Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як спекти хліб в духовці?

Як спекти хліб в духовці?

21-03-2015, 17:58
831
Як спекти хліб в духовці?
Раніше на Русі пекли тільки білий хліб. З борошна вищого сорту в пекарнях при церквах випікали просфори, хлібини, сайки, калачі та інші хлібні вироби. А ось житній хліб з'явився лише в кінці 12 століття, але дуже вже полюбився російському народу. Така любов до житньому хлібу завжди дуже дивувала європейців і вважалася у них великим мистецтвом і загадкою, тому що рецепт його приготування завжди був оповитий таємницею. Сьогодні, навіть, незважаючи на великий асортимент хлібобулочних виробів на прилавках магазину, знайти по-справжньому смачний хліб не так то й просто. Давайте з вами дізнаємося кілька секретів, як правильно пекти хліб в духовці. Чому в духовці? Оскільки у міського людини навряд чи знайдеться будинку піч, то для того, щоб йому самому зробити смачний хліб в домашніх умовах знадобиться звичайна духовка.
Давайте з вами розглянемо рецепт приготування білого і житнього домашнього хліба, спеченого в духовці.

Рецепт білого хліба в духовці


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно вищого сорту - 3 ст.;

  • сухі дріжджі - 3 г;

  • сіль - 1 5 ч. ложки;

  • вода - 350 мл;

  • манна крупа і борошно - для оброблення тесту.


  • Приготування
    Як спекти хліб в духовці? Щоб тісто добре підійшло, йому необхідно постояти хоча б 12 годин, тому краще всього замісити його на ніч. Отже, беремо глибоку каструлю і змішуємо в ній борошно, дріжджі і сіль. Все ретельно перемішуємо. Потім акуратно вливаємо теплу воду і гарненько розмішуємо, щоб не утворилися грудочки. Іншими словами треба домогтися того, щоб борошно ввібрала в себе всю воду. На наступний день, коли тісто добре настоявся, приступаємо до самого процесу випікання хліба.
    Як зробити хліб в духовці? Починаємо з того, що спочатку включаємо духовку на 230° і залишаємо нагріватися. У неї відразу ж ставимо порожню форму з кришкою, в якій потім буде випікатися наш хліб. Якщо у вас немає форми, то можете використовувати звичайну каструлю. Отже, на обробну дошку насипати багато борошна і кладемо в неї наше рідке і липке тісто. Щоб воно не розтеклося, присипаємо його зверху і з боків борошном і гарненько вимішуємо. Потім акуратно перекладаємо тісто в нагріту форму або каструлю, накриваємо кришкою і ставимо в розігріту духовку. Через 30 хвилин знімаємо кришку і допікаємо хліб ще 20 хвилин. Готовий білий хліб повинен вийти пишним і з апетитною рум'яною скоринкою.

    Як приготувати житній хліб в духовці?


    Інгредієнти:

  • житнє борошно вищого сорту - 3 ст.;

  • пшеничне борошно вищого сорту - 3 ст.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • дріжджі сухі - 2 ст. ложки;

  • вода - 3 ст.;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • насіння кмину - за смаком.


  • Приготування
    Давайте розглянемо з вами рецепт швидкого приготування хліба в духовці. Для початку зробимо опару.
    Як спекти хліб в духовці?
    Для цього беремо теплу воду, наливаємо в каструльку і додаємо цукор, дріжджі. Все добре перемішуємо і залишаємо запениваться. В іншій ємності змішуємо два сорти борошна, насіння кмину і сіль. Акуратно вливаємо в борошно опару і заважаємо до утворення м'якого тіста. Потім накриваємо його рушником і ставимо на годину в тепле місце. Як тільки наше тісто підніметься, ділимо його на дві частини і кладемо у змащені форми для випічки. Залишаємо на 2 години і лише, потім відправляємо в добре розігріту духовку на 50 хвилин. Дістаємо готовий житній хліб і змащуємо його вершковим маслом або молоком. Надаємо красу і чудовий аромат житньому хлібу за допомогою присипки насінням кмину. Щоб вони не обсипалися, хліб потрібно заздалегідь ретельно змастити глазур'ю. Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Житній хліб в духовці
    Житній хліб в духовці
    Якщо ви віддаєте перевагу всі готувати самостійно, а не купувати в магазині, то варто задуматися і про випіканні хліба. Приготувати булочку пишного,
    Цільнозерновий хліб
    Цільнозерновий хліб
    Якщо ви намагаєтеся дотримуватися певної системи живлення, яка складається тільки з корисних продуктів, то напевно знаєте про користь цільнозернового
    Пшенично-житній хліб
    Пшенично-житній хліб
    Хліб - це продукт, без якого не обходиться жодна трапеза. Звичайно ж, його можна вільно купити в будь-якому магазині. Але сьогодні ми розповімо, як
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка
    Хліб з житнього борошна
    Хліб з житнього борошна
    Житній хліб набагато корисніше білого пшеничного та інших видів хлібобулочних виробів, тому що в ньому міститься набагато більше вітамінів і
    Хліб без дріжджів - рецепти
    Хліб без дріжджів - рецепти
    Дріжджі є основною складовою повітряного хліба. Але в деяких випадках можна обійтися і без них. Як? Ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Читаємо