Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати печінковий торт?

Як приготувати печінковий торт?

19-03-2015, 14:51
907
Як приготувати печінковий торт?
Печінковий торт - це одна з тих страв, яке потрапивши одного разу до вас на стіл, стане приємною смачною традицією. Не дивлячись на своє дивна назва, печінковий торт є холодною закускою. Подавати його можна до будь-якого столу - повірте, смачний, ніжний печінковий торт сподобається навіть тим, хто не зовсім любить страви з печінки. Отже, давайте обговоримо кілька рецептів того, як приготувати печінковий торт.

Як робиться печінковий торт?



Інгредієнти:

  • яловича печінка - 500 г;

  • сметана - 1/2 склянки;

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • часник - 3 зубчики;

  • морква - 4 шт.;

  • майонез - 250 г;

  • цибуля - 3 шт.;

  • петрушка;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    Печінка добре вимийте і очистіть від плівки. Потім пропустіть її через м'ясорубку. Додайте в прокручену печінка, яйця, борошно, сметану, сіль і перець. Добре все перемішайте і посмажте на сковороді, попередньо змащену вершковим маслом, млинці. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на дрібній тертці. Обсмажте на сковороді злегка. Майонез змішайте з продавлений часником. На плоске блюдо викладіть печінковий корж, змащуємо його майонезом, зверху викладіть засмажку з моркви з цибулею і посипте рубаною зеленню. Зверху викладіть наступний корж і точно також укладіть начинку. Останній верхній корж і боки добре обмажте майонезом і прикрасьте зеленню. Дайте торту постояти 2-3 години, щоб він добре просочився, і подавайте до столу.

    Печінковий торт з грибами



    Інгредієнти:

  • печінка - 800 г;

  • борошно - 200 г;

  • молоко - 250 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • печериці - 500 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • майонез - 250 г;

  • рослинна олія;

  • сіль.



  • Приготування
    Цибулю обсмажте до золотистого кольору і відкладіть в сторону. Печериці наріжте і обсмажте, поки не випарується вся вода, після цього додайте до них вже обсмажену цибулю і смажте всі разом ще 5 хвилин. Посоліть, поперчіть і залиште в стороні охолонути. Печінка прокрутити в м'ясорубці, додайте яйця, масло, борошно і молоко. Замісіть тісто і випікайте коржі приблизно по 5 мм завтовшки, добре обсмажуючи з обох сторін. Викладайте поверх кожного коржа обсмажені з цибулею шампіньйони. Останній верхній шар змастіть майонезом і посипте подрібненою зеленню і яєчними жовтками.

    Печінковий торт без майонезу



    Цей печінковий торт, який готується в духовці, можна вважати дієтичним. Крім того що коржі для нього не смажаться в маслі, а запікаються, його калорійність нижче звичайного. До всього іншого він готується без майонезу, а зі сметанним соусом, що так само робить його менш калорійним. Так що якщо ви на дієті, а так хочеться чогось смачненького, то такий тортик як раз те, що вам треба.

    Інгредієнти:

  • печінка - 500 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • молоко - 500 мл;

  • сметана - 300 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • гірчиця;

  • зелень;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    Печінка добре промийте і прокрутіть через м'ясорубку. Додайте яйця, борошно і молоко. Замісіть тісто. Посоліть і перчіть його. Розділіть на 3-4 частини і випікайте в духовці коржі на папері, при температурі 180 градусів. Поки будуть запікатися коржі, приготуйте соус: сметану змішайте з гірчицею за вашим смаком.
    Як приготувати печінковий торт?
    Додайте сіль, перець, продавлений часник і рубану зелень. Всі коржі промажте соусом, укладаючи один на одного. Останній корж так само промажте соусом і посипте зеленню. Залиште торт на годину при кімнатній температурі, а потім надішліть його в холодильник на 2-3 години.

    Ви так само можете вибирати на свій розсуд начинку для торта. Дуже смачний такий печінковий торт з сиром. Причому ви можете класти сир і всередину - як начинку, і просто посипати зверху для прикраси. Якщо ви хочете щоб ваш торт вийшов більш ніжним і повітряним, то тоді перед приготуванням вам варто печінку вимочити в молоці (пару годин). Це зробить її більш м'якою, а ваш торт вийде ще смачніше.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печінковий паштет з курячої печінки
    Печінковий паштет з курячої печінки
    Паштет, приготовлений вдома, разюче відрізняється від свого магазинного побратима. Він більш смачний, густий, корисний. Для того щоб створити цей
    Закусочний торт «Наполеон»
    Закусочний торт «Наполеон»
    Закусочний торт «Наполеон» відомий не сильно, оскільки класичний десерт його затьмарює. Однак це не означає, що його не варто готувати. Ніжні
    Печінковий торт з курячої печінки
    Печінковий торт з курячої печінки
    Печінковий торт - це дивовижна ситна закуска на святковий стіл, яку можна готувати з будь печінки: свинячий, яловичої, курячої. Ось про останньому
    Млинцевий торт з куркою
    Млинцевий торт з куркою
    Млинцевий пиріг з куркою - відмінне блюдо. Його можна готувати й на масницю, коли млинців на столі дуже багато, і в будь який інший час, перетворивши
    Печінковий торт «Сніговик»
    Печінковий торт «Сніговик»
    Печінковий торт «Сніговик» - чудова закуска на будь-якому святковому столі. Він підійде до будь гарнірів і салатів. Щоправда, до його приготування
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколадний торт рецепт
    Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і