Вернуться назад Распечатать

Брізоль із курятини

Брізоль із курятини
Брізоль - загальна назва кулінарного способу приготування страв, об'єднуються в групу за цією ознакою. Основний продукт, додатково визначає назву страви, подрібнюють і засмажують у льєзоні. Класична бризол - це, по суті, начинка в омлеті, згорнутому у формі великого вареника. В якості начинки може використовуватися фарш (м'ясний або рибний), подрібнені овочі, гриби, іноді з додаванням зелені, спецій, тертого сиру.
Розповімо, як приготувати брізоль із курятини, це блюдо - хороший варіант ситного, але не важкого сніданку або ланчу. Також можна подати як бризол самостійного або другої страви обіду або вечері.

Рецепт приготування бризол з курки з сиром


Інгредієнти:

  • яйце куряче - 2-4 шт.;

  • молоко середньої або високої жирності - близько 2-5 ст. ложок;

  • фарш курячий - близько 200 г;

  • зелень свіжа різна (петрушка, кінза, базилік та ін);

  • цибуля зелена - 3-5 пір'я;

  • часник - 1 зубчик;

  • перець чорний мелений;

  • сир твердий тертий - 2 ст. ложок;

  • масло вершкове натуральне топлене;

  • сіль.


  • Приготування
    Спочатку приготуємо льєзон. Яйця з молоком і 1-й дрібкою солі злегка збиваємо виделкою (не віночком і не міксером, льєзон не повинен вийти особливо пишним). Цибулю, часник і частину зелені дрібно рубаємо і перемішуємо з тертим сиром. Фарш трохи додаємо сіль і перчимо.
    Працюємо швидко, уважно і акуратно. Розігріваємо в сковороді олію на малому вогні і виливаємо льєзон. Коли цей омлет трохи схопився і злегка прижарился знизу, на його половину, трохи відступаючи від круглого краю, насипаємо фарш нетовстим рівномірним шаром (якщо це необхідно, розподіліть його рівномірно виделкою).
    Зверху і по круглому краю присипаємо сумішшю рубаних зелені з часником і тертого сиру. Згинаємо другу частину омлету і накриваємо нею начинку. Вийшла форма вареника. Розплавляється сир склеїть краю. Трохи притисніть краю омлету один до іншого за допомогою лопатки, щоб забезпечити впевнене склеювання. Акуратно переверніть бризол і злегка обсмажте з іншого боку. Подавайте, оформивши гілочками зелені. Можна подати до бризол легке біле або рожеве їдальні вино або темне пиво.

    Брізоль із курки з сиром, солодким перцем і зеленню


    Інгредієнти:

  • яйце куряче - 2-4 шт.;

  • молоко - 4-5 ст. ложок;

  • борошно пшеничне - 1-15 ст. ложки;

  • фарш курячий - близько 200 г;

  • перець солодкий червоний - 1 шт.;

  • зелень свіжа різна, в тому числі, і цибулька;

  • тертий твердий сир - близько 3-х ст. ложок;

  • чорний перець мелений;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль;

  • масло вершкове натуральне топлене або рослинне.


  • Приготування
    Льєзон готуємо з яєць і молока з додаванням 1-й щіпки солі і борошна. Злегка збиваємо виделкою, треба щоб не було грудочок, якщо цього не вдається досягти - процідіть льєзон через ситечко.
    Рубаємо дрібно часник, зелень і солодкий перець і змішати все це з курячим фаршем. Додаємо більшу частину тертого сиру, трохи додаємо сіль і перчимо.
    Розігріваємо олію в сковороді на середньо-слабкому вогні і виливаємо льєзон. Коли цей омлетний блін прихватится, викладаємо нетовстим шаром на одну з сторін начинку. Присипаємо залишилися сиром по половині круглого краю. Загинаємо другу вільну половину млинця і складаємо, накриваючи ту частину, на якій начинка. Притискаємо по краях для кращого схоплювання. Коли розплавлений сир
    Брізоль із курятини
    добре подклеит краю бризол, перевертаємо і злегка обсмажуємо з іншого боку. Трохи охолоджуємо бризол, її можна розрізати на кілька частин і подати, оформивши зеленню.
    Приготування бризол з курки в мультиварці видається не дуже доцільним, оскільки всі дії виконуються без відходу від плити, на короткий час треба виконати декілька операцій дуже акуратно, з деякою спритністю. Але, в принципі, можливо і приготування бризол в мультиварці. Процес буде відрізнятися лише з часом, у відношенні вибору режиму дотримуйтесь інструкції до конкретної моделі мультиварки.