Як спекти хліб в духовці?

Давайте з вами розглянемо рецепт приготування білого і житнього домашнього хліба, спеченого в духовці.
Рецепт білого хліба в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Як спекти хліб в духовці? Щоб тісто добре підійшло, йому необхідно постояти хоча б 12 годин, тому краще всього замісити його на ніч. Отже, беремо глибоку каструлю і змішуємо в ній борошно, дріжджі і сіль. Все ретельно перемішуємо. Потім акуратно вливаємо теплу воду і гарненько розмішуємо, щоб не утворилися грудочки. Іншими словами треба домогтися того, щоб борошно ввібрала в себе всю воду. На наступний день, коли тісто добре настоявся, приступаємо до самого процесу випікання хліба.
Як зробити хліб в духовці? Починаємо з того, що спочатку включаємо духовку на 230° і залишаємо нагріватися. У неї відразу ж ставимо порожню форму з кришкою, в якій потім буде випікатися наш хліб. Якщо у вас немає форми, то можете використовувати звичайну каструлю. Отже, на обробну дошку насипати багато борошна і кладемо в неї наше рідке і липке тісто. Щоб воно не розтеклося, присипаємо його зверху і з боків борошном і гарненько вимішуємо. Потім акуратно перекладаємо тісто в нагріту форму або каструлю, накриваємо кришкою і ставимо в розігріту духовку. Через 30 хвилин знімаємо кришку і допікаємо хліб ще 20 хвилин. Готовий білий хліб повинен вийти пишним і з апетитною рум'яною скоринкою.
Як приготувати житній хліб в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розглянемо з вами рецепт швидкого приготування хліба в духовці. Для початку зробимо опару.

Рекомендуємо добрі рецепти

Житній хліб в духовці
Якщо ви віддаєте перевагу всі готувати самостійно, а не купувати в магазині, то варто задуматися і про випіканні хліба. Приготувати булочку пишного,

Цільнозерновий хліб
Якщо ви намагаєтеся дотримуватися певної системи живлення, яка складається тільки з корисних продуктів, то напевно знаєте про користь цільнозернового

Пшенично-житній хліб
Хліб - це продукт, без якого не обходиться жодна трапеза. Звичайно ж, його можна вільно купити в будь-якому магазині. Але сьогодні ми розповімо, як

Житній хліб в хлібопічці
Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка

Хліб з житнього борошна
Житній хліб набагато корисніше білого пшеничного та інших видів хлібобулочних виробів, тому що в ньому міститься набагато більше вітамінів і

Хліб без дріжджів - рецепти
Дріжджі є основною складовою повітряного хліба. Але в деяких випадках можна обійтися і без них. Як? Ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Читаємо