Фаршировані страви
Фарширувати можна практично будь-який продукт. Фаршировані страви хороші тим, що можна зробити їх холодними і гарячими, вареними і сирими, смаженими і тушкованими. А головне фарш, в який можна покласти все, що є під рукою. Нижче познайомимо вас з деякими рецептами приготування фаршированих продуктів.
Інгредієнти:
кабачок - 1 шт.;
фарш - 500 г;
цибуля ріпчаста - 3 шт.;
сир твердий - 200 г;
майонез - 100 г;
паста томатна - 2 ст. ложки;
зелень свіжа - 1 пучок;
сіль, перець чорний - за смаком.
Приготування
Кабачок розрізаємо на дві частини вздовж. Прибираємо насіння, виходять дві човники. Очищені половинки кладемо у форму для запікання. Фарш змішуємо з цибулею і зеленню подрібненими у блендері, додаємо сіль, перець. Отриманою сумішшю наповнюємо наші човники, накладаємо начинку так, щоб вона була на одному рівні з краями кабачка. Сир натираємо на крупну тертку, додаємо майонез і томатну пасту все перемішуємо, поки не вийде однорідна маса однакового кольору. Отриманою сумішшю покриваємо нафаршировані кабачки. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 45 хвилин. Готові кабачки нарізаємо на шматочки, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Інгредієнти:
кальмари тушки - 4 шт.;
печериці - 300 г;
яйця - 3 шт.;
вершкове масло - 50 г;
цибуля - 2 шт.;
майонез - 200 мл;
сметана - 200 мл;
борошно - 1 ст. ложка;
зелена цибуля;
сіль, перець.
Приготування
Готуємо кальмари, опускаємо в холодну воду і очищаємо нутрощі цілої тушки. Знімаємо пленочки і добре промиваємо. Для начинки: цибулю і гриби нарізаємо кубиками і пасеруємо на сковороді. Зелену цибулю дрібненько ріжемо, яйця натираємо на тертці, солимо, перчимо і гарненько все перемішуємо. Тушки кальмара фаршируємо і закріплюємо, щоб вміст залишилося всередині. Укладаємо їх в жаровню. В тарілці змішуємо майонез і сметану, солимо, перчимо і отриманим соусом заливаємо кальмари. Випікаємо в добре розігрітій духовці 45 хвилин. Після цього знімаємо зубочистки і нарізаємо наші тушки на гуртки. Подаємо до столу.
Інгредієнти:
макарони черепашки - 200 г;
фарш м'ясний - 200 г;
помідори - 4 шт.;
твердий сир - 150 г;
червоне вино - 80 мл;
томатна паста - 2 ст. ложки;
рослинна олія;
зелень;
сіль.
Приготування
Відварюємо макарони до напівготовності. Готуємо соус для начинки: ріжемо часник, обсмажуємо в маслі п'ять хвилин, потім виймаємо. Помідори опускаємо на хвилину в киплячу воду і знімаємо шкірку. Ріжемо на шматочки, обсмажуємо в рослинному маслі, додаємо зелень і вино, протушиваем 3 хвилини, додаємо фарш обсмажуємо все разом 10 хвилин. Начиняємо наші черепашки м'ясним соусом і складаємо в форму. Заливаємо соусом бешамель і зверху посипаємо натертим сиром. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 25 хвилин.
Інгредієнти:
свинина (вирізка) - 15 кг;
фарш свинячий - 500 г;
болгарський перець - 2 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
яйце - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
цибуля -2 шт;
помідор - 2 шт.;
зелень петрушки - пучок;
спеції (перець запашний, червоний, чорний, сіль).
Приготування
До м'ясного фаршу додаємо спеції, дрібно нарізаний перець, зелень і яйце, все добре вимішуємо. Вирізку надрізаємо тонкими скибочками, щоб вийшли кишеньки, кожен заповнюємо фаршем і пов'язуємо м'ясо нитками. Лоток для запікання застеляємо фольгою, покласти туди м'ясо, зверху додаємо нарізані овочі, поливаємо олією, загортаємо м'ясо у фольгу і запікаємо в духовці 45 хвилин. Після того як час минув знімаємо фольгу і залишаємо в духовці ще на 20 хвилин, щоб м'ясо добре запеклось. Нарізаємо і подаємо до столу.
Фаршировані кабачки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Кабачок розрізаємо на дві частини вздовж. Прибираємо насіння, виходять дві човники. Очищені половинки кладемо у форму для запікання. Фарш змішуємо з цибулею і зеленню подрібненими у блендері, додаємо сіль, перець. Отриманою сумішшю наповнюємо наші човники, накладаємо начинку так, щоб вона була на одному рівні з краями кабачка. Сир натираємо на крупну тертку, додаємо майонез і томатну пасту все перемішуємо, поки не вийде однорідна маса однакового кольору. Отриманою сумішшю покриваємо нафаршировані кабачки. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 45 хвилин. Готові кабачки нарізаємо на шматочки, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Фаршировані кальмари
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо кальмари, опускаємо в холодну воду і очищаємо нутрощі цілої тушки. Знімаємо пленочки і добре промиваємо. Для начинки: цибулю і гриби нарізаємо кубиками і пасеруємо на сковороді. Зелену цибулю дрібненько ріжемо, яйця натираємо на тертці, солимо, перчимо і гарненько все перемішуємо. Тушки кальмара фаршируємо і закріплюємо, щоб вміст залишилося всередині. Укладаємо їх в жаровню. В тарілці змішуємо майонез і сметану, солимо, перчимо і отриманим соусом заливаємо кальмари. Випікаємо в добре розігрітій духовці 45 хвилин. Після цього знімаємо зубочистки і нарізаємо наші тушки на гуртки. Подаємо до столу.
Страва з фаршированих макаронів
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо макарони до напівготовності. Готуємо соус для начинки: ріжемо часник, обсмажуємо в маслі п'ять хвилин, потім виймаємо. Помідори опускаємо на хвилину в киплячу воду і знімаємо шкірку. Ріжемо на шматочки, обсмажуємо в рослинному маслі, додаємо зелень і вино, протушиваем 3 хвилини, додаємо фарш обсмажуємо все разом 10 хвилин. Начиняємо наші черепашки м'ясним соусом і складаємо в форму. Заливаємо соусом бешамель і зверху посипаємо натертим сиром. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 25 хвилин.
Свинина фарширована м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
До м'ясного фаршу додаємо спеції, дрібно нарізаний перець, зелень і яйце, все добре вимішуємо. Вирізку надрізаємо тонкими скибочками, щоб вийшли кишеньки, кожен заповнюємо фаршем і пов'язуємо м'ясо нитками. Лоток для запікання застеляємо фольгою, покласти туди м'ясо, зверху додаємо нарізані овочі, поливаємо олією, загортаємо м'ясо у фольгу і запікаємо в духовці 45 хвилин. Після того як час минув знімаємо фольгу і залишаємо в духовці ще на 20 хвилин, щоб м'ясо добре запеклось. Нарізаємо і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кальмари фаршировані рисом і грибами
Любителям морепродуктів наша стаття точно припаде до душі, адже в ній піде мова про кальмарах. І сьогодні ми поговоримо про кальмарах, фаршировані
Кабачки, запечені в духовці
Кабачок - це диетичний і смачний овоч, який чудово підходить для запікання в духовці. І сьогодні ми познайомимо вас з цікавими і оригінальними
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
Кабачки, фаршировані овочами
З кабачків можна зробити безліч смачних і цікавих страв. Одним з найпопулярніших страв є фаршировані кабачки. І сьогодні ми розповімо, як їх
Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
Кальмари фаршировані грибами - оригінальне і просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно прикрасить святковий або фуршетний стіл. Давайте розглянемо
Кальмари фаршировані сиром
Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших