Буженина - рецепт
Запечене м'ясо є одним з найулюбленіших серед домогосподарок. Напевно, кожна жінка має по кілька рецептів приготування різного м'яса, але чомусь мало хто знає, як зробити вдома буженину. Але, тим не менш, нічого важкого в приготуванні цього чарівного і соковитого м'яса немає. Ми не так часто готуємо вдома буженину - а дарма! Це набагато корисніше і вигідніше ніж покупка ковбасних виробів, які не завжди є справжнім м'ясним продуктом. Кілька рецептів смачної буженини ніколи не стануть зайвими в куховарській книзі будь-якої господині.
Інгредієнти:
цільний шматок свинини - 800 г;
сіль - 3 ч. ложки;
часник - 3 зубчики;
вода - 15 л;
перець - за смаком;
лавровий лист;
спеції - за смаком.
Приготування
Закип'ятіть воду і додайте спеції і лавровий лист. Посоліть, поперчіть, а потім охолодіть її. У холодну воду покладіть м'ясо, накрийте кришкою і поставте на ніч у холодильник. Вистояне в маринаді м'ясо, обсушити паперовими рушниками. Обітріть м'ясо сіллю, перцем і спеціями. Зробіть неглибокі надрізи і помістіть в них нарізану часточками часник. Готове до запіканню м'ясо покладіть в спеціальний рукав, викладіть зверху лавровий лист і закрийте рукав спеціальними нитками. Зробіть кілька отворів у рукаві і відправте ваше м'ясо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте м'ясо приблизно годину, після чого розріжте верх рукава, тим самим відкривши його, щоб м'ясо підрум'янилося. Випікайте ще хвилин 10.
Інгредієнти:
нежирна свинина - 1 кг;
морква - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
гірчиця - 1 ст. ложка;
сіль, перець.
Приготування
М'ясо добре промийте і обсушіть. Поперчіть, посоліть і залиште настоятися в приправах пару годин в прохолодному місці. Морква почистіть і поріжте на невеликі брусочки, а часник наріжте тонкими скибочками. У пропитавшемся м'ясі, зробіть глибокі надрізи ножем і нашпигуйте їх морквою і часником. При бажанні можна ще трохи посолити м'ясо. Весь шматок добре змастіть гірчицею і залиште на 15-20 хвилин. Упакуйте м'ясо у фольгу, так щоб ніде не було надривів і щілин. Пар повинен повністю залишатися всередині при запіканні, тоді ваше м'ясо буде соковитим. Скільки готувати буженину вибирайте самі. Викладіть пакет з м'ясом на високу решітку і запікайте півтори години при температурі 180 градусів, або годину при 250. Коли таймер вимикається, залиште м'ясо ще потомитися в фользі в аерогрилі хвилин 15-20 і тільки після цього витягайте.
Інгредієнти:
свинина або яловичина - 800 г;
гірчиця - 3 ст. ложки;
часник - 5 зубчиків;
селера;
розмарин;
чебрець;
орегано;
сіль, перець.
Приготування
М'ясо добре промийте і обсушити паперовими рушниками. Поперчіть, посоліть, обмажте м'ясо гірчицею з усіх боків. Загорніть його в харчову плівку і залиште на ніч в холодильнику. Коли м'ясо добре промаринується, зробіть глибокі надрізи, і нашпигуйте нарізаними часточками часнику і селерою. Перед запіканням натріть буженину спеціями і продавлений часником. На самому початку обсмажте м'ясо з обох сторін по 15 хвилин в режимі «випічка». Потім перейдіть в режим «гасіння» і готуйте ще 3 години. В кінці приготування, відкрийте кришку мультиварки і дайте м'ясу злегка охолонути. Таку буженину можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Нічого складного приготування буженини немає. Досить добре замаринувати м'ясо, а потім його нашпигувати на ваш вибір - часником, морквою, селерою. Якщо ви готуєте з яловичини, то деякі надрізи покладіть по невеликому шматочку сала, це додасть яскравості вашій страві.
Рецепт буженини в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Закип'ятіть воду і додайте спеції і лавровий лист. Посоліть, поперчіть, а потім охолодіть її. У холодну воду покладіть м'ясо, накрийте кришкою і поставте на ніч у холодильник. Вистояне в маринаді м'ясо, обсушити паперовими рушниками. Обітріть м'ясо сіллю, перцем і спеціями. Зробіть неглибокі надрізи і помістіть в них нарізану часточками часник. Готове до запіканню м'ясо покладіть в спеціальний рукав, викладіть зверху лавровий лист і закрийте рукав спеціальними нитками. Зробіть кілька отворів у рукаві і відправте ваше м'ясо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте м'ясо приблизно годину, після чого розріжте верх рукава, тим самим відкривши його, щоб м'ясо підрум'янилося. Випікайте ще хвилин 10.
Рецепт буженини в аерогрилі
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо добре промийте і обсушіть. Поперчіть, посоліть і залиште настоятися в приправах пару годин в прохолодному місці. Морква почистіть і поріжте на невеликі брусочки, а часник наріжте тонкими скибочками. У пропитавшемся м'ясі, зробіть глибокі надрізи ножем і нашпигуйте їх морквою і часником. При бажанні можна ще трохи посолити м'ясо. Весь шматок добре змастіть гірчицею і залиште на 15-20 хвилин. Упакуйте м'ясо у фольгу, так щоб ніде не було надривів і щілин. Пар повинен повністю залишатися всередині при запіканні, тоді ваше м'ясо буде соковитим. Скільки готувати буженину вибирайте самі. Викладіть пакет з м'ясом на високу решітку і запікайте півтори години при температурі 180 градусів, або годину при 250. Коли таймер вимикається, залиште м'ясо ще потомитися в фользі в аерогрилі хвилин 15-20 і тільки після цього витягайте.
Рецепт буженини в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо добре промийте і обсушити паперовими рушниками. Поперчіть, посоліть, обмажте м'ясо гірчицею з усіх боків. Загорніть його в харчову плівку і залиште на ніч в холодильнику. Коли м'ясо добре промаринується, зробіть глибокі надрізи, і нашпигуйте нарізаними часточками часнику і селерою. Перед запіканням натріть буженину спеціями і продавлений часником. На самому початку обсмажте м'ясо з обох сторін по 15 хвилин в режимі «випічка». Потім перейдіть в режим «гасіння» і готуйте ще 3 години. В кінці приготування, відкрийте кришку мультиварки і дайте м'ясу злегка охолонути. Таку буженину можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Нічого складного приготування буженини немає. Досить добре замаринувати м'ясо, а потім його нашпигувати на ваш вибір - часником, морквою, селерою. Якщо ви готуєте з яловичини, то деякі надрізи покладіть по невеликому шматочку сала, це додасть яскравості вашій страві.
Рекомендуємо добрі рецепти
Буженина з індички
Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
Як приготувати буженину?
Кожна господиня готує таке смачне і часто святкове блюдо, як буженина, по-різному. Хтось запікає м'ясо у фользі, а хтось маринує, а потім кладе його
Буженина в духовці
Буженина - це смачне блюдо, яке відомо досить давно. І приготувати його в домашніх умовах досить просто. Ми підготували для вас кілька цікавих
Буженина в рукаві
Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
Буженина з яловичини
Буженина - це істинно російська їжа, рецепти якої дійшли до наших днів майже у незміненому вигляді. Її можна готувати з самого різноманітного м'яса:
Буженина в аерогрилі
Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте