Найчастіше ми використовуємо рибний фарш для приготування котлет або фарширування самої риби, але існує широке розмаїття рецептів, дозволяють відкрити цей інгредієнт по-новому. Про деяких стравах з рибного фаршу ми розповімо далі.
Запіканка з рибного фаршу в духовці
Інгредієнти: фарш з червоної риби - 500 г; фарш з креветок - 500 г; сухе біле вино - 1 ст.; вершкове масло - 1 ст. ложка; петрушка - 1 ст. ложка; сіль - 1 ч. ложка; паприка - щіпка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; мариновані гриби - 120 г; борошно - 3 ст. ложки; вершки - 1 ст.; тертий твердий сир - 1/2 ст.; лимонний сік - 2 ч. ложки; хлібний м'якуш - 1 ст. Приготування Змішуємо розтоплене вершкове масло з вином, петрушкою, сіллю і подрібненим ріпчастою цибулею. Отриману суміш обсмажуємо в сотейнику і додаємо до неї креветки і рибний фарш. Після закінчення 3-5 хвилин прибираємо жаровню з вогню, зливаємо 2/3 утвореної рідини.
В інший жаровні обсмажуємо борошно протягом 1 хвилини, додаємо до неї вершки і варимо, помішуючи, до тих пір, поки соус не загусне і не почне пузиритися. Змішуємо вершкову основу з тертим сиром. Додаємо в соус злиту з риби і креветок рідина, лимонний сік, додаємо сіль з перцем за смаком і знову доводимо до кипіння.
Викладаємо в соус рибу і креветки, а також шматочки маринованих грибів . Основу для запіканки викладаємо у форму і ставимо в холодильник на 6-8 годин. Після закінчення часу, дістаємо запіканку з холодильника і ставимо в духовку, готується при 180 градусах протягом 40 хвилин.
Хлібний м'якуш подрібнюємо в крихту, посипаємо нею запіканку з рибного фаршу і запікаємо ще 15 хвилин. Посипаємо блюдо паприкою.
Страва з рибного фаршу
Інгредієнти: картопля-150 г; рибний фарш - 500 г; вершкове масло - 40 г; цибулю-шалот - 40 г; вершки для збивання - 4 ст. ложки; яйця - 3 шт.; гірчиця зернова - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю відварюємо у підсоленій воді до готовності. Рибний фарш обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла, протягом 2-3 хвилин. На окремій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому подрібнений цибулю протягом 5 хвилин. Заливаємо цибулю вершками і прибираємо з вогню.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Змащуємо формочки для суфле вершковим маслом.
Відварну картоплю очищаємо і пюрируем, додаємо масло і вершки з шалотом. Додаємо до картоплі по дрібці солі і перцю, а також збиті яєчні жовтки з гірчицею. Додаємо фарш.
Білки яєць збиваємо окремо до твердих піків і акуратно змішуємо з картопляно-рибною масою. Розкладаємо основу для суфле з рибного фаршу по формочках і ставимо в духовку на 15-20 хвилин.
Рулети з рибного фаршу в азіатському стилі
Інгредієнти: рибний фарш - 500 г; кокосова стружка - 1 ст.; зелена цибуля; перець чилі - за смаком; сіль - 2 ч. ложки; папір для спрінг-роли - 24 шт.; петрушка пучок; яйце - 1 шт.; рослинне масло - 2-3 ст. Приготування Рибний фарш змішуємо з кокосовою стружкою, подрібненим чилі, зеленою цибулею і сіллю. Викладаємо
суміш на край паперу для спрінг-роли, поверх розподіляємо нарізану петрушку, змащуємо краю аркуша збитим яйцем і звертаємо на манер сигари, загорнувши бічні краю аркуша, дійшовши до центру.
У фритюрниці або на сковороді розігріваємо рослинне масло. Опустіть у масло дерев'яну паличку, якщо бульбашки навколо неї утворюються - розігріте масло в достатній мірі. Занурюємо роли в розігріте масло і смажимо до золотистого кольору. Готові роли викладаємо на паперовий рушник, щоб дати стекти надлишків жиру. Подаємо з азіатським соусом-діп або просто з соєвим соусом.