Як приготувати бризол?
Це чудове м'ясне блюдо, не дивлячись на своє дивне і екзотичну назву, є ні чим іншим як простий котлетою в яйці. Ось тільки рецепт приготування бризол має одну особливість - котлета виходить більше схожою на млинець. Так чи інакше, це досить просте, але при цьому досить ситне блюдо.
Інгредієнти:
м'ясо (свинина або яловичина) - 1 кг;
цибуля - 2 шт.;
яйця - 5 шт.;
рослинна олія;
сіль, перець;
харчова плівка.
Приготування
М'ясо і цибулю добре пропустіть через м'ясорубку, бажано два рази. Поперчіть і посоліть ваш фарш, а потім ретельно відбийте його в мисці. Збийте яйця і підсолити їх. Розділіть Фарш на кульки, величиною приблизно з тенісний м'ячик. Шматок харчової плівки постеліть на дошку або стільницю, викладіть на неї одну кульку, злегка примніть його, а потім накрийте другим шматком плівки. Качалкою розкачайте фарш до форми коржі, але товщиною не менше 5 см. Трохи збитих яєць вилийте в плоску тарілку і перекладіть туди вашу корж із фаршу, знявши з неї плівку. Викладіть бризол на розігріту і змащену маслом сковороду, тією стороною що була в яйці. Залишилися яйця з тарілки вилийте поверх бризол. Смажте приблизно 5-7 хвилин до готовності. Готову бризол викладіть на тарілку і надайте їй форму. Як правило бризол згортають в трубочку або ж складають навпіл.
Якщо гарненько розібратися, то, як такого, страви бризол не існує. Це швидше певний спосіб приготування м'ясної страви, нагадує чимось омлет. Саме тому не варто думати що просте свиняче м'ясо, це єдиний найкращий варіант для того, як зробити бризол. Не менш смачною бризол виходить і з птиці.
Інгредієнти:
куряче м'ясо - 700 г;
яйця - 4 шт.;
часник - 3 зубчики;
борошно - 150 г;
сіль, перець;
майонез - 150 г;
рослинне масло.
Приготування
Куряче м'ясо дрібно порубаєте, посоліть, поперчіть. Потім додайте в м'ясо заздалегідь збиті яйця і борошно. Добре перемішайте приготовану суміш. Вона повинна вийти не зовсім рідкою, але і не густий. Викладайте великою ложкою м'ясну суміш на сковороду, як млинці, і смажте до рум'яної скоринки. Часник добре продавіть і змішайте з майонезом. Перед подачею змастіть курячі бризол часниковим соусом.
Якщо ви хочете приготувати щось більш вишукане, то так само просте, то вам підійде брізоль із курки з грибами. Такий сніданок буде, безсумнівно, гарним початком дня.
Інгредієнти:
філе курки - 700 г;
гриби свіжі - 400 г;
цибуля - 2 шт.;
яйця - 5 шт.;
майонез - 200 г;
мука - 4 ст. ложки;
сіль, перець;
зелень.
Приготування
Дрібно поріжте гриби і цибулю, обсмажте до готовності на сковороді. Збийте яйця з майонезом, додайте борошно, сіль, рубане куряче філе і піджарку з грибів з цибулею. Добре перемішайте. Викладіть на сковороду і смажте як оладки, перевертаючи на інший бік. При подачі посипте нарізаною зеленню.
Інгредієнти:
філе індички - 700 г;
молоко - 100 г;
яйця - 3 шт.;
борошно - 3 ст. л.;
сіль, перець.
Приготування
Філе індички тонко наріжте і відбийте молоточком. Готові шматки підсоліть і обваляйте в борошні. Яйця збийте, посоліть, поперчіть і потім змастіть ними м'ясо. Смажте на середньому вогні до золотистої скоринки, приблизно по 3 хвилини з кожного боку. Готові бризол складіть у невелику каструльку, залийте невеликою кількістю молока і тушкуйте до повного його випаровування. Якщо ви віддаєте перевагу не гасити в молоці бризол, то просто смажте їх трохи довше, але не перетримайте, тому щоб м'ясо не стало сухим. До бризол з індички підійде будь-який гарнір.
