Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Що приготувати з фаршу індички?

Що приготувати з фаршу індички?

19-03-2015, 09:59
1 366
Що приготувати з фаршу індички?
Фарш з м'яса індички доступний і низькокалорійний. Простота його приготування і нейтральний смак, який дозволяє зробити кожна страва унікальним за рахунок різних соусів, або спецій, зробили індичку улюбленицею не лише кухарів, але і простих домогосподарок. Звичайно, можна приготувати щось більш звичне, наприклад котлети, або фарш для пельменів з індички, але й оригінального зробити з фаршу індички ми розповімо далі.

Запіканка з фаршу індички


Інгредієнти:

  • фарш індички - 500 г;

  • консервована квасоля - 300 г;

  • томати у власному соку - 300 г;

  • сушений чилі - 1 ст. ложка;

  • кумин - 2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • тертий твердий сир;

  • щільний лаваш - 4-5 аркушів;

  • сметана;

  • авокадо - 1 шт.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо на нього фарш. Обсмажуємо фарш до золотистого кольору, приправивши чилі, кумином, сіллю і перцем. Додаємо до індички томати у власному соку і квасоля, обсмажуємо все, поки соус не загусне.
    Дно форми для запікання змащуємо маслом і покриваємо двома листами лаваша, зверху кладемо частину начинки і покриваємо ще одним лавашем. Чергуємо шари начинки і лаваша до тих пір, поки м'ясо не закінчиться. Зверху посипаємо блюдо сиром. Готуємо запіканку в духовці 30 хвилин, після чого дістаємо, даємо охолонути хвилин 15-20 і подаємо зі сметаною і шматочками авокадо.

    Рецепт тюфтельок з фаршу індички


    Якщо простим рецептом котлет з фаршу індички вас не здивувати, то давайте розберемося, що ж приготувати з фаршу індички ще. Зверніть увагу на традиційні митболли, або тюфтельки по-нашому. Таке гаряче блюдо однаково добре і з гарніром з картоплі, або пасти, і в складі сендвіча.
    Інгредієнти:
    Для тефтелькою:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • яйце - 1 шт.;

  • хлібна паніровка - 1/4 ст.;

  • кетчуп - 3 ст. ложки;

  • суміш італійських трав - 1 ч. ложка;

  • тертий "Пармезан" - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • фарш з індички - 500 р.


  • Для соусу:

  • оливкова олія - 1/2 ст.;

  • томати у власному соку - 1 банка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • селера - 1 стебло;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль, перець;

  • базилік - 6 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • вершкове масло - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Всі інгредієнти для тефтелькою викладаємо в глибоку миску і перемішуємо. Руками формуємо з фаршу м'ясні кульки і викладаємо їх на блюдо.
    На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому тюфтельки до золотистого кольору. Перекладаємо обсмажені тюфтельки на тарілку.
    На місце, де колись-то смажилися тефтелі, кладемо нарізану цибулю і часник. Як тільки наша пассеровка стане м'якою, додаємо до них подрібнений стебло селери і моркву. Як тільки овочі стануть м'якими, приправляємо їх сіллю, перцем, кладемо базилік і лавровий лист. Заливаємо все томатами у власному соку і залишаємо соус тушкуватися до загустіння. В кінці готування кладемо в соус вершкове масло і перемішуємо. Викладаємо в соус тефтелі і тушкуємо 30 хвилин під кришкою.

    Яєчний рулет з фаршу індички


    Інгредієнти:

  • фарш з індички - 500 г;

  • капуста - 1/3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • лимонний сік - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • тертий імбир - 2 ст. ложки;

  • часник сушений - 1 ч. ложка;

  • рисовий папір -24 листа;

  • Що приготувати з фаршу індички?

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Капусту і моркву дрібно шаткуємо і заправляємо лимонним соком. Посипаємо салат сіллю і перцем і ретельно перетираємо. Можна додати трохи рубаної петрушки на даному етапі.
    Фарш обсмажуємо на рослинній олії, додаємо до нього капусту, трохи імбиру, соєвого соусу, часнику і краплю води. Тушкуємо все до м'якості капусти. Начинка для ролу не повинна містити вологи, інакше папір розпадеться, так що смажте м'ясо з капустою гарненько.
    У центр листків рисового паперу кладемо ложку м'ясного фаршу з капустою і туго звертаємо. У сотейнику розігріваємо велику кількість олії і обсмажуємо на ньому роли до золотистого кольору. Викладаємо роли на серветки, щоб прибрати зайвий жир.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети з індички - рецепт
    Котлети з індички - рецепт
    Котлети з індички послужать відмінним вечерею, особливо якщо подати до них пюре і овочевий салат. Приготувати це блюдо нескладно, оскільки рецепти
    Котлети з індички в духовці
    Котлети з індички в духовці
    Якщо ви хочете приготувати що-небудь легке, але смачне, то придивіться до даних рецептами котлет з індички. Готуються вони в духовці, а тому мають
    Індичка з картоплею
    Індичка з картоплею
    Індичка з картоплею - чудове блюдо як для святкового, так і повсякденного столу. Приготувати його можна різними способами. Найбільш цікаві з них ми
    Тефтелі з яловичини
    Тефтелі з яловичини
    Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
    Галантин з індички
    Галантин з індички
    Галантин - це страва французького походження, готується на основі прокрученного м'яса, з додаванням спецій і яєць. М'ясо для цієї смакоти можна
    Лазанья з яловичини
    Лазанья з яловичини
    Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів