Сир рікотта - рецепти
Рікотта - молочний продукт, батьківщиною якого є Італія. І хоч цей продукт і називають сиром, це не зовсім так. Сири готують з молока, а рікотту - з сироватки, що залишилася після приготування моцарелли. Нижче ви познайомитеся з рецептами приготування страв з сиром рікотта.
Інгредієнти:
сир рікотта - 100 г;
часник - 2 зубчики;
буряк - 300 г;
розмарин - 2 гілочки;
кедрові горішки - 50 г;
рослинне масло - 35 мл;
зелень петрушки - 20 р.
Приготування
Буряк можна довести до готовності 2 способами - можна просто відварити, а можна спекти в духовці. Готову буряк остуджуємо і ріжемо кубиками. На сковороді розігріваємо рослинне масло, потім у нього додаємо подрібнений часник і розмарин (1 гілочку). Обсмажуємо часник з розмарином. Потім їх прибираємо, а отриманим маслом поливаємо буряк. Зверху викладаємо шматочки сиру, посипаємо горішками, подрібненою петрушкою і розмарином.
Інгредієнти:
борошно - 150 г;
вершкове масло 725% жирності - 60 г;
сметана - 60 г;
цукор - 1 склянка;
білки яєць - 2 шт.;
розпушувач для тіста - 5 г;
сир рікотта - 400 г;
банан - 1 шт.
Приготування
Розм'якшене вершкове масло змішуємо з 1/3 цукру і сметаною. Додаємо борошно з розпушувачем, і замішуємо тісто. Викладаємо його рівним шаром на деко, змащене маслом. На тісто викладаємо нарізану кубиками банан. Ставимо деко в духовку, нагріту до 180 градусів і випікаємо близько 20 хвилин, поки корж не підрум'яниться.
Сир рікотта змішуємо з 1/3 цукру, додаємо ванілін і перемішуємо. Яєчні білки з'єднуємо з цукром і збиваємо до стану густої піни. Коли корж підрум'яниться, дістаємо його з духовки і рівним шаром викладаємо начинку, зверху за допомогою кондитерського шприца видавлюємо білковий крем. Відправляємо пиріг в духовку і випікаємо при 200 градусах хвилин 20 поки білки не придбають коричневий відтінок.
Інгредієнти:
хліб - 4 скибочки;
помідори - 2 шт.;
рікотта - 05 склянки;
твердий сир - 2 скибочки;
майонез - 40 г;
приправа «італійські трави».
Приготування
Нагріваємо гриль духовки і встановлюємо ґрати на відстані 15 см від гриля. Деко вистилаємо папером для випічки. Помідори нарізаємо кружечками і викладаємо на деко, зверху викладаємо рікотту, посипаємо італійської приправою і відправляємо в духовку хвилин на 5 поки сир не почне плавитися.
Хліб підсмажуємо в тостері. 2 шматочка змащуємо майонезом, а на решту 2 кладемо по скибочці сиру. На сир викладаємо печені помідори з рікоттою і накриваємо зверху хлібом, змазаним майонезом. Ось і все, бутерброди з сиром рікотта готові.
Інгредієнти:
сир рікотта - 4 склянки;
лимонна цедра - 1 ч. ложка;
цукор - 1 склянка;
ванільний екстракт - 2 ч. ложки;
яйця - 4 шт.;
сіль - 1/4 ч. ложки;
полуниця - 2 склянки;
малина - 2 склянки;
чорниця - 2 склянки;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
пудра цукрова - 20 г;
свіжа м'ята;
рослинне масло.
Приготування
Духовку нагріваємо до 180 градусів. Змішуємо рікотту, цукор, ванільний екстракт і лимонну цедру. Потім все це збиваємо міксером на середній швидкості, близько 2 хвилин. Потім по одному вводимо яйця і викладаємо масу у круглу форму, змащену рослинним маслом. Запікаємо близько 1 години, потім охолоджуємо і викладаємо на плоске блюдо. Посипаємо цукровою пудрою. Змішуємо нарізану полуницю, чорницю і малину. Додаємо 2 столові ложки цукру і сік лимона. Перемішуємо і залишаємо хвилин на 5. Викладаємо ягоди на десерт з сиром рікотта та прикрашаємо листочками м'яти.
