Що приготувати з фаршу індички?
Фарш з м'яса індички доступний і низькокалорійний. Простота його приготування і нейтральний смак, який дозволяє зробити кожна страва унікальним за рахунок різних соусів, або спецій, зробили індичку улюбленицею не лише кухарів, але і простих домогосподарок. Звичайно, можна приготувати щось більш звичне, наприклад котлети, або фарш для пельменів з індички, але й оригінального зробити з фаршу індички ми розповімо далі.
Інгредієнти:
фарш індички - 500 г;
консервована квасоля - 300 г;
томати у власному соку - 300 г;
сушений чилі - 1 ст. ложка;
кумин - 2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
тертий твердий сир;
щільний лаваш - 4-5 аркушів;
сметана;
авокадо - 1 шт.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо на нього фарш. Обсмажуємо фарш до золотистого кольору, приправивши чилі, кумином, сіллю і перцем. Додаємо до індички томати у власному соку і квасоля, обсмажуємо все, поки соус не загусне.
Дно форми для запікання змащуємо маслом і покриваємо двома листами лаваша, зверху кладемо частину начинки і покриваємо ще одним лавашем. Чергуємо шари начинки і лаваша до тих пір, поки м'ясо не закінчиться. Зверху посипаємо блюдо сиром. Готуємо запіканку в духовці 30 хвилин, після чого дістаємо, даємо охолонути хвилин 15-20 і подаємо зі сметаною і шматочками авокадо.
Якщо простим рецептом котлет з фаршу індички вас не здивувати, то давайте розберемося, що ж приготувати з фаршу індички ще. Зверніть увагу на традиційні митболли, або тюфтельки по-нашому. Таке гаряче блюдо однаково добре і з гарніром з картоплі, або пасти, і в складі сендвіча.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
яйце - 1 шт.;
хлібна паніровка - 1/4 ст.;
кетчуп - 3 ст. ложки;
суміш італійських трав - 1 ч. ложка;
тертий "Пармезан" - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком;
фарш з індички - 500 р.
Для соусу:
оливкова олія - 1/2 ст.;
томати у власному соку - 1 банка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
селера - 1 стебло;
морква - 1 шт.;
сіль, перець;
базилік - 6 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
вершкове масло - 4 ст. ложки.
Приготування
Всі інгредієнти для тефтелькою викладаємо в глибоку миску і перемішуємо. Руками формуємо з фаршу м'ясні кульки і викладаємо їх на блюдо.
На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому тюфтельки до золотистого кольору. Перекладаємо обсмажені тюфтельки на тарілку.
На місце, де колись-то смажилися тефтелі, кладемо нарізану цибулю і часник. Як тільки наша пассеровка стане м'якою, додаємо до них подрібнений стебло селери і моркву. Як тільки овочі стануть м'якими, приправляємо їх сіллю, перцем, кладемо базилік і лавровий лист. Заливаємо все томатами у власному соку і залишаємо соус тушкуватися до загустіння. В кінці готування кладемо в соус вершкове масло і перемішуємо. Викладаємо в соус тефтелі і тушкуємо 30 хвилин під кришкою.
Інгредієнти:
фарш з індички - 500 г;
капуста - 1/3 шт.;
морква - 1 шт.;
лимонний сік - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
тертий імбир - 2 ст. ложки;
часник сушений - 1 ч. ложка;
рисовий папір -24 листа;
рослинне масло.
Приготування
Капусту і моркву дрібно шаткуємо і заправляємо лимонним соком. Посипаємо салат сіллю і перцем і ретельно перетираємо. Можна додати трохи рубаної петрушки на даному етапі.
Фарш обсмажуємо на рослинній олії, додаємо до нього капусту, трохи імбиру, соєвого соусу, часнику і краплю води. Тушкуємо все до м'якості капусти. Начинка для ролу не повинна містити вологи, інакше папір розпадеться, так що смажте м'ясо з капустою гарненько.
