Яйця, запечені в духовці з різними добавками, можуть стати ідеальним сніданком, так і легким, але ситним обідом. Просте у приготуванні блюдо з доступних інгредієнтів гарантовано стане вашим фаворитом.
Кабачки, запечені з яйцем
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; рослинне масло - 3 ст. ложки; кабачки - 1 кг; яйця - 3 шт.; тертий твердий сир - 3 ст.; сіль - за смаком. Приготування Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо на сковороду тонкі скибочки кабачків і продовжуємо готування до тих пір, поки вони не придбають золотистий відтінок.
Яйця збиваємо з дрібкою солі і додаємо натертий сир. Змішуємо яйця зі злегка остигнула кабачкової сумішшю і перелити все в змащену маслом форму для випічки. Готуємо яйця запечені в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Подавати страву можна з грецьким йогуртом або сметаною.
Курка, запечена з яйцем
Інгредієнти: курятина (червоне м'ясо) - 250 г; тісто філо - 3 аркуша; зелена цибуля - 1/2 ст.; заморожений шпинат - 180 г; яйця - 6 шт.; сіль, перець - за смаком; тертий твердий сир - 1/3 ст.; рослинне масло. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форми для кексів змащуємо олією і викладаємо в них 3 шари тіста філо, не забуваючи промащувати маслом кожен з них.
Курятину нарізаємо кубиками і швидко обсмажуємо на рослинному маслі, щоб шматочки схопилися. Також на сковороду кладемо шпинат і все перемішуємо. Додаємо подрібнений зелений лук і ділимо начинку між формочками. Поверх кожної "кошики" з куркою, вбиваємо куряче яйце. Відправляємо блюдо в духовку на 18 хвилин. Перед подачею куряче м'ясо запечене з яйцем повинно охолонути.
Макарони, запечені з яйцем
Інгредієнти: відварені макарони: яйця - 2 шт.; кетчуп - 3 ст. ложки; вустерширський соус - 1/2 ст. ложки; соус чилі - за смаком; сіль, перець - за смаком; тертий твердий сир; зелень - для прикраси. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Змішуємо відварену пасту з оливковою олією, кетчупом, вустерширським соусом і соусом чилі. Приправляємо всі хорошою пучкою солі і перцю.
Перекладаємо пасту у форму для випікання і збиваємо поверх 2 яйця. Запікаємо страву 15-18 хвилин, а перед подачею посипаємо все тертим сиром.
Соус з помідорів, запечена з яйцем
Хрусткі основи з листкового тіста з томатним соусом і яйцем - прекрасний сніданок або гаряча закуска на фуршеті. Залежно від ваших смакових уподобань, кошики можна додати шинку, м'ясо, тертий сир або овочі.
Інгредієнти: Для соусу:
оливкова олія - 1 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 6 зубчиків; мелений кумін - 1/2 ч. ложки; копчена паприка - 1 1/2 ч. ложки; томати - 800 р. Для яєць:
листкове тісто - 1 упаковка; яйця - 6 шт.; зелена цибуля; сіль, перець. Приготування Для соусу розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю до м'якості (близько 5 хвилин).
Додаємо до цибулі часник і продовжуємо готування ще хвилину. Додаємо кумін, паприку, чилі і швидко все перемішуємо. Тепер настала черга додати шматочки помідорів, тушкуємо їх 4-5 хвилин, додаємо оцет, цукор і сіль. Тушкуємо томати 20-30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 190 градусів. У форми для мафінів викладаємо тонко розкатане листкове тісто і випікаємо його в духовці 10-15 хвилин. У наполовину готові кошики викладаємо пару столових ложок соусу і вбиваємо яйце. Повертаємо кошики в духовку і випікаємо їх 13-15 хвилин. Готові яйця, запечені в тісті подаємо, посипавши подрібненою зеленою цибулею.