Куряче м'ясо - річ досить низькокалорійна, а від того, часом буває суховата. Для того щоб забезпечити куряче м'ясо необхідної жирністю і соковитістю відмінно підходять жирні соуси, наприклад, майонез. Додати до курки майонез можна в складі маринаду, соусів, або одного з інгредієнтів при приготуванні.
Шашлик з курки в майонезі
Інгредієнти: курка (будь-яка частина тушки) - 2 кг; майонез - 500 мл; сіль - 2 ч. ложки; перець - 1 ч. ложка; суміш прованських трав - 1 ч. ложка; ріпчаста цибуля - 2 шт. Приготування Курку промиваємо в холодній воді, м'ясо підсушуємо рушником або серветкою, при потребі поділяємо на більш дрібні шматочки. Кожен шматок солимо, перчимо, присмачую прованськими травами за смаком і заливаємо майонезом. Можна взяти суміш сметани і майонезу 1:1 або навіть додати до міксу соусів трохи гірчиці. Тепер залишилося додати до куре нарізану кільцями ріпчасту цибулю, ще раз все добре перемішати і залишити маринуватися в холодильнику мінімум на 3-4 години, максимум на 10-12 годин.
Після, курку мариновану в майонезі можна викладати на решітку, або нанизати на шампури і смажити до золотистої скоринки. Якщо за вікном зовсім не шашлична погода, то курку в майонезі можна приготувати і на сковороді.
Соус для курки з майонезу
Не обов'язково просочувати птицю жирним соусом, для великої компанії досить приготувати майонезний соус і тоді кожен сам зможе визначити для себе кількість споживаних калорій.
Інгредієнти: майонез - 2/3 ст.; гірчиця - 1/4 ст.; солоний огірок - 1 шт.; вустерширський соус - 1 ч. ложка; чорний перець - 1 ч. ложка; паприка - 1/2 ч. ложки; часник - 1 зубчик. Приготування Огірок подрібнюємо вручну, або натираємо на терці. Змішуємо майонез, гірчицю і вустерширський соус , присмачую суміш перцем, паприкою і подрібненим часником, додаємо огірочки і пару крапель лимонного соку за бажанням.
Курка під майонезом в духовці
Інгредієнти: майонез - 1/2 ст.; тертий «Пармезан» - 1/4 ст.; куряча грудка (половинки) - 4 шт.; хлібна паніровка - 4 ч. ложки. Приготування Майонез і «Пармезан» змішуємо в невеликій мисці. Курячі грудки промиваємо, підсушуємо і змащуємо сирної майонезній сумішшю. Викладаємо птиці під соусом на деко для запікання і посипаємо хлібної паніровкою. Випікаємо курку близько 20 хвилин при 190 градусах, або до тих пір, поки скоринка з соусу і хлібної крихти не підрум'яниться. Готову страву приправляємо сіллю і перцем за смаком.