У центр листків рисового паперу кладемо ложку м'ясного фаршу з капустою і туго звертаємо. У сотейнику розігріваємо велику кількість олії і обсмажуємо на ньому роли до золотистого кольору. Викладаємо роли на серветки, щоб прибрати зайвий жир.
Запіканка з фаршу індички
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо на нього фарш. Обсмажуємо фарш до золотистого кольору, приправивши чилі, кумином, сіллю і перцем. Додаємо до індички томати у власному соку і квасоля, обсмажуємо все, поки соус не загусне.
Дно форми для запікання змащуємо маслом і покриваємо двома листами лаваша, зверху кладемо частину начинки і покриваємо ще одним лавашем. Чергуємо шари начинки і лаваша до тих пір, поки м'ясо не закінчиться. Зверху посипаємо блюдо сиром. Готуємо запіканку в духовці 30 хвилин, після чого дістаємо, даємо охолонути хвилин 15-20 і подаємо зі сметаною і шматочками авокадо.
Рецепт тюфтельок з фаршу індички
Якщо простим рецептом котлет з фаршу індички вас не здивувати, то давайте розберемося, що ж приготувати з фаршу індички ще. Зверніть увагу на традиційні митболли, або тюфтельки по-нашому. Таке гаряче блюдо однаково добре і з гарніром з картоплі, або пасти, і в складі сендвіча.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
Для соусу:
Приготування
Всі інгредієнти для тефтелькою викладаємо в глибоку миску і перемішуємо. Руками формуємо з фаршу м'ясні кульки і викладаємо їх на блюдо.
На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому тюфтельки до золотистого кольору. Перекладаємо обсмажені тюфтельки на тарілку.
На місце, де колись-то смажилися тефтелі, кладемо нарізану цибулю і часник. Як тільки наша пассеровка стане м'якою, додаємо до них подрібнений стебло селери і моркву. Як тільки овочі стануть м'якими, приправляємо їх сіллю, перцем, кладемо базилік і лавровий лист. Заливаємо все томатами у власному соку і залишаємо соус тушкуватися до загустіння. В кінці готування кладемо в соус вершкове масло і перемішуємо. Викладаємо в соус тефтелі і тушкуємо 30 хвилин під кришкою.
Яєчний рулет з фаршу індички
Інгредієнти:
Приготування
Капусту і моркву дрібно шаткуємо і заправляємо лимонним соком. Посипаємо салат сіллю і перцем і ретельно перетираємо. Можна додати трохи рубаної петрушки на даному етапі.
Фарш обсмажуємо на рослинній олії, додаємо до нього капусту, трохи імбиру, соєвого соусу, часнику і краплю води. Тушкуємо все до м'якості капусти. Начинка для ролу не повинна містити вологи, інакше папір розпадеться, так що смажте м'ясо з капустою гарненько.
У центр листків рисового паперу кладемо ложку м'ясного фаршу з капустою і туго звертаємо. У сотейнику розігріваємо велику кількість олії і обсмажуємо на ньому роли до золотистого кольору. Викладаємо роли на серветки, щоб прибрати зайвий жир.
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з індички - рецепт
Котлети з індички послужать відмінним вечерею, особливо якщо подати до них пюре і овочевий салат. Приготувати це блюдо нескладно, оскільки рецепти
Котлети з індички в духовці
Якщо ви хочете приготувати що-небудь легке, але смачне, то придивіться до даних рецептами котлет з індички. Готуються вони в духовці, а тому мають
Індичка з картоплею
Індичка з картоплею - чудове блюдо як для святкового, так і повсякденного столу. Приготувати його можна різними способами. Найбільш цікаві з них ми
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Галантин з індички
Галантин - це страва французького походження, готується на основі прокрученного м'яса, з додаванням спецій і яєць. М'ясо для цієї смакоти можна
Лазанья з яловичини
Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів