Рікотта: рецепт

Готуємо рікотту будинку
Отже, рікотта, рецепт простий, близький до автентичного, але для домашнього користування. Спочатку нагріваємо сироватку до температури приблизно 70-80?С. Після нагрівання до 86?З'являється біла піна і починається утворення пластівців, які необхідно збирати шумівкою з дрібними отворами. Одержані пластівці відкидаємо на сито (неметаллическое). Можна присолити, поки рікотта гаряча, і перемішати. Сито встановлюємо для відціджування. Готовність визначте підходящу для себе. Готову рікотту можна зберігати 40-65 доби в прохолодному провітрюваному приміщенні. При довгому зберіганні утворюється скориночка, іноді запліснівіла - її зрізують.
Більш домашній варіант
Кулінари роблять рікотту з молока і лимона. Звичайно, назвати вийшло блюдо рікоттою в класичному італійському розумінні не можна, але за смаком одержаний продукт дуже на неї схожий.
Інгредієнти:
Приготування
Молоко нагріваємо на плиті до 90°С, але простежте, щоб воно не закипіло. Додайте гаряче молоко, сіль і цукор. Лимонний сік потрібно процідити і додати в молоко. Через хвилинку у вас повинні утворитися пластівці, якщо ж їх немає, додайте ще трохи соку лимона. Охолодити отриману суміш, потім відкидаємо на марлю і добре віджимаємо. Всі! Замінник рікотти готовий. Його можна їсти ложками, намазувати на хліб, додавати в салати.
Готуємо з рікоттою
Різні страви з рікоттою вельми популярні у італійців. У найпростішому варіанті рікотту їдять, намазуючи на хліб. Цей чудо-продукт входить до складу дуже багатьох італійських страв, від равіолі і салатів до десертів і пирогів. Більш жирна і слабосолона підходить для десертів і солодкої випічки. Більш солонувата і кислувата хороша для пирогів, салатів та інших різноманітних закусок.
З рікотти виходить, наприклад, дуже вишуканий сніданок-запіканка.
Інгредієнти:
Приготування

Практично з тих же інгредієнтів, з додаванням ложечки рому, родзинок, молока і борошна, можна приготувати дуже смачний пудинг. Потрібно знову змішати рікотта з яйцями, зацукрованими фруктами, корицею, цедрою лимона. В цей час в кипляче молоко кинути манної крупи (приблизно 3 ст. ложки), трохи поварити. Змішати збиті білки з масою з манки і молока, і основною масою з рікоттою і іншими інгредієнтами, додати родзинки і ром. Поставити в розігріту до 175°С духовку. Готовий пудинг можна посипати цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Сир рікотта - рецепти
Сир рікотта виробляють в Італії сироватки, яка залишилася після приготування моцарелли. І сьогодні ми підкажемо декілька універсальних і цікавих

Як варити сир з кислого молока?
Домашній сир - чудова основа для випічки та десертів, а також його можна самостійно подати на сніданок. І сьогодні мова піде про те, як варити сир з

Чим замінити сир фета?
Сир фета часто фігурує в приготуванні салатів та інших страв. Але не завжди є можливість купити його: то ціна незрівнянно висока, то якість під

Сирний крем
Сирний крем є одним з найбільш дієтичних десертів. Сам по собі сир і так дуже корисний, а в поєднанні з фруктами, шоколадом, згущеним молоком або

Сир панір в домашніх умовах
Сир панір - це традиційний індійський сир. Його широко використовують в кулінарії у створенні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як легко можна

Рисовий пудинг: рецепт
Рисовий пудинг - традиційно англійське блюдо, яке представляє величезний простір для кулінарної фантазії. Адже його можна подавати з різними соусами