Печінковий торт - це одна з тих страв, яке потрапивши одного разу до вас на стіл, стане приємною смачною традицією. Не дивлячись на своє дивна назва, печінковий торт є холодною закускою. Подавати його можна до будь-якого столу - повірте, смачний, ніжний печінковий торт сподобається навіть тим, хто не зовсім любить страви з печінки. Отже, давайте обговоримо кілька рецептів того, як приготувати печінковий торт.
Як робиться печінковий торт?
Інгредієнти: яловича печінка - 500 г; сметана - 1/2 склянки; яйця - 3 шт.; борошно - 1/2 ст.; часник - 3 зубчики; морква - 4 шт.; майонез - 250 г; цибуля - 3 шт.; петрушка; сіль, перець. Приготування Печінка добре вимийте і очистіть від плівки. Потім пропустіть її через м'ясорубку. Додайте в прокручену печінка, яйця, борошно, сметану, сіль і перець. Добре все перемішайте і посмажте на сковороді, попередньо змащену вершковим маслом, млинці. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на дрібній тертці. Обсмажте на сковороді злегка. Майонез змішайте з продавлений часником. На плоске блюдо викладіть печінковий корж, змащуємо його майонезом, зверху викладіть засмажку з моркви з цибулею і посипте рубаною зеленню. Зверху викладіть наступний корж і точно також укладіть начинку. Останній верхній корж і боки добре обмажте майонезом і прикрасьте зеленню. Дайте торту постояти 2-3 години, щоб він добре просочився, і подавайте до столу.
Печінковий торт з грибами
Інгредієнти: печінка - 800 г; борошно - 200 г; молоко - 250 г; яйця - 3 шт.; печериці - 500 г; цибуля - 2 шт.; майонез - 250 г; рослинна олія; сіль. Приготування Цибулю обсмажте до золотистого кольору і відкладіть в сторону. Печериці наріжте і обсмажте, поки не випарується вся вода, після цього додайте до них вже обсмажену цибулю і смажте всі разом ще 5 хвилин. Посоліть, поперчіть і залиште в стороні охолонути. Печінка прокрутити в м'ясорубці, додайте яйця, масло, борошно і молоко. Замісіть тісто і випікайте коржі приблизно по 5 мм завтовшки, добре обсмажуючи з обох сторін. Викладайте поверх кожного коржа обсмажені з цибулею шампіньйони. Останній верхній шар змастіть майонезом і посипте подрібненою зеленню і яєчними жовтками.
Печінковий торт без майонезу
Цей печінковий торт, який готується в духовці, можна вважати дієтичним. Крім того що коржі для нього не смажаться в маслі, а запікаються, його калорійність нижче звичайного. До всього іншого він готується без майонезу, а зі сметанним соусом, що так само робить його менш калорійним. Так що якщо ви на дієті, а так хочеться чогось смачненького, то такий тортик як раз те, що вам треба.
Інгредієнти: печінка - 500 г; яйця - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложки; молоко - 500 мл; сметана - 300 г; часник - 3 зубчики; гірчиця; зелень; сіль, перець. Приготування Печінка добре промийте і прокрутіть через м'ясорубку. Додайте яйця, борошно і молоко. Замісіть тісто. Посоліть і перчіть його. Розділіть на 3-4 частини і випікайте в духовці коржі на папері, при температурі 180 градусів. Поки будуть запікатися коржі, приготуйте соус: сметану змішайте з гірчицею за вашим смаком.
Додайте сіль, перець, продавлений часник і рубану зелень. Всі коржі промажте соусом, укладаючи один на одного. Останній корж так само промажте соусом і посипте зеленню. Залиште торт на годину при кімнатній температурі, а потім надішліть його в холодильник на 2-3 години.
Ви так само можете вибирати на свій розсуд начинку для торта. Дуже смачний такий печінковий торт з сиром. Причому ви можете класти сир і всередину - як начинку, і просто посипати зверху для прикраси. Якщо ви хочете щоб ваш торт вийшов більш ніжним і повітряним, то тоді перед приготуванням вам варто печінку вимочити в молоці (пару годин). Це зробить її більш м'якою, а ваш торт вийде ще смачніше.