Свинина з чорносливом - рецепт
Свиняче м'ясо чудово поєднується з будь-якими кисло-солодкими фруктами та сухофруктами, особливо з чорносливом. Який би рецепт свинини ви не взяли за основу, блюдо вийде соковитим, ароматним, м'ясо просочується соком сухофрукта, що виділяються при гасінні, та й запах - запаморочливий! Як же приготувати таку смачну свинину з чорносливом? Є кілька варіантів і найпопулярніший - гасіння в казані. М'ясо можна готувати цілісним шматком, але краще зробити гуляш зі свинини з чорносливом - відразу нарізати порційні шматочки, це зручно при подачі, і страва виходить ніжним, м'яким, готується швидше. Загалом, обговоримо кілька рецептів такого ласого блюда.
Чи пробували ви готувати відбивні з «секретом»? Таке блюдо незвично, апетитно виглядає, чудово виглядає на святковому столі. Адже свинина з чорносливом не тільки гаситься або смажиться, є рецепт і відбивних. Чорнослив закладається в «конвертики» з м'яса, додається тертий сир м'який, при високій температурі сир плавиться, сухофрукт виділяє сік. Звучить смачно? Тоді давайте спробуємо приготувати.
Інгредієнти:
свинячі відбивні - 4 шт.;
чорнослив (без кісточок) - 70 г;
цибуля - 1 шт.;
сир - 100 г;
яйце - 2 шт.;
сухарі панірувальні;
сіль, спеції - за смаком;
олія рослинна.
Приготування
М'ясо моєму, добре відбиваємо, солимо і перчимо. Замочуємо чорнослив в холодній воді десь на 15-2 години, потім злегка його віджимаємо і нарізаємо шматочками. Цибулю також ріжемо дрібними кубиками, а сир натираємо на крупній тертці. Перемішуємо всі інгредієнти. На свинячі відбивні викладаємо начинку і кожен шматочок складаємо навпіл. Можете скріпити зубочисткою, тільки не забудьте потім їх вийняти. Збиваємо яйця, підготовлену відбивну зі свинини з чорносливом мачає в них, обвалюємо в сухарях і обсмажуємо в сковороді у великій кількості олії до утворення рум'яної скоринки. Потім, відбивні укладаємо у форму для запікання і доводимо до готовності в духовці близько 15 хвилин.
Готувати свинину з чорносливом досить просто. Згідно з рецептом, більшу частину часу м'ясо гаситься під кришкою казанчика, або нудиться в горщиках, а господиня в цей час може займатися своїми справами. При приготуванні будь-якої страви в горщиках, необхідно дотримуватися одне правило: хвилин за 30 до того, як почнете укладати продукти, замочіть горщик у воді, його пори розширяться і при приготуванні продукти не втратять своєї соковитості і аромату.
Інгредієнти:
свинина - 05 кг;
чорнослив - 10 шт.;
цибуля - 3 шт.;
морква - 1 шт.;
майонез;
лавровий лист, зелень;
картопля - 10 шт.;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Нарізаємо свинину на невеликі шматочки, приправляємо спеціями і обсмажуємо на рослинному маслі. Промиваємо чорнослив, цибулю дрібно нарізаємо, моркву тремо на крупній тертці. Тепер укладаємо м'ясо в горщик, потім цибулю і 2 штучки чорносливу. Потім морквину, порізану зелень і 1 шт. лаврового листа. Зверху викладаємо картоплю, порізану брусочками, і заливаємо горщики водою таким чином, щоб вода не повністю покривала картоплю. Змащуємо наше блюдо майонезом і ставимо в духовку на 15 години при температурі 200 градусів. Свинина, тушкована з чорносливом, зазвичай подається на стіл прямо в горщиках, в яких вона готувалася.
Є гурмани, які віддають перевагу, щоб м'ясо все-таки було підрум'яненим, для цього ми пропонуємо вам попередньо злегка обсмажити шматочки свинини на сковороді, а потім смажена свинина з чорносливом і овочами укладається в горщики для подальшого гасіння.
