Вернуться назад Распечатать

Страви з бринзи

Страви з бринзи
З допомогою всіма улюбленого сиру ви завжди можете зробити велику кількість різноманітних страв. Сьогодні ми познайомимося з різними рецептами страв з бринзою і способами її застосування на кухні.
Дієтичні страви з бринзою дозволять вам не залишатися голодними на святах і вечірніх застіллях. Приготуйте низькокалорійний салат або кілька закусок.

Дієтичні бутерброди з бринзою


Інгредієнти:

  • житній хліб - 100 г;

  • бринза - 40 г;

  • огірок свіжий - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень і прянощі - за смаком.


  • Приготування
    Хліб нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо в тостері або на сковороді, часник подрібнюємо і натираємо їм підсмажений хліб. Далі на бутерброд мажемо бринзу. Огірок миємо, нарізаємо кружальцями, подрібнюємо зелень і красиво укладаємо на скибочки. При бажанні можна замінити хліб слайсами або дієтичними хлібцями. Бутерброди з сиром готові!
    Велика кількість страв з бринзою можна приготувати в духовці. Для наступного рецепту нам знадобиться лише фольга і бажання смачно поїсти.

    Запечені помідори з бринзою


    Інгредієнти:

  • бринза - 500 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • олія оливкова - 2 ст. л.;

  • солоні маслини - за смаком;

  • зелень і прянощі - за вибором.


  • Приготування
    Вирізаємо з фольги квадрати зі сторонами від 20 див. Бринзу нарізаємо скибочками, а помідори кружечками. Кожен шматочок фольги змащуємо маслом, в середину кладемо шматочок бринзи, зверху кружечок помідора і зелень. Загортаємо квадрати конвертами і кладемо в духовку, розігріту до 220 градусів. Запікаємо на решітці протягом 15 хвилин. Готове блюдо викладаємо на тарілку, позбувшись від фольги і прикрашаємо маслинами.
    Якщо ви вирішили нагодувати домашніх ситним і незвичайним обідом, спробуйте приготувати це болгарське блюдо з бринзою.
    М'ясні конвертики з сиром
    Інгредієнти:

  • свинина або яловичина - 200 г;

  • вершкове масло - 15 г;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • листкове тісто - 300 г;

  • бринза - 20 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо на вершковому маслі до золотистої скоринки. Далі миємо та очищаємо овочі, болгарський перець нарізаємо кубиками, цибулю і часник дрібно шаткуємо й обсмажуємо до м'якості. Потім розкачуємо тісто, нарізаємо невеликими
    Страви з бринзи
    квадратами і змащуємо їх вершковим маслом. Тепер займемося начинкою. Спочатку викладаємо шматочки м'яса на тісто, зверху перець і бринзу. Випікаємо страву в духовці при температурі 200 градусів. Подати конвертики можна, заливши їх вершковим соусом .
    Популярність страв з бринзи і картоплі з кожним роком набирає обертів. Якщо ви любите картоплю в мундирі, спробуйте додати до нього трохи тертого сиру і зелені, у вас вийде справжня картофеница, яку так люблять в Болгарії.