З допомогою всіма улюбленого сиру ви завжди можете зробити велику кількість різноманітних страв. Сьогодні ми познайомимося з різними рецептами страв з бринзою і способами її застосування на кухні.
Дієтичні страви з бринзою дозволять вам не залишатися голодними на святах і вечірніх застіллях. Приготуйте низькокалорійний салат або кілька закусок.
Дієтичні бутерброди з бринзою
Інгредієнти: житній хліб - 100 г; бринза - 40 г; огірок свіжий - 1 шт.; часник - 2 зубчики; зелень і прянощі - за смаком. Приготування Хліб нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо в тостері або на сковороді, часник подрібнюємо і натираємо їм підсмажений хліб. Далі на бутерброд мажемо бринзу. Огірок миємо, нарізаємо кружальцями, подрібнюємо зелень і красиво укладаємо на скибочки. При бажанні можна замінити хліб слайсами або дієтичними хлібцями. Бутерброди з сиром готові!
Велика кількість страв з бринзою можна приготувати в духовці. Для наступного рецепту нам знадобиться лише фольга і бажання смачно поїсти.
Запечені помідори з бринзою
Інгредієнти: бринза - 500 г; помідори - 2 шт.; олія оливкова - 2 ст. л.; солоні маслини - за смаком; зелень і прянощі - за вибором. Приготування Вирізаємо з фольги квадрати зі сторонами від 20 див. Бринзу нарізаємо скибочками, а помідори кружечками. Кожен шматочок фольги змащуємо маслом, в середину кладемо шматочок бринзи, зверху кружечок помідора і зелень. Загортаємо квадрати конвертами і кладемо в духовку, розігріту до 220 градусів. Запікаємо на решітці протягом 15 хвилин. Готове блюдо викладаємо на тарілку, позбувшись від фольги і прикрашаємо маслинами.
Якщо ви вирішили нагодувати домашніх ситним і незвичайним обідом, спробуйте приготувати це болгарське блюдо з бринзою.
М'ясні конвертики з сиром Інгредієнти: свинина або яловичина - 200 г; вершкове масло - 15 г; болгарський перець - 1 шт.; часник - 1 зубчик; листкове тісто - 300 г; бринза - 20 г; цибуля ріпчаста - 1 шт. Приготування М'ясо нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо на вершковому маслі до золотистої скоринки. Далі миємо та очищаємо овочі, болгарський перець нарізаємо кубиками, цибулю і часник дрібно шаткуємо й обсмажуємо до м'якості. Потім розкачуємо тісто, нарізаємо невеликими
квадратами і змащуємо їх вершковим маслом. Тепер займемося начинкою. Спочатку викладаємо шматочки м'яса на тісто, зверху перець і бринзу. Випікаємо страву в духовці при температурі 200 градусів. Подати конвертики можна, заливши їх вершковим соусом .
Популярність страв з бринзи і картоплі з кожним роком набирає обертів. Якщо ви любите картоплю в мундирі, спробуйте додати до нього трохи тертого сиру і зелені, у вас вийде справжня картофеница, яку так люблять в Болгарії.