Фарширувати можна практично будь-який продукт. Фаршировані страви хороші тим, що можна зробити їх холодними і гарячими, вареними і сирими, смаженими і тушкованими. А головне фарш, в який можна покласти все, що є під рукою. Нижче познайомимо вас з деякими рецептами приготування фаршированих продуктів.
Фаршировані кабачки в духовці
Інгредієнти: кабачок - 1 шт.; фарш - 500 г; цибуля ріпчаста - 3 шт.; сир твердий - 200 г; майонез - 100 г; паста томатна - 2 ст. ложки; зелень свіжа - 1 пучок; сіль, перець чорний - за смаком. Приготування Кабачок розрізаємо на дві частини вздовж. Прибираємо насіння, виходять дві човники. Очищені половинки кладемо у форму для запікання. Фарш змішуємо з цибулею і зеленню подрібненими у блендері, додаємо сіль, перець. Отриманою сумішшю наповнюємо наші човники, накладаємо начинку так, щоб вона була на одному рівні з краями кабачка. Сир натираємо на крупну тертку, додаємо майонез і томатну пасту все перемішуємо, поки не вийде однорідна маса однакового кольору. Отриманою сумішшю покриваємо нафаршировані кабачки. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 45 хвилин. Готові кабачки нарізаємо на шматочки, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Фаршировані кальмари
Інгредієнти: кальмари тушки - 4 шт.; печериці - 300 г; яйця - 3 шт.; вершкове масло - 50 г; цибуля - 2 шт.; майонез - 200 мл; сметана - 200 мл; борошно - 1 ст. ложка; зелена цибуля; сіль, перець. Приготування Готуємо кальмари, опускаємо в холодну воду і очищаємо нутрощі цілої тушки. Знімаємо пленочки і добре промиваємо. Для начинки: цибулю і гриби нарізаємо кубиками і пасеруємо на сковороді. Зелену цибулю дрібненько ріжемо, яйця натираємо на тертці, солимо, перчимо і гарненько все перемішуємо. Тушки кальмара фаршируємо і закріплюємо, щоб вміст залишилося всередині. Укладаємо їх в жаровню. В тарілці змішуємо майонез і сметану, солимо, перчимо і отриманим соусом заливаємо кальмари. Випікаємо в добре розігрітій духовці 45 хвилин. Після цього знімаємо зубочистки і нарізаємо наші тушки на гуртки. Подаємо до столу.
Страва з фаршированих макаронів
Інгредієнти: макарони черепашки - 200 г; фарш м'ясний - 200 г; помідори - 4 шт.; твердий сир - 150 г; червоне вино - 80 мл; томатна паста - 2 ст. ложки; рослинна олія; зелень; сіль. Приготування Відварюємо макарони до напівготовності. Готуємо соус для начинки: ріжемо часник, обсмажуємо в маслі п'ять хвилин, потім виймаємо. Помідори опускаємо на хвилину в киплячу воду і знімаємо шкірку. Ріжемо на шматочки, обсмажуємо в рослинному маслі, додаємо зелень і вино, протушиваем 3 хвилини, додаємо фарш обсмажуємо все разом 10 хвилин. Начиняємо наші черепашки м'ясним соусом і складаємо в форму. Заливаємо соусом бешамель і зверху посипаємо натертим сиром. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 25 хвилин.
Свинина фарширована м'ясом
Інгредієнти: свинина (вирізка) - 15 кг; фарш свинячий - 500 г; болгарський перець - 2 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; яйце - 2 шт.; часник - 2 зубчики; цибуля -2 шт; помідор - 2 шт.; зелень петрушки - пучок; спеції (перець запашний, червоний, чорний, сіль). Приготування До м'ясного фаршу додаємо спеції, дрібно нарізаний перець, зелень і яйце, все добре вимішуємо. Вирізку надрізаємо тонкими скибочками, щоб вийшли кишеньки, кожен заповнюємо фаршем і пов'язуємо м'ясо нитками. Лоток для запікання застеляємо фольгою, покласти туди м'ясо, зверху додаємо нарізані овочі, поливаємо олією, загортаємо м'ясо у фольгу і запікаємо в духовці 45 хвилин. Після того як час минув знімаємо фольгу і залишаємо в духовці ще на 20 хвилин, щоб м'ясо добре запеклось. Нарізаємо і подаємо до столу.