Гороховий кисіль
Гороховий кисіль - страва української кухні, яке можна приготувати на полуденок або подати на вечерю. Хоч ми й звикли думати, що кисіль - це такий напій, гороховий кисіль - це повноцінне друге блюдо, яке їдять після охолодження і застигання, нарізавши на невеликі шматки і полив ароматним маслом. Давайте розглянемо з вами як правильно приготувати гороховий кисіль і з чим його краще подати.
Інгредієнти:
горох - 2 ст.;
вода - 5 ст.;
спеції;
масло рослинне - 1 ст. ложка.
Приготування
Для приготування горохового киселя боби злегка обсмажуємо на сухій розпеченій сковороді, а потім подрібнюємо їх у борошно з допомогою кавомолки або блендера. Далі обережно пересипаємо горохову борошно в каструлю з товстим дном, заливаємо холодною кип'яченою водою, перемішуємо і ставимо на середній вогонь.
Доводимо масу до кипіння, постійно помішуючи ложкою. Потім зменшуємо полум'я до мінімуму і, не припиняючи помішувати, варимо кисіль до загустіння. Далі солимо, перчимо масу за смаком і перекладаємо у змазані рослинним маслом формочки. Готовий кисіль прикрашаємо за бажанням смаженою цибулею, свіжою зеленню, маринованими або смаженими грибами . Подаємо страву в окремих маленьких формочках або нарізане на порційні шматочки.
Інгредієнти:
горох - 2 ст.;
цибулина - 2 шт.;
вода - 5 ст.;
спеції;
гриби - 300 г;
олія рослинна.
Приготування
Якщо ви використовуєте горох, то попередньо розмелюємо його в кавомолці, просіваємо через дрібне сито і пересипаємо горохову борошно в каструлю. Потім поступово вливаємо воду і ретельно перемішуємо, розтираючи всі грудки. Готову масу проціджуємо, вмішуємо сіль і ставимо посуд на великий вогонь. Коли суміш прогріється, зменшуємо полум'я до мінімуму і варимо кисіль, постійно помішуючи, 5 хвилин. Форму змащуємо рослинним маслом, виливаємо в неї горохову масу і залишаємо до повного остигання, після чого прибираємо для застигання у холодильник.
А цим часом давайте приготуємо підливку. Гриби і цибулю обробляємо, нарізаємо дрібно і пасеруємо на рослинній маслечко до зарум'янювання. Трохи підсолюємо обжарку і знімаємо з вогню. Якщо кисіль робився в невеликих формочках, то перевертаємо їх на тарілки, трохи струсивши і знявши форми. Якщо страва застивало в одній великій формі, то акуратно опрокидиваем його і знімаємо з киселю. Гороховий пласт нарізаємо на порції і розкладаємо по тарілках. Поливаємо кисіль ароматним рослинним маслом, а зверху кладемо гриби з цибулею.
Інгредієнти:
Для основи:
горохова борошно - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 20 г;
вода - 375 мл;
олія рослинна;
спеції.
Для підливи:
лосятина сиров'ялена - 100 г;
біле сухе вино - 30 мл;
цибулина - 2 шт.;
масло рослинне - 100 мл
Приготування
Для основи борошно розвести невеликою кількістю теплої води і перемішуємо до отримання однорідної маси. Залишилася воду доводимо до кипіння, додаємо масло і сіль. Потім вливаємо суміш з горохової муки і варимо до консистенції густої манної каші. Готовий кисіль переливаємо в змащену рослинною олією форму, даємо йому гарненько охолонути і ставимо в холодильник на 15-2 години для застигання.
Для приготування підливи беремо цибулину, очищаємо і шаткуємо кубиками, а лосятину нарізаємо тонкими брусочками. Обсмажуємо цибульку на олії до м'якості приблизно 2 хвилини, а потім викладаємо м'ясо і готуємо ще 2-3 хвилини. Далі вливаємо вино і даємо алкоголю повністю випаруватися. Опрокидиваем форму з киселем на тарілку, а зверху викладаємо цибульну підливку.
Рецепт горохового киселя
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування горохового киселя боби злегка обсмажуємо на сухій розпеченій сковороді, а потім подрібнюємо їх у борошно з допомогою кавомолки або блендера. Далі обережно пересипаємо горохову борошно в каструлю з товстим дном, заливаємо холодною кип'яченою водою, перемішуємо і ставимо на середній вогонь.
Доводимо масу до кипіння, постійно помішуючи ложкою. Потім зменшуємо полум'я до мінімуму і, не припиняючи помішувати, варимо кисіль до загустіння. Далі солимо, перчимо масу за смаком і перекладаємо у змазані рослинним маслом формочки. Готовий кисіль прикрашаємо за бажанням смаженою цибулею, свіжою зеленню, маринованими або смаженими грибами . Подаємо страву в окремих маленьких формочках або нарізане на порційні шматочки.
Кисіль з горохової муки
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви використовуєте горох, то попередньо розмелюємо його в кавомолці, просіваємо через дрібне сито і пересипаємо горохову борошно в каструлю. Потім поступово вливаємо воду і ретельно перемішуємо, розтираючи всі грудки. Готову масу проціджуємо, вмішуємо сіль і ставимо посуд на великий вогонь. Коли суміш прогріється, зменшуємо полум'я до мінімуму і варимо кисіль, постійно помішуючи, 5 хвилин. Форму змащуємо рослинним маслом, виливаємо в неї горохову масу і залишаємо до повного остигання, після чого прибираємо для застигання у холодильник.
А цим часом давайте приготуємо підливку. Гриби і цибулю обробляємо, нарізаємо дрібно і пасеруємо на рослинній маслечко до зарум'янювання. Трохи підсолюємо обжарку і знімаємо з вогню. Якщо кисіль робився в невеликих формочках, то перевертаємо їх на тарілки, трохи струсивши і знявши форми. Якщо страва застивало в одній великій формі, то акуратно опрокидиваем його і знімаємо з киселю. Гороховий пласт нарізаємо на порції і розкладаємо по тарілках. Поливаємо кисіль ароматним рослинним маслом, а зверху кладемо гриби з цибулею.
Смачний гороховий кисіль з підливою
Інгредієнти:
Для основи:
Для підливи:
Приготування
Для основи борошно розвести невеликою кількістю теплої води і перемішуємо до отримання однорідної маси. Залишилася воду доводимо до кипіння, додаємо масло і сіль. Потім вливаємо суміш з горохової муки і варимо до консистенції густої манної каші. Готовий кисіль переливаємо в змащену рослинною олією форму, даємо йому гарненько охолонути і ставимо в холодильник на 15-2 години для застигання.
Для приготування підливи беремо цибулину, очищаємо і шаткуємо кубиками, а лосятину нарізаємо тонкими брусочками. Обсмажуємо цибульку на олії до м'якості приблизно 2 хвилини, а потім викладаємо м'ясо і готуємо ще 2-3 хвилини. Далі вливаємо вино і даємо алкоголю повністю випаруватися. Опрокидиваем форму з киселем на тарілку, а зверху викладаємо цибульну підливку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Корисний кисіль для дитини
Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також
Кисіль з вишні - рецепт
Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як
Фруктовий кисіль - рецепт
Кисіль п'ють сьогодні по усьому світі. Цей напій з ягід, фруктів і крохмалю має насичений смак, багатий вітамінами і володіють лікувальними
Кисіль з агрусу
Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова