Овочевий хліб - рецепт

Овочевий хліб
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо разом з розпушувачем, вбиваємо яйця, вливаємо молоко, оливкову олію, додаємо сіль, спеції, нарізаний кубиками перець, оливки і маслини. Замішуємо тісто. Потім додаємо сир і акуратно перемішуємо, щоб не розвалився сир.
Форму для випічки змащуємо оливковою олією і посипаємо сухарями. Виливаємо тісто і при температурі 180 градусів і випікаємо 55-60 хвилин. Після цього форму з хлібом виймаємо, даємо йому охолонути і тільки потім ріжемо шматочками.
Австралійський овочевий хліб
Інгредієнти:
Приготування
У кожну склянку з соком і водою, кладемо по 10 г свіжих дріжджів і 1 столовій ложці цукру і перемішуємо. Тепер робимо дріжджове тісто : з'єднуємо склянку борошна зі склянкою рідини (вода або сік) з дріжджами і цукром, додаємо половину столової ложки рослинної олії, 3/4 чайної ложки солі. І замішуємо тісто. Таким чином, у нас вийде 4 порції різнобарвного тесту.
Кладемо його в різні ємності, накриваємо плівкою і залишаємо години на 2 щоб воно збільшилося в 2 рази. Форму для випічки змащуємо маслом і посипаємо борошном. Коли тісто підійде, скачуємо з нього джгути. Поки займаємося тестом інших кольорів, готове накриваємо, щоб воно не обветривалось. Знову залишаємо хвилин на 30 щоб воно підходило.
Тим часом духовку нагріваємо до температури 220-230 градусів. У форму кладемо тісто. Можна викласти різні кольори по спіралі або так, як підкаже ваша фантазія. Випікаємо близько 1 години. А потім виймаємо, даємо охолонути і ріжемо скибочками - кольоровий овочевий хліб не тільки виходить дуже смачним, але ще і незвичайним і оригінальним.
Овочевий хліб на мінералці
Інгредієнти:
Приготування
Овочі для приготування хліба можна брати абсолютно будь-які. Відварюємо до готовності, а потім пропускаємо через м'ясорубку. 1 склянку подрібнених овочів з'єднуємо з борошном і замішуємо тісто. Воно повинно вийти досить пружним. Після цього починаємо розбавляти його мінералкою. Вливаємо її потроху і гарненько вимішуємо тісто. Воно повинно стати м'яким, але при цьому таким, щоб можна було його розгортати.
Якщо ж воно стало сильно липнути до рук, то можна розм'якшити прямо в руках шматочок вершкового масла і знову вимісити тісто - воно тепер липнути не буде. Ділимо отриману масу на кілька частин (3-4).

Якщо любите кунжут, можна злегка присипати їм тісто. Викладаємо підготовлені пласти тіста на деко і при температурі 220 градусів випікаємо 10 хвилин. Коржі при цьому сильно раздуются і стануть золотисто-коричневими. Подаємо їх гарячими, поливши розтопленим вершковим маслом.
У цьому рецепті можна використовувати і більшу кількість мінеральної води, при цьому, чим більше мінералки вмесим, тим м'якше буде хліб. Також при приготуванні цього хліба можна використовувати макуху, який виходить при видавлюванні соку. Але тоді борошна варто покласти меншу кількість.
Рекомендуємо добрі рецепти

Цільнозерновий хліб
Якщо ви намагаєтеся дотримуватися певної системи живлення, яка складається тільки з корисних продуктів, то напевно знаєте про користь цільнозернового

Хліб з оливками - приголомшлива випічка, гідна мішленівського ресторану
Хліб з оливками - це смачне і часте страва на столах народів Середземномор'я. І приготувати його в домашніх умовах досить нескладно. Зараз ми вам

Хліб без дріжджів - рецепти
Дріжджі є основною складовою повітряного хліба. Але в деяких випадках можна обійтися і без них. Як? Ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Читаємо

Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,

Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили