Начинка з печінки для пиріжків
Печінка є низькокалорійним субпродуктом, який рекомендується регулярно вживати спортсменам, а також людям, які страждають анемією і вагітним жінкам. Начинка з печінки, приготовлена для пиріжків, робить випічку не тільки смачною, дуже ароматною, але і корисною. Для її приготування підійде будь-яка печінка: свиняча, яловича або куряча.
Інгредієнти:
куряча печінка - 750 г;
цибулина - 300 г;
борошно - 25 г;
м'ясний бульйон - 50 мл;
масло вершкове;
олія оливкова - 60 г;
спеції.
Приготування
Печінку промиваємо добре, вирізаємо всі плівочки, судини і подрібнюємо її на шматочки. Потім викладаємо в глибоку сковороду, вливаємо півсклянки води і ставимо на помірний вогонь. Коли рідина закипить, знімаємо піну, а як тільки вся вода випарується, печінку промиваємо кілька разів холодною водою, щоб змити всі згустки крові. Сковороду моєму, наливаємо в неї олію і обсмажуємо печінку. Цим часом чистимо цибулю, дрібно його шаткуємо і додаємо до м'яса, пассеруя все до рум'яного відтінку. Після того, як цибуля стане золотистою, підливаємо трохи води, посипаємо сіллю, перцем і приправами. Ретельно перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин на слабкому вогні. Щоб визначити готовність печінки, проколюємо її зубочисткою - на поверхні не повинна проявитися кров'яна рідина. Готову печінку остуджуємо і разом з цибулею подрібнюємо за допомогою блендера. Для того, щоб начинка не розсипалася, робимо її більш в'язкою. Для цього обсмажуємо на вершковому маслі трохи борошна, додаємо свіжого м'ясного бульйону і ретельно перемішуємо, розбиваючи грудки. Після цього виливаємо суміш у фарш і ретельно перемішуємо готову начинку з печінки до однорідного стану.
Інгредієнти:
дріжджове готове тісто - 1 кг
Для начинки:
яловиче серце - 500 г;
яловича печінка - 500 г;
яловиче легке - 500 г;
відварений рис - за бажанням;
цибулина - 3 шт.;
часник - 3 зубчики;
спеції.
Приготування
Для приготування начинки з печінки і серця, все м'ясо гарненько промиваємо і відварюємо органи по можливості в різних каструлях, приблизно за 30 хвилин. Воду після закипання легкого обов'язково зливаємо і знову заливаємо киплячою водою, щоб тим самим позбавитися від гіркоти. Після того, як всі зварилося, печінка, серце і легке очищаємо від плівок і розрізаємо на невеликі шматочки. Далі пропускаємо через м'ясорубку яловичину, разом з очищеним цибулею і підливаємо трохи рослинного масла. При бажанні можете додати у фарш відварений рис і розбавити все бульйоном, щоб начинка вийшла не сухий. Готове тісто ділимо на шматочки, скачуємо в кульки, розкачуємо, викладаємо на серединку кожного трохи начинки, защипуємо краю і формуємо пиріжки. Випікаємо їх в розігрітій духовці хвилин 20 вибравши температуру 180°С.
Інгредієнти:
тісто для пиріжків - 1 кг.
Для начинки:
морква - 1 шт.;
печінка - 1 кг;
цибулина - 2 шт.;
олія - за смаком;
спеції.
Приготування
Печінка добре промиваємо, нарізаємо шматочками, просушуємо і обсмажуємо в розпеченому рослинному маслі до напівготовності. Потім додаємо дрібно нашатковану цибулю, перемішуємо і пасеруємо хвилин 5. Далі кидаємо крупно натерту моркву, солимо і перчимо за смаком. Тепер знімаємо сковороду з вогню, охолодити вміст і перекручуємо через м'ясорубку до отримання красивого однорідної маси. Перевіряємо начинку на сіль і приступаємо до ліплення пиріжків: розкачуємо корж, кладемо в центр приготовану суміш, закріплюємо краю і обсмажуємо до готовності.
Начинка з курячої печінки
Інгредієнти:
Приготування
Печінку промиваємо добре, вирізаємо всі плівочки, судини і подрібнюємо її на шматочки. Потім викладаємо в глибоку сковороду, вливаємо півсклянки води і ставимо на помірний вогонь. Коли рідина закипить, знімаємо піну, а як тільки вся вода випарується, печінку промиваємо кілька разів холодною водою, щоб змити всі згустки крові. Сковороду моєму, наливаємо в неї олію і обсмажуємо печінку. Цим часом чистимо цибулю, дрібно його шаткуємо і додаємо до м'яса, пассеруя все до рум'яного відтінку. Після того, як цибуля стане золотистою, підливаємо трохи води, посипаємо сіллю, перцем і приправами. Ретельно перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин на слабкому вогні. Щоб визначити готовність печінки, проколюємо її зубочисткою - на поверхні не повинна проявитися кров'яна рідина. Готову печінку остуджуємо і разом з цибулею подрібнюємо за допомогою блендера. Для того, щоб начинка не розсипалася, робимо її більш в'язкою. Для цього обсмажуємо на вершковому маслі трохи борошна, додаємо свіжого м'ясного бульйону і ретельно перемішуємо, розбиваючи грудки. Після цього виливаємо суміш у фарш і ретельно перемішуємо готову начинку з печінки до однорідного стану.
Пиріжки з начинкою з печінки
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Для приготування начинки з печінки і серця, все м'ясо гарненько промиваємо і відварюємо органи по можливості в різних каструлях, приблизно за 30 хвилин. Воду після закипання легкого обов'язково зливаємо і знову заливаємо киплячою водою, щоб тим самим позбавитися від гіркоти. Після того, як всі зварилося, печінка, серце і легке очищаємо від плівок і розрізаємо на невеликі шматочки. Далі пропускаємо через м'ясорубку яловичину, разом з очищеним цибулею і підливаємо трохи рослинного масла. При бажанні можете додати у фарш відварений рис і розбавити все бульйоном, щоб начинка вийшла не сухий. Готове тісто ділимо на шматочки, скачуємо в кульки, розкачуємо, викладаємо на серединку кожного трохи начинки, защипуємо краю і формуємо пиріжки. Випікаємо їх в розігрітій духовці хвилин 20 вибравши температуру 180°С.
Начинка для пиріжків з печінки
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Печінка добре промиваємо, нарізаємо шматочками, просушуємо і обсмажуємо в розпеченому рослинному маслі до напівготовності. Потім додаємо дрібно нашатковану цибулю, перемішуємо і пасеруємо хвилин 5. Далі кидаємо крупно натерту моркву, солимо і перчимо за смаком. Тепер знімаємо сковороду з вогню, охолодити вміст і перекручуємо через м'ясорубку до отримання красивого однорідної маси. Перевіряємо начинку на сіль і приступаємо до ліплення пиріжків: розкачуємо корж, кладемо в центр приготовану суміш, закріплюємо краю і обсмажуємо до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з печінки
Всі ми знайомі з сирною запіканкою, а також з манної крупи. Але сьогодні ми з вами поговоримо про смачною та корисною запіканці з печінки з
Пиріжки з рисом
Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
Начинка з капусти для пиріжків
Ароматні домашні пиріжки люблять всі! Важливу роль в пиріжках грає начинка - м'ясна, овочева, сирна, а може фруктова? Але особливо смачними виходять
Куряча печінка в вершках
Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
Печінка в сметані
Печінка - корисний дієтичний субпродукт, з якого можна зробити безліч ситних страв. І сьогодні мова піде про досить простому блюді - печінки в
Начинка з печінки
Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як