастити вершковим маслом. Буквально хвилин через 10 кличемо всіх до столу.
    Вареники з полуницею - рецепт
    При відсутності пароварки можна скористатися старими дідівськими методами.
    Варіант перший
    Гріємо половину каструлі з водою, як тільки вона закипить, зверху встановлюємо злегка змащений маслом друшляк (важливо, щоб він не стикався з водою) і викладаємо в нього вареники. Накриваємо кришкою і готуємо 5-7 хвилин.
    Варіант другий
    Замість друшляка каструлю зверху обв'язуємо подвійним шаром марлі, викладаємо на неї вареники і накриваємо перевернутої догори дном мискою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вареники з малиною
    Вареники з малиною
    Вареники з малиною - це класика російської кухні, і дуже просте літнє блюдо для всієї родини. Приготувати цей смачний кулінарний шедевр не скласти
    Вареники з сиром
    Вареники з сиром
    Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
    Вареники з чорницею - рецепт
    Вареники з чорницею - рецепт
    Вареники - національне блюдо української кухні, яке, без перебільшення, улюблене багатьма з нас. Вони бувають з різними начинками: сиром, картоплею,
    Вареники з адигейський сиром - рецепт
    Вареники з адигейський сиром - рецепт
    Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні
    Вареники в пароварці
    Вареники в пароварці
    Вареники - відмінний варіант для вечері. Варто відзначити, що їх можна не тільки варити, але й приготувати на пару. Для цього вам знадобляться самі
    Вареники в мультиварці
    Вареники в мультиварці
    Якщо на вашій кухні є така помічниця, як мультиварка, то на вечерю ви сміливо можете приготувати вареники з картоплею або ліниві вареники з сиром.