Качка з картоплею
У холодну пору року В континентальному кліматі часто хочеться ситної їжі і поживною, особливо людям, які займаються важкою фізичною працею (не всі ж в офісах сидять, насправді).
Качине м'ясо, хоча і досить жирне, все ж містить масу корисних речовин, тому цілком підходить для приготування ситних і поживних страв, дають енергію. Влітку або в більш теплі дні качку добре готувати з айвою з яблуками , чорносливом, а взимку можна з картоплею - буде ситно і смачно. Таке блюдо добре підійде для сімейного обіду у вихідні дні. Краще готувати мускусних качок або муллардов (гібриди з мускусної качкою), м'ясо цих підвидів більш ніжне і менш жирне. Зрозуміло, страви з м'яса водоплавних краще вживати в їжу не більше 2-х разів на тиждень.
Інгредієнти:
качка - 1 шт. вагою близько 2-х кг;
картопля - 5-8 шт. середнього розміру;
гриби свіжі (білі, печериці, гливи) - 300-500 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сухі спеції (перець, гвоздика, лавровий лист, коріандр, імбир, фенхель);
часник - 2-5 зубчиків;
трохи рослинного масла;
зелень свіжа різна;
лимон для маринування - 1 шт.;
гострий червоний перець.
Приготування
Голову, шию, спину і кінчики крил, а також потрухи відділимо від тушки (це піде на суп). Ароматичні залози на гузке треба вирізати. Іншу частину тушки розрубаємо на шматки (з кісточками), зручні для їжі. Замаринуем це м'ясо сумішшю лимонного соку, невеликої кількості гострого червоного перцю + 2 зубчики часнику (подрібнити). Маринуємо хоча б протягом 3-х годин, щоб, деяким чином, змінити специфічний смак качиного м'яса. Коли м'ясо качки добре просочилося, відкинемо на друшляк і промиємо, щоб смак страви не був кислим. Потім перекладемо на чисту серветку.
У казані на олії обсмажимо до золотистого відтінку цибулю, нарізаний чверть кільцями. Додаємо шматки качки і обсмажуємо все разом до зміни кольору м'яса, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо майже до готовності (близько 1 години), при необхідності подбавляя води і помішуючи.
Хвилин за 20 до готовності додаємо нарізану скибочками картоплю і гриби (не занадто мельчим). Тушкуємо з додаванням спецій. Перед подачею злегка остуджуємо і приправляємо рубаними часником і зеленню. До цієї страви добре подати різні овочеві соління, а також чарку ягідної настоянки.
Використовуючи ті ж продукти і рецептуру (див. вище), можна приготувати качку з картоплею в порційних горщиках.
Качине м'ясо, хоча і досить жирне, все ж містить масу корисних речовин, тому цілком підходить для приготування ситних і поживних страв, дають енергію. Влітку або в більш теплі дні качку добре готувати з айвою з яблуками , чорносливом, а взимку можна з картоплею - буде ситно і смачно. Таке блюдо добре підійде для сімейного обіду у вихідні дні. Краще готувати мускусних качок або муллардов (гібриди з мускусної качкою), м'ясо цих підвидів більш ніжне і менш жирне. Зрозуміло, страви з м'яса водоплавних краще вживати в їжу не більше 2-х разів на тиждень.
Тушкована качка з грибами і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Голову, шию, спину і кінчики крил, а також потрухи відділимо від тушки (це піде на суп). Ароматичні залози на гузке треба вирізати. Іншу частину тушки розрубаємо на шматки (з кісточками), зручні для їжі. Замаринуем це м'ясо сумішшю лимонного соку, невеликої кількості гострого червоного перцю + 2 зубчики часнику (подрібнити). Маринуємо хоча б протягом 3-х годин, щоб, деяким чином, змінити специфічний смак качиного м'яса. Коли м'ясо качки добре просочилося, відкинемо на друшляк і промиємо, щоб смак страви не був кислим. Потім перекладемо на чисту серветку.
У казані на олії обсмажимо до золотистого відтінку цибулю, нарізаний чверть кільцями. Додаємо шматки качки і обсмажуємо все разом до зміни кольору м'яса, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо майже до готовності (близько 1 години), при необхідності подбавляя води і помішуючи.
Хвилин за 20 до готовності додаємо нарізану скибочками картоплю і гриби (не занадто мельчим). Тушкуємо з додаванням спецій. Перед подачею злегка остуджуємо і приправляємо рубаними часником і зеленню. До цієї страви добре подати різні овочеві соління, а також чарку ягідної настоянки.
Використовуючи ті ж продукти і рецептуру (див. вище), можна приготувати качку з картоплею в порційних горщиках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печеня з картоплі
Печеня - популярна страва з м'яса і картоплі з додаванням інших овочів і спецій. Його готують в казані або товстостінній сковороді. У нашій статті ми
Фарширована качка
Любите фаршировану птицю? Тоді і фарширувати качку напевно вмієте. Але ми все ж розповімо вам кілька рецептів. Так у цій статті є рекомендації з
Качка, фарширована гречкою
Фарширована качка - святкове блюдо. Тому готується воно не надто часто. Ну а коли на кухні з'являється тушка качки, то відразу ж починаються питання.
Рецепт приготування качки в духовці
М'ясо курки ми готуємо постійно, але коли хочеться чого-небудь особливого, тоді підійде запечена в духовці качка. А як її правильно приготувати, щоб
Качка з грибами
Качка, запечена цілком - відмінний варіант святкового вечері. Зазвичай її фарширують яблуками і чорносливом. Але сьогодні ми поговоримо про качку з
Шурпа з качки - чудове блюдо для всієї родини
Шурпа - це густий м'ясний суп, який готують в країнах Середньої Азії та Близького Сходу. І традиційно його роблять з баранини, але якщо ви любите