Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тефтелі з сиром

Тефтелі з сиром

21-03-2015, 20:20
428
Тефтелі з сиром
Тефтелі потрапили до нас на стіл з тюркської кухні. За способом приготування вони схожі на відомі всім котлети. Але завдяки наявності у складі тюфтельок якоїсь крупи або овочів, а також обов'язкове приготування підливи, зробило це блюдо дуже популярним, особливо серед дітей.
Ніжні м'ясні кульки з смачною підливою відмінно поєднуються з будь-яким овочевим пюре з кашами, а також зі звареними макаронами.

Тефтелі в духовці з сиром


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 250 г;

  • варений рис - половина склянки;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • рослинна олія - 1 столова ложка;

  • соус чилі солодкий - 1 столова ложка;

  • паприка мелена - 1 чайна ложка;

  • твердий тертий сир - 150 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • для тіста: картопляне пюре - 1 стакан;

  • пшеничне борошно - півтори склянки;

  • маргарин 200 г;

  • вода - 200 мл;

  • розпушувач - 1 чайна ложка;

  • сіль за смаком.


  • Приготування
    Для приготування тіста змішуємо борошно з картопляним пюре , розпушувачем, додаємо нарізаний шматочками маргарин і подрібнюємо в крихту з допомогою кухонного комбайна. Додаємо воду і замішуємо тісто. На час відставляємо його в холодильник, попередньо загорнувши в харчову плівку.
    Для тефтелькою подрібнюємо і обсмажуємо цибулю. З'єднуємо цибулю, фарш, варений рис, яйце, сир, соус чилі, паприку і сіль. Добре вимішуємо.
    Тісто розкачуємо на невеликі коржі розміром трохи більше ніж формочки. Викладаємо тісто у формочки для запікання. Зверху накладаємо порцію фаршу. Краї тіста присобираем і ставимо запікати в гарячу духовку (близько 200 градусів) на 15 хвилин.
    Для тих, хто дотримується дієти, лікувальну або для схуднення, тефтелі краще не обсмажувати, а припускати до готовності на пару, а потім вже гасити в підливі.

    Курячі тефтелі з сиром і вершково-грибним соусом


    Інгредієнти:

  • курячий фарш - 750 г;

  • картопляне пюре - 400 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • часник - 1 зубок;

  • сир - 100 г;

  • печериці - 300 г;

  • вершки - 200 мл;

  • борошно - 2 столові ложки;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    З'єднуємо курячий фарш з картопляним пюре, яйцем і подрібненою цибулею. Додаємо сіль, перець і видавлюємо часник. Ретельно збиваємо масу. Сир нарізаємо кубиками.
    Столовою ложкою беремо частину фаршу і формуємо з нього корж. Посередині коржа перешкодимо шматочок сиру. Складаємо коржик і скачуємо її в кульку.
    Тефтелі з сиром
    Таким чином, робимо тефтелі з усього фаршу.
    На рослинній олії смажимо кожну тефтелю з двох сторін, до апетитної скоринки і складаємо в каструлю у якої є товсте дно.
    Готуємо підливку. Для цього подрібнюємо гриби і пасеруємо їх на рослинній олії разом з дрібно нарізаною цибулею. Коли гриби і цибулю обсмажаться, додаємо борошно і продовжуємо обсмажувати далі. Через 3-4 хвилини вливаємо вершки, солимо і перчимо підливу. Тушкуємо на слабкому вогні ще 5 хвилин і виливаємо до тефтелі. Знову тушкуємо до повної готовності тефтелькою. Для гарніру готуємо рис або спагетті.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тефтелі з гречкою
    Тефтелі з гречкою
    Хто з нас не пробував смачні тюфтельки?! А якщо їх зробити не з рисом, а з гречкою, то вийде оригінально і корисно. А подати їх до столу можна з
    Тефтелі з капустою
    Тефтелі з капустою
    Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
    Курячі тефтелі
    Курячі тефтелі
    Тефтелі - улюблене багатьма страва з дитинства, яке обов'язково було в меню кожного дитячого садка. Ми поділимося з вами полегшеним рецептом
    Тефтелі в духовці - рецепт
    Тефтелі в духовці - рецепт
    Тефтелі - ситне, ніжне і неймовірно смачна страва. Приготувати їх дуже просто - знадобиться звичайний набір продуктів і бажання погодувати сім'ю
    Тефтелі з яловичини
    Тефтелі з яловичини
    Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
    Тефтелі на сковороді
    Тефтелі на сковороді
    Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.