Салат з сиром рікотта
Інгредієнти:
Приготування
Буряк можна довести до готовності 2 способами - можна просто відварити, а можна спекти в духовці. Готову буряк остуджуємо і ріжемо кубиками. На сковороді розігріваємо рослинне масло, потім у нього додаємо подрібнений часник і розмарин (1 гілочку). Обсмажуємо часник з розмарином. Потім їх прибираємо, а отриманим маслом поливаємо буряк. Зверху викладаємо шматочки сиру, посипаємо горішками, подрібненою петрушкою і розмарином.
Пиріг з сиром рікотта
Інгредієнти:
Приготування
Розм'якшене вершкове масло змішуємо з 1/3 цукру і сметаною. Додаємо борошно з розпушувачем, і замішуємо тісто. Викладаємо його рівним шаром на деко, змащене маслом. На тісто викладаємо нарізану кубиками банан. Ставимо деко в духовку, нагріту до 180 градусів і випікаємо близько 20 хвилин, поки корж не підрум'яниться.
Сир рікотта змішуємо з 1/3 цукру, додаємо ванілін і перемішуємо. Яєчні білки з'єднуємо з цукром і збиваємо до стану густої піни. Коли корж підрум'яниться, дістаємо його з духовки і рівним шаром викладаємо начинку, зверху за допомогою кондитерського шприца видавлюємо білковий крем. Відправляємо пиріг в духовку і випікаємо при 200 градусах хвилин 20 поки білки не придбають коричневий відтінок.
Бутерброди з сиром рікотта
Інгредієнти:
Приготування
Нагріваємо гриль духовки і встановлюємо ґрати на відстані 15 см від гриля. Деко вистилаємо папером для випічки. Помідори нарізаємо кружечками і викладаємо на деко, зверху викладаємо рікотту, посипаємо італійської приправою і відправляємо в духовку хвилин на 5 поки сир не почне плавитися.
Хліб підсмажуємо в тостері. 2 шматочка змащуємо майонезом, а на решту 2 кладемо по скибочці сиру. На сир викладаємо печені помідори з рікоттою і накриваємо зверху хлібом, змазаним майонезом. Ось і все, бутерброди з сиром рікотта готові.
Десерт з сиром рікотта
Інгредієнти:
Приготування
Духовку нагріваємо до 180 градусів. Змішуємо рікотту, цукор, ванільний екстракт і лимонну цедру. Потім все це збиваємо міксером на середній швидкості, близько 2 хвилин. Потім по одному вводимо яйця і викладаємо масу у круглу форму, змащену рослинним маслом. Запікаємо близько 1 години, потім охолоджуємо і викладаємо на плоске блюдо. Посипаємо цукровою пудрою. Змішуємо нарізану полуницю, чорницю і малину. Додаємо 2 столові ложки цукру і сік лимона. Перемішуємо і залишаємо хвилин на 5. Викладаємо ягоди на десерт з сиром рікотта та прикрашаємо листочками м'яти.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з сиру
В нашій сьогоднішній статті ми поговоримо про вишуканих і смачних стравах з сиром. Давайте детально розберемося, як зробити страву з адигейський,
Страви з кабачків - рецепти
Кабачок - досить корисний овоч, хоч і не володіє своїм власним яскраво вираженим смаком. Але страв з нього можна зробити досить багато. І деякі
Тарталетки на святковий стіл
Тарталетки - це чудова закуска на святковий стіл або банкет. Варіантів приготування таких вишуканих закусок досить багато. І в нашій статті ми
Сир з чорницею
У чорниці міститься велика кількість вітамінів і корисних речовин. З неї готують компоти, джеми, варення, а також випічку. І сьогодні ми з вами
Рікотта: рецепт
Рікотта - щось середнє між сиром і сиром, але ні до того, ні до іншого віднести її не можна. Це цілком самостійне блюдо, яке готується з молочної
Равіолі з сиром
Різновид італійської пасти - равіолі - з м'якою сирною начинкою, на думку їдців зі всього світу, є одним з найбільш смачних страв італійської кухні.