Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка в майонезі

Курка в майонезі

19-03-2015, 17:46
1 804
Курка в майонезі
Куряче м'ясо - річ досить низькокалорійна, а від того, часом буває суховата. Для того щоб забезпечити куряче м'ясо необхідної жирністю і соковитістю відмінно підходять жирні соуси, наприклад, майонез. Додати до курки майонез можна в складі маринаду, соусів, або одного з інгредієнтів при приготуванні.

Шашлик з курки в майонезі


Інгредієнти:

  • курка (будь-яка частина тушки) - 2 кг;

  • майонез - 500 мл;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • перець - 1 ч. ложка;

  • суміш прованських трав - 1 ч. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.


  • Приготування
    Курку промиваємо в холодній воді, м'ясо підсушуємо рушником або серветкою, при потребі поділяємо на більш дрібні шматочки. Кожен шматок солимо, перчимо, присмачую прованськими травами за смаком і заливаємо майонезом. Можна взяти суміш сметани і майонезу 1:1 або навіть додати до міксу соусів трохи гірчиці. Тепер залишилося додати до куре нарізану кільцями ріпчасту цибулю, ще раз все добре перемішати і залишити маринуватися в холодильнику мінімум на 3-4 години, максимум на 10-12 годин.
    Після, курку мариновану в майонезі можна викладати на решітку, або нанизати на шампури і смажити до золотистої скоринки. Якщо за вікном зовсім не шашлична погода, то курку в майонезі можна приготувати і на сковороді.

    Соус для курки з майонезу


    Не обов'язково просочувати птицю жирним соусом, для великої компанії досить приготувати майонезний соус і тоді кожен сам зможе визначити для себе кількість споживаних калорій.
    Інгредієнти:

  • майонез - 2/3 ст.;

  • гірчиця - 1/4 ст.;

  • солоний огірок - 1 шт.;

  • вустерширський соус - 1 ч. ложка;

  • чорний перець - 1 ч. ложка;

  • паприка - 1/2 ч. ложки;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Огірок подрібнюємо вручну, або натираємо на терці. Змішуємо майонез, гірчицю і вустерширський соус , присмачую суміш перцем, паприкою і подрібненим часником, додаємо огірочки і пару крапель лимонного соку за бажанням.

    Курка під майонезом в духовці


    Інгредієнти:

  • майонез - 1/2 ст.;

  • тертий «Пармезан» - 1/4 ст.;

  • Курка в майонезі

  • куряча грудка (половинки) - 4 шт.;

  • хлібна паніровка - 4 ч. ложки.


  • Приготування
    Майонез і «Пармезан» змішуємо в невеликій мисці. Курячі грудки промиваємо, підсушуємо і змащуємо сирної майонезній сумішшю. Викладаємо птиці під соусом на деко для запікання і посипаємо хлібної паніровкою. Випікаємо курку близько 20 хвилин при 190 градусах, або до тих пір, поки скоринка з соусу і хлібної крихти не підрум'яниться. Готову страву приправляємо сіллю і перцем за смаком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат «Цезар» з помідорами
    Салат «Цезар» з помідорами
    Салат «Цезар» - один з найулюбленіших і найпопулярніших страв на нашому столі. Класичне поєднання таких інгредієнтів як, курка, сир і салат під
    Шашлик в майонезі
    Шашлик в майонезі
    Шашлик - це дуже смачне блюдо для свята або пікніка. Маринують його найрізноманітнішими способами. Сьогоднішня наша стаття присвячена тому, як
    Тісто на майонезі
    Тісто на майонезі
    Майонез - це універсальний продукт, який дуже широко застосовується в кулінарії. Крім салатних заправок, створення різних соусів з ним, він може
    Як приготувати стегенця в майонезі?
    Як приготувати стегенця в майонезі?
    Стегенця - це та частина туші птиці, яка доступна за ціною і досить смачна при правильному приготуванні. І сьогодні мова піде про те, як приготувати
    Курячі ніжки в майонезі - рецепт
    Курячі ніжки в майонезі - рецепт
    Курячі ніжки в майонезі - ароматне і смачне блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру: відварного рису, макаронів, гречки, овочів. Давайте розглянемо
    Маринад для шашлику з курки
    Маринад для шашлику з курки
    І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,