Брізоль із м'ясного фаршу
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо і цибулю добре пропустіть через м'ясорубку, бажано два рази. Поперчіть і посоліть ваш фарш, а потім ретельно відбийте його в мисці. Збийте яйця і підсолити їх. Розділіть Фарш на кульки, величиною приблизно з тенісний м'ячик. Шматок харчової плівки постеліть на дошку або стільницю, викладіть на неї одну кульку, злегка примніть його, а потім накрийте другим шматком плівки. Качалкою розкачайте фарш до форми коржі, але товщиною не менше 5 см. Трохи збитих яєць вилийте в плоску тарілку і перекладіть туди вашу корж із фаршу, знявши з неї плівку. Викладіть бризол на розігріту і змащену маслом сковороду, тією стороною що була в яйці. Залишилися яйця з тарілки вилийте поверх бризол. Смажте приблизно 5-7 хвилин до готовності. Готову бризол викладіть на тарілку і надайте їй форму. Як правило бризол згортають в трубочку або ж складають навпіл.
Як приготувати брізоль із курятини?
Якщо гарненько розібратися, то, як такого, страви бризол не існує. Це швидше певний спосіб приготування м'ясної страви, нагадує чимось омлет. Саме тому не варто думати що просте свиняче м'ясо, це єдиний найкращий варіант для того, як зробити бризол. Не менш смачною бризол виходить і з птиці.
Інгредієнти:
Приготування
Куряче м'ясо дрібно порубаєте, посоліть, поперчіть. Потім додайте в м'ясо заздалегідь збиті яйця і борошно. Добре перемішайте приготовану суміш. Вона повинна вийти не зовсім рідкою, але і не густий. Викладайте великою ложкою м'ясну суміш на сковороду, як млинці, і смажте до рум'яної скоринки. Часник добре продавіть і змішайте з майонезом. Перед подачею змастіть курячі бризол часниковим соусом.
Брізоль із курки з грибами
Якщо ви хочете приготувати щось більш вишукане, то так само просте, то вам підійде брізоль із курки з грибами. Такий сніданок буде, безсумнівно, гарним початком дня.
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно поріжте гриби і цибулю, обсмажте до готовності на сковороді. Збийте яйця з майонезом, додайте борошно, сіль, рубане куряче філе і піджарку з грибів з цибулею. Добре перемішайте. Викладіть на сковороду і смажте як оладки, перевертаючи на інший бік. При подачі посипте нарізаною зеленню.
Брізоль із індички
Інгредієнти:
Приготування
Філе індички тонко наріжте і відбийте молоточком. Готові шматки підсоліть і обваляйте в борошні. Яйця збийте, посоліть, поперчіть і потім змастіть ними м'ясо. Смажте на середньому вогні до золотистої скоринки, приблизно по 3 хвилини з кожного боку. Готові бризол складіть у невелику каструльку, залийте невеликою кількістю молока і тушкуйте до повного його випаровування. Якщо ви віддаєте перевагу не гасити в молоці бризол, то просто смажте їх трохи довше, але не перетримайте, тому щоб м'ясо не стало сухим. До бризол з індички підійде будь-який гарнір.
Рекомендуємо добрі рецепти
Брізоль із курятини
Бризол - це проста начинка в омлеті, в згорнутому вигляді великого вареника. В якості начинки можуть виступати подрібнені овочі, гриби, м'ясний або
Курячі кульки в вершковому соусі
Останнім часом стали набувати популярності курячі кульки. Це блюдо готується неймовірно просто і виходить дуже ніжним. Особливо вишуканий смак мають
Котлети з індички в духовці
Якщо ви хочете приготувати що-небудь легке, але смачне, то придивіться до даних рецептами котлет з індички. Готуються вони в духовці, а тому мають
Брізоль із свинини
Бризол - це спосіб обсмажування м'яса, овочів, грибів у яйцях. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити зі свинини. До такого м'ясної
Брізоль із фаршу
Брізоль являє собою простий омлет, смажений з м'ясним фаршем. Способів його приготування з додаванням різних інгредієнтів досить багато. У нашій
Лінивий бризол
Бризол - це спосіб приготування овочевий, м'ясної або рибної начинки в омлеті. І сьогодні ми детально поговоримо про ледачому бризоле. Розглянемо два