Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з рибного фаршу

Страви з рибного фаршу

21-03-2015, 19:21
1 920
Страви з рибного фаршу
Найчастіше ми використовуємо рибний фарш для приготування котлет або фарширування самої риби, але існує широке розмаїття рецептів, дозволяють відкрити цей інгредієнт по-новому. Про деяких стравах з рибного фаршу ми розповімо далі.

Запіканка з рибного фаршу в духовці


Інгредієнти:

  • фарш з червоної риби - 500 г;

  • фарш з креветок - 500 г;

  • сухе біле вино - 1 ст.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • петрушка - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • паприка - щіпка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • мариновані гриби - 120 г;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • вершки - 1 ст.;

  • тертий твердий сир - 1/2 ст.;

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;

  • хлібний м'якуш - 1 ст.


  • Приготування
    Змішуємо розтоплене вершкове масло з вином, петрушкою, сіллю і подрібненим ріпчастою цибулею. Отриману суміш обсмажуємо в сотейнику і додаємо до неї креветки і рибний фарш. Після закінчення 3-5 хвилин прибираємо жаровню з вогню, зливаємо 2/3 утвореної рідини.
    В інший жаровні обсмажуємо борошно протягом 1 хвилини, додаємо до неї вершки і варимо, помішуючи, до тих пір, поки соус не загусне і не почне пузиритися. Змішуємо вершкову основу з тертим сиром. Додаємо в соус злиту з риби і креветок рідина, лимонний сік, додаємо сіль з перцем за смаком і знову доводимо до кипіння.
    Викладаємо в соус рибу і креветки, а також шматочки маринованих грибів . Основу для запіканки викладаємо у форму і ставимо в холодильник на 6-8 годин. Після закінчення часу, дістаємо запіканку з холодильника і ставимо в духовку, готується при 180 градусах протягом 40 хвилин.
    Хлібний м'якуш подрібнюємо в крихту, посипаємо нею запіканку з рибного фаршу і запікаємо ще 15 хвилин. Посипаємо блюдо паприкою.

    Страва з рибного фаршу


    Інгредієнти:

  • картопля-150 г;

  • рибний фарш - 500 г;

  • вершкове масло - 40 г;

  • цибулю-шалот - 40 г;

  • вершки для збивання - 4 ст. ложки;

  • яйця - 3 шт.;

  • гірчиця зернова - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю відварюємо у підсоленій воді до готовності. Рибний фарш обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла, протягом 2-3 хвилин. На окремій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому подрібнений цибулю протягом 5 хвилин. Заливаємо цибулю вершками і прибираємо з вогню.
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Змащуємо формочки для суфле вершковим маслом.
    Відварну картоплю очищаємо і пюрируем, додаємо масло і вершки з шалотом. Додаємо до картоплі по дрібці солі і перцю, а також збиті яєчні жовтки з гірчицею. Додаємо фарш.
    Білки яєць збиваємо окремо до твердих піків і акуратно змішуємо з картопляно-рибною масою. Розкладаємо основу для суфле з рибного фаршу по формочках і ставимо в духовку на 15-20 хвилин.

    Рулети з рибного фаршу в азіатському стилі


    Інгредієнти:

  • рибний фарш - 500 г;

  • кокосова стружка - 1 ст.;

  • зелена цибуля;

  • перець чилі - за смаком;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • папір для спрінг-роли - 24 шт.;

  • петрушка пучок;

  • яйце - 1 шт.;

  • рослинне масло - 2-3 ст.


  • Приготування
    Рибний фарш змішуємо з кокосовою стружкою, подрібненим чилі, зеленою цибулею і сіллю. Викладаємо
    Страви з рибного фаршу
    суміш на край паперу для спрінг-роли, поверх розподіляємо нарізану петрушку, змащуємо краю аркуша збитим яйцем і звертаємо на манер сигари, загорнувши бічні краю аркуша, дійшовши до центру.
    У фритюрниці або на сковороді розігріваємо рослинне масло. Опустіть у масло дерев'яну паличку, якщо бульбашки навколо неї утворюються - розігріте масло в достатній мірі. Занурюємо роли в розігріте масло і смажимо до золотистого кольору. Готові роли викладаємо на паперовий рушник, щоб дати стекти надлишків жиру. Подаємо з азіатським соусом-діп або просто з соєвим соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибний пиріг на кефірі
    Рибний пиріг на кефірі
    Про користь риби для нашого харчування говорять багато лікарі і дієтологи. Щоб урізноманітнити ваше меню пропонуємо кілька цікавих рецептів рибного
    Горбуша з грибами
    Горбуша з грибами
    Горбуша має важливе відмінність і перевага серед інших представників сімейства лососевих - вона доступна і при цьому не менш смачна, ніж її
    Сирна запіканка з макаронами
    Сирна запіканка з макаронами
    Сирна запіканка з макаронами - смачне і ситне блюдо, яке, без сумніву, сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми вам підкажемо, як приготувати цю
    Що приготувати з фаршу індички?
    Що приготувати з фаршу індички?
    М'ясо індички є ніжним і низькокалорійним. З нього можна створити безліч цікавих страв. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про те, що ж смачного
    Котлети з яловичого фаршу
    Котлети з яловичого фаршу
    Котлети - страва, яку обожнюють і дорослі, і діти. Вони прекрасно підходять до різноманітних гарнірів. І сьогодні мова піде про ніжних і соковитих
    Гуляш з риби
    Гуляш з риби
    Гуляш - традиційне угорське блюдо, яке готують з яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від класики його і зробимо з риби. Вийде не менш смачно, і до