Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Начинка з печінки для пиріжків

Начинка з печінки для пиріжків

19-03-2015, 18:45
4 903
Начинка з печінки для пиріжків
Печінка є низькокалорійним субпродуктом, який рекомендується регулярно вживати спортсменам, а також людям, які страждають анемією і вагітним жінкам. Начинка з печінки, приготовлена для пиріжків, робить випічку не тільки смачною, дуже ароматною, але і корисною. Для її приготування підійде будь-яка печінка: свиняча, яловича або куряча.

Начинка з курячої печінки


Інгредієнти:

  • куряча печінка - 750 г;

  • цибулина - 300 г;

  • борошно - 25 г;

  • м'ясний бульйон - 50 мл;

  • масло вершкове;

  • олія оливкова - 60 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Печінку промиваємо добре, вирізаємо всі плівочки, судини і подрібнюємо її на шматочки. Потім викладаємо в глибоку сковороду, вливаємо півсклянки води і ставимо на помірний вогонь. Коли рідина закипить, знімаємо піну, а як тільки вся вода випарується, печінку промиваємо кілька разів холодною водою, щоб змити всі згустки крові. Сковороду моєму, наливаємо в неї олію і обсмажуємо печінку. Цим часом чистимо цибулю, дрібно його шаткуємо і додаємо до м'яса, пассеруя все до рум'яного відтінку. Після того, як цибуля стане золотистою, підливаємо трохи води, посипаємо сіллю, перцем і приправами. Ретельно перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин на слабкому вогні. Щоб визначити готовність печінки, проколюємо її зубочисткою - на поверхні не повинна проявитися кров'яна рідина. Готову печінку остуджуємо і разом з цибулею подрібнюємо за допомогою блендера. Для того, щоб начинка не розсипалася, робимо її більш в'язкою. Для цього обсмажуємо на вершковому маслі трохи борошна, додаємо свіжого м'ясного бульйону і ретельно перемішуємо, розбиваючи грудки. Після цього виливаємо суміш у фарш і ретельно перемішуємо готову начинку з печінки до однорідного стану.

    Пиріжки з начинкою з печінки


    Інгредієнти:

  • дріжджове готове тісто - 1 кг


  • Для начинки:

  • яловиче серце - 500 г;

  • яловича печінка - 500 г;

  • яловиче легке - 500 г;

  • відварений рис - за бажанням;

  • цибулина - 3 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування начинки з печінки і серця, все м'ясо гарненько промиваємо і відварюємо органи по можливості в різних каструлях, приблизно за 30 хвилин. Воду після закипання легкого обов'язково зливаємо і знову заливаємо киплячою водою, щоб тим самим позбавитися від гіркоти. Після того, як всі зварилося, печінка, серце і легке очищаємо від плівок і розрізаємо на невеликі шматочки. Далі пропускаємо через м'ясорубку яловичину, разом з очищеним цибулею і підливаємо трохи рослинного масла. При бажанні можете додати у фарш відварений рис і розбавити все бульйоном, щоб начинка вийшла не сухий. Готове тісто ділимо на шматочки, скачуємо в кульки, розкачуємо, викладаємо на серединку кожного трохи начинки, защипуємо краю і формуємо пиріжки. Випікаємо їх в розігрітій духовці хвилин 20 вибравши температуру 180°С.

    Начинка для пиріжків з печінки


    Інгредієнти:

  • тісто для пиріжків - 1 кг.


  • Для начинки:

  • морква - 1 шт.;

  • печінка - 1 кг;

  • цибулина - 2 шт.;

  • олія - за смаком;

  • спеції.
  • Начинка з печінки для пиріжків


    Приготування
    Печінка добре промиваємо, нарізаємо шматочками, просушуємо і обсмажуємо в розпеченому рослинному маслі до напівготовності. Потім додаємо дрібно нашатковану цибулю, перемішуємо і пасеруємо хвилин 5. Далі кидаємо крупно натерту моркву, солимо і перчимо за смаком. Тепер знімаємо сковороду з вогню, охолодити вміст і перекручуємо через м'ясорубку до отримання красивого однорідної маси. Перевіряємо начинку на сіль і приступаємо до ліплення пиріжків: розкачуємо корж, кладемо в центр приготовану суміш, закріплюємо краю і обсмажуємо до готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запіканка з печінки
    Запіканка з печінки
    Всі ми знайомі з сирною запіканкою, а також з манної крупи. Але сьогодні ми з вами поговоримо про смачною та корисною запіканці з печінки з
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
    Начинка з капусти для пиріжків
    Начинка з капусти для пиріжків
    Ароматні домашні пиріжки люблять всі! Важливу роль в пиріжках грає начинка - м'ясна, овочева, сирна, а може фруктова? Але особливо смачними виходять
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
    Печінка в сметані
    Печінка в сметані
    Печінка - корисний дієтичний субпродукт, з якого можна зробити безліч ситних страв. І сьогодні мова піде про досить простому блюді - печінки в
    Начинка з печінки
    Начинка з печінки
    Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як