Яйця, запечені в духовці
Яйця, запечені в духовці з різними добавками, можуть стати ідеальним сніданком, так і легким, але ситним обідом. Просте у приготуванні блюдо з доступних інгредієнтів гарантовано стане вашим фаворитом.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
кабачки - 1 кг;
яйця - 3 шт.;
тертий твердий сир - 3 ст.;
сіль - за смаком.
Приготування
Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо на сковороду тонкі скибочки кабачків і продовжуємо готування до тих пір, поки вони не придбають золотистий відтінок.
Яйця збиваємо з дрібкою солі і додаємо натертий сир. Змішуємо яйця зі злегка остигнула кабачкової сумішшю і перелити все в змащену маслом форму для випічки. Готуємо яйця запечені в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Подавати страву можна з грецьким йогуртом або сметаною.
Інгредієнти:
курятина (червоне м'ясо) - 250 г;
тісто філо - 3 аркуша;
зелена цибуля - 1/2 ст.;
заморожений шпинат - 180 г;
яйця - 6 шт.;
сіль, перець - за смаком;
тертий твердий сир - 1/3 ст.;
рослинне масло.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форми для кексів змащуємо олією і викладаємо в них 3 шари тіста філо, не забуваючи промащувати маслом кожен з них.
Курятину нарізаємо кубиками і швидко обсмажуємо на рослинному маслі, щоб шматочки схопилися. Також на сковороду кладемо шпинат і все перемішуємо. Додаємо подрібнений зелений лук і ділимо начинку між формочками. Поверх кожної "кошики" з куркою, вбиваємо куряче яйце. Відправляємо блюдо в духовку на 18 хвилин. Перед подачею куряче м'ясо запечене з яйцем повинно охолонути.
Інгредієнти:
відварені макарони:
яйця - 2 шт.;
кетчуп - 3 ст. ложки;
вустерширський соус - 1/2 ст. ложки;
соус чилі - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
тертий твердий сир;
зелень - для прикраси.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Змішуємо відварену пасту з оливковою олією, кетчупом, вустерширським соусом і соусом чилі. Приправляємо всі хорошою пучкою солі і перцю.
Перекладаємо пасту у форму для випікання і збиваємо поверх 2 яйця. Запікаємо страву 15-18 хвилин, а перед подачею посипаємо все тертим сиром.
Хрусткі основи з листкового тіста з томатним соусом і яйцем - прекрасний сніданок або гаряча закуска на фуршеті. Залежно від ваших смакових уподобань, кошики можна додати шинку, м'ясо, тертий сир або овочі.
Інгредієнти:
Для соусу:
оливкова олія - 1 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 6 зубчиків;
мелений кумін - 1/2 ч. ложки;
копчена паприка - 1 1/2 ч. ложки;
томати - 800 р.
Для яєць:
листкове тісто - 1 упаковка;
яйця - 6 шт.;
зелена цибуля;
сіль, перець.
Приготування
Для соусу розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю до м'якості (близько 5 хвилин). Додаємо до цибулі часник і продовжуємо готування ще хвилину. Додаємо кумін, паприку, чилі і швидко все перемішуємо. Тепер настала черга додати шматочки помідорів, тушкуємо їх 4-5 хвилин, додаємо оцет, цукор і сіль. Тушкуємо томати 20-30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 190 градусів. У форми для мафінів викладаємо тонко розкатане листкове тісто і випікаємо його в духовці 10-15 хвилин. У наполовину готові кошики викладаємо пару столових ложок соусу і вбиваємо яйце. Повертаємо кошики в духовку і випікаємо їх 13-15 хвилин. Готові яйця, запечені в тісті подаємо, посипавши подрібненою зеленою цибулею.
Кабачки, запечені з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо на сковороду тонкі скибочки кабачків і продовжуємо готування до тих пір, поки вони не придбають золотистий відтінок.
Яйця збиваємо з дрібкою солі і додаємо натертий сир. Змішуємо яйця зі злегка остигнула кабачкової сумішшю і перелити все в змащену маслом форму для випічки. Готуємо яйця запечені в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Подавати страву можна з грецьким йогуртом або сметаною.
Курка, запечена з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форми для кексів змащуємо олією і викладаємо в них 3 шари тіста філо, не забуваючи промащувати маслом кожен з них.
Курятину нарізаємо кубиками і швидко обсмажуємо на рослинному маслі, щоб шматочки схопилися. Також на сковороду кладемо шпинат і все перемішуємо. Додаємо подрібнений зелений лук і ділимо начинку між формочками. Поверх кожної "кошики" з куркою, вбиваємо куряче яйце. Відправляємо блюдо в духовку на 18 хвилин. Перед подачею куряче м'ясо запечене з яйцем повинно охолонути.
Макарони, запечені з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Змішуємо відварену пасту з оливковою олією, кетчупом, вустерширським соусом і соусом чилі. Приправляємо всі хорошою пучкою солі і перцю.
Перекладаємо пасту у форму для випікання і збиваємо поверх 2 яйця. Запікаємо страву 15-18 хвилин, а перед подачею посипаємо все тертим сиром.
Соус з помідорів, запечена з яйцем
Хрусткі основи з листкового тіста з томатним соусом і яйцем - прекрасний сніданок або гаряча закуска на фуршеті. Залежно від ваших смакових уподобань, кошики можна додати шинку, м'ясо, тертий сир або овочі.
Інгредієнти:
Для соусу:
Для яєць:
Приготування
Для соусу розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю до м'якості (близько 5 хвилин). Додаємо до цибулі часник і продовжуємо готування ще хвилину. Додаємо кумін, паприку, чилі і швидко все перемішуємо. Тепер настала черга додати шматочки помідорів, тушкуємо їх 4-5 хвилин, додаємо оцет, цукор і сіль. Тушкуємо томати 20-30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 190 градусів. У форми для мафінів викладаємо тонко розкатане листкове тісто і випікаємо його в духовці 10-15 хвилин. У наполовину готові кошики викладаємо пару столових ложок соусу і вбиваємо яйце. Повертаємо кошики в духовку і випікаємо їх 13-15 хвилин. Готові яйця, запечені в тісті подаємо, посипавши подрібненою зеленою цибулею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з яйцем
Коли не вистачає часу на готування, на допомогу завжди прийдуть макарони, які можна просто зварити. А доповненням до них можуть бути овочі, м'ясо,
Картопля з яйцем
Картопля з яйцем, здавалося б, на перший погляд просте у приготуванні блюдо. Але сьогодні ми не будемо говорити про те, як посмажити картоплю з
Пиріг зі шпинатом
Шпинат - корисна рослина, багата різними мінералами і вітамінами. Його використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми поділимося з вами
Куряче філе з кабачками
Кабачки - це смачний дієтичний продукт. Страв з ними можна приготувати величезну кількість. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне і
Кабачки, запечені в духовці
Кабачок - це диетичний і смачний овоч, який чудово підходить для запікання в духовці. І сьогодні ми познайомимо вас з цікавими і оригінальними
Кошики з грибами - рецепт
Кошики з грибами - ідеальний варіант для ланчу або фуршету. Така легка закуска припаде до смаку багатьом, а приготувати її не скласти особливих