Страви з бринзи
З допомогою всіма улюбленого сиру ви завжди можете зробити велику кількість різноманітних страв. Сьогодні ми познайомимося з різними рецептами страв з бринзою і способами її застосування на кухні.
Дієтичні страви з бринзою дозволять вам не залишатися голодними на святах і вечірніх застіллях. Приготуйте низькокалорійний салат або кілька закусок.
Інгредієнти:
житній хліб - 100 г;
бринза - 40 г;
огірок свіжий - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
зелень і прянощі - за смаком.
Приготування
Хліб нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо в тостері або на сковороді, часник подрібнюємо і натираємо їм підсмажений хліб. Далі на бутерброд мажемо бринзу. Огірок миємо, нарізаємо кружальцями, подрібнюємо зелень і красиво укладаємо на скибочки. При бажанні можна замінити хліб слайсами або дієтичними хлібцями. Бутерброди з сиром готові!
Велика кількість страв з бринзою можна приготувати в духовці. Для наступного рецепту нам знадобиться лише фольга і бажання смачно поїсти.
Інгредієнти:
бринза - 500 г;
помідори - 2 шт.;
олія оливкова - 2 ст. л.;
солоні маслини - за смаком;
зелень і прянощі - за вибором.
Приготування
Вирізаємо з фольги квадрати зі сторонами від 20 див. Бринзу нарізаємо скибочками, а помідори кружечками. Кожен шматочок фольги змащуємо маслом, в середину кладемо шматочок бринзи, зверху кружечок помідора і зелень. Загортаємо квадрати конвертами і кладемо в духовку, розігріту до 220 градусів. Запікаємо на решітці протягом 15 хвилин. Готове блюдо викладаємо на тарілку, позбувшись від фольги і прикрашаємо маслинами.
Якщо ви вирішили нагодувати домашніх ситним і незвичайним обідом, спробуйте приготувати це болгарське блюдо з бринзою.
М'ясні конвертики з сиром
Інгредієнти:
свинина або яловичина - 200 г;
вершкове масло - 15 г;
болгарський перець - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
листкове тісто - 300 г;
бринза - 20 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.
Приготування
М'ясо нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо на вершковому маслі до золотистої скоринки. Далі миємо та очищаємо овочі, болгарський перець нарізаємо кубиками, цибулю і часник дрібно шаткуємо й обсмажуємо до м'якості. Потім розкачуємо тісто, нарізаємо невеликими квадратами і змащуємо їх вершковим маслом. Тепер займемося начинкою. Спочатку викладаємо шматочки м'яса на тісто, зверху перець і бринзу. Випікаємо страву в духовці при температурі 200 градусів. Подати конвертики можна, заливши їх вершковим соусом .
Популярність страв з бринзи і картоплі з кожним роком набирає обертів. Якщо ви любите картоплю в мундирі, спробуйте додати до нього трохи тертого сиру і зелені, у вас вийде справжня картофеница, яку так люблять в Болгарії.
Дієтичні страви з бринзою дозволять вам не залишатися голодними на святах і вечірніх застіллях. Приготуйте низькокалорійний салат або кілька закусок.
Дієтичні бутерброди з бринзою
Інгредієнти:
Приготування
Хліб нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо в тостері або на сковороді, часник подрібнюємо і натираємо їм підсмажений хліб. Далі на бутерброд мажемо бринзу. Огірок миємо, нарізаємо кружальцями, подрібнюємо зелень і красиво укладаємо на скибочки. При бажанні можна замінити хліб слайсами або дієтичними хлібцями. Бутерброди з сиром готові!
Велика кількість страв з бринзою можна приготувати в духовці. Для наступного рецепту нам знадобиться лише фольга і бажання смачно поїсти.
Запечені помідори з бринзою
Інгредієнти:
Приготування
Вирізаємо з фольги квадрати зі сторонами від 20 див. Бринзу нарізаємо скибочками, а помідори кружечками. Кожен шматочок фольги змащуємо маслом, в середину кладемо шматочок бринзи, зверху кружечок помідора і зелень. Загортаємо квадрати конвертами і кладемо в духовку, розігріту до 220 градусів. Запікаємо на решітці протягом 15 хвилин. Готове блюдо викладаємо на тарілку, позбувшись від фольги і прикрашаємо маслинами.
Якщо ви вирішили нагодувати домашніх ситним і незвичайним обідом, спробуйте приготувати це болгарське блюдо з бринзою.
М'ясні конвертики з сиром
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо на вершковому маслі до золотистої скоринки. Далі миємо та очищаємо овочі, болгарський перець нарізаємо кубиками, цибулю і часник дрібно шаткуємо й обсмажуємо до м'якості. Потім розкачуємо тісто, нарізаємо невеликими квадратами і змащуємо їх вершковим маслом. Тепер займемося начинкою. Спочатку викладаємо шматочки м'яса на тісто, зверху перець і бринзу. Випікаємо страву в духовці при температурі 200 градусів. Подати конвертики можна, заливши їх вершковим соусом .
Популярність страв з бринзи і картоплі з кожним роком набирає обертів. Якщо ви любите картоплю в мундирі, спробуйте додати до нього трохи тертого сиру і зелені, у вас вийде справжня картофеница, яку так люблять в Болгарії.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з бринзою
Рум'яний, запашний і хрусткий пиріг з соковитою начинкою завжди був окрасою будь-якого святкового столу. У кожної господині напевно знайдеться пара
Пиріжки з помідорами і бринзою
Хто ж з нас не любить пиріжки, які готує мама або бабуся. Вони можуть бути з різними начинками: з картопляним пюре, грибами, капустою, яйцем і
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Лаваш з бринзою і зеленню
Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка
Перець, фарширований бринзою
Перець, фарширований бринзою - відмінне блюдо, яке неодмінно прикрасить ваш буденний і святковий стіл. І головне, приготувати його досить просто. Ми
Оладки з кабачків з бринзою
Любителям бринзи і кабачків пропонуємо спекти смачні оладки з цими простими продуктами. Вони виходять дуже ніжними та смачними, і чудово підійдуть