Фарш з м'яса індички доступний і низькокалорійний. Простота його приготування і нейтральний смак, який дозволяє зробити кожна страва унікальним за рахунок різних соусів, або спецій, зробили індичку улюбленицею не лише кухарів, але і простих домогосподарок. Звичайно, можна приготувати щось більш звичне, наприклад котлети, або фарш для пельменів з індички, але й оригінального зробити з фаршу індички ми розповімо далі.
Запіканка з фаршу індички
Інгредієнти: фарш індички - 500 г; консервована квасоля - 300 г; томати у власному соку - 300 г; сушений чилі - 1 ст. ложка; кумин - 2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; тертий твердий сир; щільний лаваш - 4-5 аркушів; сметана; авокадо - 1 шт. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо на нього фарш. Обсмажуємо фарш до золотистого кольору, приправивши чилі, кумином, сіллю і перцем. Додаємо до індички томати у власному соку і квасоля, обсмажуємо все, поки соус не загусне.
Дно форми для запікання змащуємо маслом і покриваємо двома листами лаваша, зверху кладемо частину начинки і покриваємо ще одним лавашем. Чергуємо шари начинки і лаваша до тих пір, поки м'ясо не закінчиться. Зверху посипаємо блюдо сиром. Готуємо запіканку в духовці 30 хвилин, після чого дістаємо, даємо охолонути хвилин 15-20 і подаємо зі сметаною і шматочками авокадо.
Рецепт тюфтельок з фаршу індички
Якщо простим рецептом котлет з фаршу індички вас не здивувати, то давайте розберемося, що ж приготувати з фаршу індички ще. Зверніть увагу на традиційні митболли, або тюфтельки по-нашому. Таке гаряче блюдо однаково добре і з гарніром з картоплі, або пасти, і в складі сендвіча.
Інгредієнти: Для тефтелькою:
ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 3 зубчики; яйце - 1 шт.; хлібна паніровка - 1/4 ст.; кетчуп - 3 ст. ложки; суміш італійських трав - 1 ч. ложка; тертий "Пармезан" - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; фарш з індички - 500 р. Для соусу:
оливкова олія - 1/2 ст.; томати у власному соку - 1 банка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; селера - 1 стебло; морква - 1 шт.; сіль, перець; базилік - 6 шт.; лавровий лист - 2 шт.; вершкове масло - 4 ст. ложки. Приготування Всі інгредієнти для тефтелькою викладаємо в глибоку миску і перемішуємо. Руками формуємо з фаршу м'ясні кульки і викладаємо їх на блюдо.
На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому тюфтельки до золотистого кольору. Перекладаємо обсмажені тюфтельки на тарілку.
На місце, де колись-то смажилися тефтелі, кладемо нарізану цибулю і часник. Як тільки наша пассеровка стане м'якою, додаємо до них подрібнений стебло селери і моркву. Як тільки овочі стануть м'якими, приправляємо їх сіллю, перцем, кладемо базилік і лавровий лист. Заливаємо все томатами у власному соку і залишаємо соус тушкуватися до загустіння. В кінці готування кладемо в соус вершкове масло і перемішуємо. Викладаємо в соус тефтелі і тушкуємо 30 хвилин під кришкою.
Яєчний рулет з фаршу індички
Інгредієнти: фарш з індички - 500 г; капуста - 1/3 шт.; морква - 1 шт.; лимонний сік - за смаком; сіль, перець - за смаком; соєвий соус - 2 ст. ложки; тертий імбир - 2 ст. ложки; часник сушений - 1 ч. ложка; рисовий папір -24 листа; рослинне масло. Приготування Капусту і моркву дрібно шаткуємо і заправляємо лимонним соком. Посипаємо салат сіллю і перцем і ретельно перетираємо. Можна додати трохи рубаної петрушки на даному етапі.
Фарш обсмажуємо на рослинній олії, додаємо до нього капусту, трохи імбиру, соєвого соусу, часнику і краплю води. Тушкуємо все до м'якості капусти. Начинка для ролу не повинна містити вологи, інакше папір розпадеться, так що смажте м'ясо з капустою гарненько.
У центр листків рисового паперу кладемо ложку м'ясного фаршу з капустою і туго звертаємо. У сотейнику розігріваємо велику кількість олії і обсмажуємо на ньому роли до золотистого кольору. Викладаємо роли на серветки, щоб прибрати зайвий жир.