Рецепти страв з гречаної локшини досить прості в приготуванні, але вразять вас чудовим смаком і своєю оригінальністю. Давайте ж розглянемо з вами деякі з них.
Рецепт гречаної локшини з куркою
Інгредієнти: гречана локшина - 300 г; куряче філе - 200 г; болгарський перець - 1 шт.; перець чилі - за смаком; соус соєвий - за смаком; вершкове масло - на смак; олія оливкова - за смаком; цибулина - 1 шт.; печериці - 200 г; кукурудза міні - 5 шт.; соус «Табаско» - за смаком; спеції. Приготування Рецепт приготування гречаної локшини досить проста і не відніме у вас багато часу. Отже, локшину відварюємо в підсоленій воді. Курку обсмажуємо на вершковому маслечко. Окремо пасеруємо подрібнений болгарський перчик, потім додаємо цибулька і готуємо овочі на повільному вогні.
На іншій сковороді обсмажуємо печериці, викладаємо маленьку кукурудзу. Далі усі готові інгредієнти додаємо до гречаної локшини і продовжуємо тушкувати страву на повільному вогні ще хвилини 3 вливаючи кілька крапель соєвого соусу і «Табаско». Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо кількома кільцями гострого перчика чилі.
Рецепт гречаної локшини з овочами
Інгредієнти: морква - 1 шт.; черешкова селера - 3 шт.; болгарський перець - 1 шт.; баклажан - 05 т.; цукіні - 05 шт.; кабачок - 05 шт.; креветки - 300 г; червоний цибуля - 1 шт.; зелена цибуля - 30 р; стручковий горох - 70 г; гречана локшина - 120 г; олія кукурудзяна - 5 ст. ложок; кунжутне масло - 2 ст. ложки; насіння кунжуту - щіпка; коньяк - 30 мл; соус соєвий - 50 мл Для локшини:
імбир; часник - 2 зубчики; олія кукурудзяна - 50 мл Приготування Стебла селери чистимо, нарізаємо невеликими шматочками. Морква шаткуємо полудольками, а болгарський перчик подрібнюємо трикутниками. Баклажан, кабачки, цукіні і червоний рубаємо цибулю кружальцями. Відварюємо локшину в сотейнику і переходимо до приготування часниково-імбирною пасти.
Для цього беремо корінь імбиру, подрібнюємо його разом із зубчиками часнику і кукурудзяним маслом за допомогою блендера. Креветки чистимо, знімаємо панцир, видаляємо кишкову вену і розрізаємо вздовж на половину довжини. Сковороду прогріваємо, наливаємо кукурудзяне масло, кидаємо морепродукти і обсмажуємо хвилинки 3. Потім додаємо моркву, селеру, болгарський перчик, все перемішуємо і перемішуємо. Пасеруємо овочі до м'якості, викладаємо баклажани, наливаємо трохи коньяку і підпалюємо. Після випаровування алкоголю, кладемо червоний цибуля, цукіні і кабачки. Поливаємо все соєвим соусом і соусом чилі.
Після цього викладаємо в сковороду гречану локшину, додаємо трохи молодого горошку і знімаємо страву з вогню, кидаючи туди бобові паростки і зелений лук. Посипаємо зверху кунжутним насінням, додаємо часниково-імбирну пасту і знову ретельно перемішуємо. Викладаємо приготовану суміш в глибоке блюдо і подаємо на стіл.
Рецепт китайської гречаної локшини з м'ясом
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; м'ясний фарш - 500 г; яйце - 1 шт.; спеції; рослинна олія; часник - 2 зубчики; томатна паста - 2 ст. ложки; вода - 05 склянки; гречана локшина. Приготування М'ясний фарш з'єднуємо з подрібненою цибулею, додаємо яйце, спеції і перемішуємо. Потім формуємо невеликі фрикадельки і обсмажуємо на олії. Окремо пасеруємо очищений часник, кладемо томатну пасту і вливаємо трохи води. Доводимо суміш до кипіння, проварюємо 5-7 хвилин, після чого викладаємо фрикадельки і тушкуємо їх хвилин 15. У киплячій воді відварюємо паралельно локшину, відкидаємо на друшляк, а потім подаємо на стіл з фрикадельками , поливаючи блюдо соусом.