Відбивні зі свинини з чорносливом
Чи пробували ви готувати відбивні з «секретом»? Таке блюдо незвично, апетитно виглядає, чудово виглядає на святковому столі. Адже свинина з чорносливом не тільки гаситься або смажиться, є рецепт і відбивних. Чорнослив закладається в «конвертики» з м'яса, додається тертий сир м'який, при високій температурі сир плавиться, сухофрукт виділяє сік. Звучить смачно? Тоді давайте спробуємо приготувати.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо моєму, добре відбиваємо, солимо і перчимо. Замочуємо чорнослив в холодній воді десь на 15-2 години, потім злегка його віджимаємо і нарізаємо шматочками. Цибулю також ріжемо дрібними кубиками, а сир натираємо на крупній тертці. Перемішуємо всі інгредієнти. На свинячі відбивні викладаємо начинку і кожен шматочок складаємо навпіл. Можете скріпити зубочисткою, тільки не забудьте потім їх вийняти. Збиваємо яйця, підготовлену відбивну зі свинини з чорносливом мачає в них, обвалюємо в сухарях і обсмажуємо в сковороді у великій кількості олії до утворення рум'яної скоринки. Потім, відбивні укладаємо у форму для запікання і доводимо до готовності в духовці близько 15 хвилин.
Печеня зі свинини з чорносливом
Готувати свинину з чорносливом досить просто. Згідно з рецептом, більшу частину часу м'ясо гаситься під кришкою казанчика, або нудиться в горщиках, а господиня в цей час може займатися своїми справами. При приготуванні будь-якої страви в горщиках, необхідно дотримуватися одне правило: хвилин за 30 до того, як почнете укладати продукти, замочіть горщик у воді, його пори розширяться і при приготуванні продукти не втратять своєї соковитості і аромату.
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо свинину на невеликі шматочки, приправляємо спеціями і обсмажуємо на рослинному маслі. Промиваємо чорнослив, цибулю дрібно нарізаємо, моркву тремо на крупній тертці. Тепер укладаємо м'ясо в горщик, потім цибулю і 2 штучки чорносливу. Потім морквину, порізану зелень і 1 шт. лаврового листа. Зверху викладаємо картоплю, порізану брусочками, і заливаємо горщики водою таким чином, щоб вода не повністю покривала картоплю. Змащуємо наше блюдо майонезом і ставимо в духовку на 15 години при температурі 200 градусів. Свинина, тушкована з чорносливом, зазвичай подається на стіл прямо в горщиках, в яких вона готувалася.
Є гурмани, які віддають перевагу, щоб м'ясо все-таки було підрум'яненим, для цього ми пропонуємо вам попередньо злегка обсмажити шматочки свинини на сковороді, а потім смажена свинина з чорносливом і овочами укладається в горщики для подальшого гасіння.
Рекомендуємо добрі рецепти
Крученики з чорносливом
Крученики - це популярна страва української кухні. Готуватися зі свинини, яловичини, курки, в які загортається найрізноманітніша начинка. І сьогодні
Рулет із чорносливом
Рулет із чорносливом - чудовий варіант обіду або вечері у вихідний день у колі родини. Приготувати таке ласощі зовсім нескладно. Давайте розберемо
Відбивні зі свинини в клярі
Любите готувати відбивні зі свинини, але звичні рецепти вже набридли? Тоді ми підкажемо вам, як урізноманітнити це просте блюдо і що приготувати до
Свинина з чорносливом в духовці
Якщо ви любите страви зі свинини, то вам точно сподобаються рецепти, представлені в цій статті. Сьогодні ми поговоримо про свинини з чорносливом,
Телятина з чорносливом
Любителям поєднання сухофруктів або ягідних соусів з м'ясом неодмінно доведеться за смаком рецепт яловичини з чорносливом - прекрасний варіант для