Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гречана локшина - рецепт

Гречана локшина - рецепт

21-03-2015, 19:39
1 106
Гречана локшина - рецепт
Рецепти страв з гречаної локшини досить прості в приготуванні, але вразять вас чудовим смаком і своєю оригінальністю. Давайте ж розглянемо з вами деякі з них.

Рецепт гречаної локшини з куркою


Інгредієнти:

  • гречана локшина - 300 г;

  • куряче філе - 200 г;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • перець чилі - за смаком;

  • соус соєвий - за смаком;

  • вершкове масло - на смак;

  • олія оливкова - за смаком;

  • цибулина - 1 шт.;

  • печериці - 200 г;

  • кукурудза міні - 5 шт.;

  • соус «Табаско» - за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Рецепт приготування гречаної локшини досить проста і не відніме у вас багато часу. Отже, локшину відварюємо в підсоленій воді. Курку обсмажуємо на вершковому маслечко. Окремо пасеруємо подрібнений болгарський перчик, потім додаємо цибулька і готуємо овочі на повільному вогні.
    На іншій сковороді обсмажуємо печериці, викладаємо маленьку кукурудзу. Далі усі готові інгредієнти додаємо до гречаної локшини і продовжуємо тушкувати страву на повільному вогні ще хвилини 3 вливаючи кілька крапель соєвого соусу і «Табаско». Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо кількома кільцями гострого перчика чилі.

    Рецепт гречаної локшини з овочами


    Інгредієнти:

  • морква - 1 шт.;

  • черешкова селера - 3 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • баклажан - 05 т.;

  • цукіні - 05 шт.;

  • кабачок - 05 шт.;

  • креветки - 300 г;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • зелена цибуля - 30 р;

  • стручковий горох - 70 г;

  • гречана локшина - 120 г;

  • олія кукурудзяна - 5 ст. ложок;

  • кунжутне масло - 2 ст. ложки;

  • насіння кунжуту - щіпка;

  • коньяк - 30 мл;

  • соус соєвий - 50 мл


  • Для локшини:

  • імбир;

  • часник - 2 зубчики;

  • олія кукурудзяна - 50 мл


  • Приготування
    Стебла селери чистимо, нарізаємо невеликими шматочками. Морква шаткуємо полудольками, а болгарський перчик подрібнюємо трикутниками. Баклажан, кабачки, цукіні і червоний рубаємо цибулю кружальцями. Відварюємо локшину в сотейнику і переходимо до приготування часниково-імбирною пасти.
    Для цього беремо корінь імбиру, подрібнюємо його разом із зубчиками часнику і кукурудзяним маслом за допомогою блендера. Креветки чистимо, знімаємо панцир, видаляємо кишкову вену і розрізаємо вздовж на половину довжини. Сковороду прогріваємо, наливаємо кукурудзяне масло, кидаємо морепродукти і обсмажуємо хвилинки 3. Потім додаємо моркву, селеру, болгарський перчик, все перемішуємо і перемішуємо. Пасеруємо овочі до м'якості, викладаємо баклажани, наливаємо трохи коньяку і підпалюємо. Після випаровування алкоголю, кладемо червоний цибуля, цукіні і кабачки. Поливаємо все соєвим соусом і соусом чилі.
    Після цього викладаємо в сковороду гречану локшину, додаємо трохи молодого горошку і знімаємо страву з вогню, кидаючи туди бобові паростки і зелений лук. Посипаємо зверху кунжутним насінням, додаємо часниково-імбирну пасту і знову ретельно перемішуємо. Викладаємо приготовану суміш в глибоке блюдо і подаємо на стіл.

    Рецепт китайської гречаної локшини з м'ясом


    Інгредієнти:

  • цибулина - 1 шт.;

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • спеції;

  • рослинна олія;

  • часник - 2 зубчики;

  • Гречана локшина - рецепт

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • вода - 05 склянки;

  • гречана локшина.


  • Приготування
    М'ясний фарш з'єднуємо з подрібненою цибулею, додаємо яйце, спеції і перемішуємо. Потім формуємо невеликі фрикадельки і обсмажуємо на олії. Окремо пасеруємо очищений часник, кладемо томатну пасту і вливаємо трохи води. Доводимо суміш до кипіння, проварюємо 5-7 хвилин, після чого викладаємо фрикадельки і тушкуємо їх хвилин 15. У киплячій воді відварюємо паралельно локшину, відкидаємо на друшляк, а потім подаємо на стіл з фрикадельками , поливаючи блюдо соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Локшина з морепродуктами
    Локшина з морепродуктами
    Існує кілька різновидів локшини. Це не тільки макаронні вироби, вона також буває рисова, гречана, яєчна. І сьогодні ми розберемося, як її смачно
    Локшина з яйцем
    Локшина з яйцем
    Локшина з яйцем-це смачно і дуже просто. Таке поєднання може бути як другою, так і першою стравою. Давайте розглянемо декілька незвичайних варіантів
    Лагман з курки
    Лагман з курки
    Лагман - національне блюдо країн Середньої Азії: Узбекистану, Казахстану, Киргизії. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення
    Рисова локшина з креветками
    Рисова локшина з креветками
    Ви пробували рисову локшину? Напевно, можливо, навіть вживаєте в їжу регулярно. А ви знаєте, що існує безліч смачних рецептів, основу яких становить
    Рисова локшина з овочами
    Рисова локшина з овочами
    Рисова локшина - продукт, поширений в Японії, Китаї, Таїланді, В'єтнамі. З неї готують багато незвичайних страв, але сьогодні ми поговоримо про більш
    Суп з локшиною і яловичиною
    Суп з локшиною і яловичиною
    Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся