Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фаршировані страви

Фаршировані страви

17-03-2015, 16:05
1 460
Фаршировані страви
Фарширувати можна практично будь-який продукт. Фаршировані страви хороші тим, що можна зробити їх холодними і гарячими, вареними і сирими, смаженими і тушкованими. А головне фарш, в який можна покласти все, що є під рукою. Нижче познайомимо вас з деякими рецептами приготування фаршированих продуктів.

Фаршировані кабачки в духовці


Інгредієнти:

  • кабачок - 1 шт.;

  • фарш - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • сир твердий - 200 г;

  • майонез - 100 г;

  • паста томатна - 2 ст. ложки;

  • зелень свіжа - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний - за смаком.


  • Приготування
    Кабачок розрізаємо на дві частини вздовж. Прибираємо насіння, виходять дві човники. Очищені половинки кладемо у форму для запікання. Фарш змішуємо з цибулею і зеленню подрібненими у блендері, додаємо сіль, перець. Отриманою сумішшю наповнюємо наші човники, накладаємо начинку так, щоб вона була на одному рівні з краями кабачка. Сир натираємо на крупну тертку, додаємо майонез і томатну пасту все перемішуємо, поки не вийде однорідна маса однакового кольору. Отриманою сумішшю покриваємо нафаршировані кабачки. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 45 хвилин. Готові кабачки нарізаємо на шматочки, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.

    Фаршировані кальмари


    Інгредієнти:

  • кальмари тушки - 4 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • майонез - 200 мл;

  • сметана - 200 мл;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • зелена цибуля;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Готуємо кальмари, опускаємо в холодну воду і очищаємо нутрощі цілої тушки. Знімаємо пленочки і добре промиваємо. Для начинки: цибулю і гриби нарізаємо кубиками і пасеруємо на сковороді. Зелену цибулю дрібненько ріжемо, яйця натираємо на тертці, солимо, перчимо і гарненько все перемішуємо. Тушки кальмара фаршируємо і закріплюємо, щоб вміст залишилося всередині. Укладаємо їх в жаровню. В тарілці змішуємо майонез і сметану, солимо, перчимо і отриманим соусом заливаємо кальмари. Випікаємо в добре розігрітій духовці 45 хвилин. Після цього знімаємо зубочистки і нарізаємо наші тушки на гуртки. Подаємо до столу.

    Страва з фаршированих макаронів


    Інгредієнти:

  • макарони черепашки - 200 г;

  • фарш м'ясний - 200 г;

  • помідори - 4 шт.;

  • твердий сир - 150 г;

  • червоне вино - 80 мл;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія;

  • зелень;

  • сіль.


  • Приготування
    Відварюємо макарони до напівготовності. Готуємо соус для начинки: ріжемо часник, обсмажуємо в маслі п'ять хвилин, потім виймаємо. Помідори опускаємо на хвилину в киплячу воду і знімаємо шкірку. Ріжемо на шматочки, обсмажуємо в рослинному маслі, додаємо зелень і вино, протушиваем 3 хвилини, додаємо фарш обсмажуємо все разом 10 хвилин. Начиняємо наші черепашки м'ясним соусом і складаємо в форму. Заливаємо соусом бешамель і зверху посипаємо натертим сиром. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 25 хвилин.

    Свинина фарширована м'ясом


    Інгредієнти:

  • свинина (вирізка) - 15 кг;

  • фарш свинячий - 500 г;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • яйце - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • цибуля -2 шт;

  • помідор - 2 шт.;

  • Фаршировані страви

  • зелень петрушки - пучок;

  • спеції (перець запашний, червоний, чорний, сіль).


  • Приготування
    До м'ясного фаршу додаємо спеції, дрібно нарізаний перець, зелень і яйце, все добре вимішуємо. Вирізку надрізаємо тонкими скибочками, щоб вийшли кишеньки, кожен заповнюємо фаршем і пов'язуємо м'ясо нитками. Лоток для запікання застеляємо фольгою, покласти туди м'ясо, зверху додаємо нарізані овочі, поливаємо олією, загортаємо м'ясо у фольгу і запікаємо в духовці 45 хвилин. Після того як час минув знімаємо фольгу і залишаємо в духовці ще на 20 хвилин, щоб м'ясо добре запеклось. Нарізаємо і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кальмари фаршировані рисом і грибами
    Кальмари фаршировані рисом і грибами
    Любителям морепродуктів наша стаття точно припаде до душі, адже в ній піде мова про кальмарах. І сьогодні ми поговоримо про кальмарах, фаршировані
    Кабачки, запечені в духовці
    Кабачки, запечені в духовці
    Кабачок - це диетичний і смачний овоч, який чудово підходить для запікання в духовці. І сьогодні ми познайомимо вас з цікавими і оригінальними
    Перець, запечений в духовці
    Перець, запечений в духовці
    Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
    Кабачки, фаршировані овочами
    Кабачки, фаршировані овочами
    З кабачків можна зробити безліч смачних і цікавих страв. Одним з найпопулярніших страв є фаршировані кабачки. І сьогодні ми розповімо, як їх
    Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
    Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
    Кальмари фаршировані грибами - оригінальне і просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно прикрасить святковий або фуршетний стіл. Давайте розглянемо
    Кальмари фаршировані сиром
    Кальмари фаршировані сиром
    Фаршировані кальмари - це чудове частування для святкового столу. Варіантів їх приготування з різними начинками досить багато, все залежить від ваших