Брізоль із курятини
Брізоль - загальна назва кулінарного способу приготування страв, об'єднуються в групу за цією ознакою. Основний продукт, додатково визначає назву страви, подрібнюють і засмажують у льєзоні. Класична бризол - це, по суті, начинка в омлеті, згорнутому у формі великого вареника. В якості начинки може використовуватися фарш (м'ясний або рибний), подрібнені овочі, гриби, іноді з додаванням зелені, спецій, тертого сиру.
Розповімо, як приготувати брізоль із курятини, це блюдо - хороший варіант ситного, але не важкого сніданку або ланчу. Також можна подати як бризол самостійного або другої страви обіду або вечері.
Інгредієнти:
яйце куряче - 2-4 шт.;
молоко середньої або високої жирності - близько 2-5 ст. ложок;
фарш курячий - близько 200 г;
зелень свіжа різна (петрушка, кінза, базилік та ін);
цибуля зелена - 3-5 пір'я;
часник - 1 зубчик;
перець чорний мелений;
сир твердий тертий - 2 ст. ложок;
масло вершкове натуральне топлене;
сіль.
Приготування
Спочатку приготуємо льєзон. Яйця з молоком і 1-й дрібкою солі злегка збиваємо виделкою (не віночком і не міксером, льєзон не повинен вийти особливо пишним). Цибулю, часник і частину зелені дрібно рубаємо і перемішуємо з тертим сиром. Фарш трохи додаємо сіль і перчимо.
Працюємо швидко, уважно і акуратно. Розігріваємо в сковороді олію на малому вогні і виливаємо льєзон. Коли цей омлет трохи схопився і злегка прижарился знизу, на його половину, трохи відступаючи від круглого краю, насипаємо фарш нетовстим рівномірним шаром (якщо це необхідно, розподіліть його рівномірно виделкою).
Зверху і по круглому краю присипаємо сумішшю рубаних зелені з часником і тертого сиру. Згинаємо другу частину омлету і накриваємо нею начинку. Вийшла форма вареника. Розплавляється сир склеїть краю. Трохи притисніть краю омлету один до іншого за допомогою лопатки, щоб забезпечити впевнене склеювання. Акуратно переверніть бризол і злегка обсмажте з іншого боку. Подавайте, оформивши гілочками зелені. Можна подати до бризол легке біле або рожеве їдальні вино або темне пиво.
Інгредієнти:
яйце куряче - 2-4 шт.;
молоко - 4-5 ст. ложок;
борошно пшеничне - 1-15 ст. ложки;
фарш курячий - близько 200 г;
перець солодкий червоний - 1 шт.;
зелень свіжа різна, в тому числі, і цибулька;
тертий твердий сир - близько 3-х ст. ложок;
чорний перець мелений;
часник - 1 зубчик;
сіль;
масло вершкове натуральне топлене або рослинне.
Приготування
Льєзон готуємо з яєць і молока з додаванням 1-й щіпки солі і борошна. Злегка збиваємо виделкою, треба щоб не було грудочок, якщо цього не вдається досягти - процідіть льєзон через ситечко.
Рубаємо дрібно часник, зелень і солодкий перець і змішати все це з курячим фаршем. Додаємо більшу частину тертого сиру, трохи додаємо сіль і перчимо.
Розігріваємо олію в сковороді на середньо-слабкому вогні і виливаємо льєзон. Коли цей омлетний блін прихватится, викладаємо нетовстим шаром на одну з сторін начинку. Присипаємо залишилися сиром по половині круглого краю. Загинаємо другу вільну половину млинця і складаємо, накриваючи ту частину, на якій начинка. Притискаємо по краях для кращого схоплювання. Коли розплавлений сир добре подклеит краю бризол, перевертаємо і злегка обсмажуємо з іншого боку. Трохи охолоджуємо бризол, її можна розрізати на кілька частин і подати, оформивши зеленню.
Приготування бризол з курки в мультиварці видається не дуже доцільним, оскільки всі дії виконуються без відходу від плити, на короткий час треба виконати декілька операцій дуже акуратно, з деякою спритністю. Але, в принципі, можливо і приготування бризол в мультиварці. Процес буде відрізнятися лише з часом, у відношенні вибору режиму дотримуйтесь інструкції до конкретної моделі мультиварки.
Розповімо, як приготувати брізоль із курятини, це блюдо - хороший варіант ситного, але не важкого сніданку або ланчу. Також можна подати як бризол самостійного або другої страви обіду або вечері.
Рецепт приготування бризол з курки з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку приготуємо льєзон. Яйця з молоком і 1-й дрібкою солі злегка збиваємо виделкою (не віночком і не міксером, льєзон не повинен вийти особливо пишним). Цибулю, часник і частину зелені дрібно рубаємо і перемішуємо з тертим сиром. Фарш трохи додаємо сіль і перчимо.
Працюємо швидко, уважно і акуратно. Розігріваємо в сковороді олію на малому вогні і виливаємо льєзон. Коли цей омлет трохи схопився і злегка прижарился знизу, на його половину, трохи відступаючи від круглого краю, насипаємо фарш нетовстим рівномірним шаром (якщо це необхідно, розподіліть його рівномірно виделкою).
Зверху і по круглому краю присипаємо сумішшю рубаних зелені з часником і тертого сиру. Згинаємо другу частину омлету і накриваємо нею начинку. Вийшла форма вареника. Розплавляється сир склеїть краю. Трохи притисніть краю омлету один до іншого за допомогою лопатки, щоб забезпечити впевнене склеювання. Акуратно переверніть бризол і злегка обсмажте з іншого боку. Подавайте, оформивши гілочками зелені. Можна подати до бризол легке біле або рожеве їдальні вино або темне пиво.
Брізоль із курки з сиром, солодким перцем і зеленню
Інгредієнти:
Приготування
Льєзон готуємо з яєць і молока з додаванням 1-й щіпки солі і борошна. Злегка збиваємо виделкою, треба щоб не було грудочок, якщо цього не вдається досягти - процідіть льєзон через ситечко.
Рубаємо дрібно часник, зелень і солодкий перець і змішати все це з курячим фаршем. Додаємо більшу частину тертого сиру, трохи додаємо сіль і перчимо.
Розігріваємо олію в сковороді на середньо-слабкому вогні і виливаємо льєзон. Коли цей омлетний блін прихватится, викладаємо нетовстим шаром на одну з сторін начинку. Присипаємо залишилися сиром по половині круглого краю. Загинаємо другу вільну половину млинця і складаємо, накриваючи ту частину, на якій начинка. Притискаємо по краях для кращого схоплювання. Коли розплавлений сир добре подклеит краю бризол, перевертаємо і злегка обсмажуємо з іншого боку. Трохи охолоджуємо бризол, її можна розрізати на кілька частин і подати, оформивши зеленню.
Приготування бризол з курки в мультиварці видається не дуже доцільним, оскільки всі дії виконуються без відходу від плити, на короткий час треба виконати декілька операцій дуже акуратно, з деякою спритністю. Але, в принципі, можливо і приготування бризол в мультиварці. Процес буде відрізнятися лише з часом, у відношенні вибору режиму дотримуйтесь інструкції до конкретної моделі мультиварки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати бризол?
Бризол - з першого погляду і не зрозумієш, що це таке. Вивчивши детальніше рецепти, приходить думка, що бризол - це котлета з яйцем. Але яка котлета!
Брізоль із свинини
Бризол - це спосіб обсмажування м'яса, овочів, грибів у яйцях. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити зі свинини. До такого м'ясної
Грінки з сиром
Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і
Брізоль із фаршу
Брізоль являє собою простий омлет, смажений з м'ясним фаршем. Способів його приготування з додаванням різних інгредієнтів досить багато. У нашій
Фаршировані страви
Фаршировані страви можуть виступати як самостійну страву або як повноцінної закуски. Вони можуть холодними, гарячими, смаженими, тушкованими і т. д.
Лінивий бризол
Бризол - це спосіб приготування овочевий, м'ясної або рибної начинки в омлеті. І сьогодні ми детально поговоримо про ледачому бризоле. Розглянемо два