Свиняче м'ясо чудово поєднується з будь-якими кисло-солодкими фруктами та сухофруктами, особливо з чорносливом. Який би рецепт свинини ви не взяли за основу, блюдо вийде соковитим, ароматним, м'ясо просочується соком сухофрукта, що виділяються при гасінні, та й запах - запаморочливий! Як же приготувати таку смачну свинину з чорносливом? Є кілька варіантів і найпопулярніший - гасіння в казані. М'ясо можна готувати цілісним шматком, але краще зробити гуляш зі свинини з чорносливом - відразу нарізати порційні шматочки, це зручно при подачі, і страва виходить ніжним, м'яким, готується швидше. Загалом, обговоримо кілька рецептів такого ласого блюда.
Відбивні зі свинини з чорносливом
Чи пробували ви готувати відбивні з «секретом»? Таке блюдо незвично, апетитно виглядає, чудово виглядає на святковому столі. Адже свинина з чорносливом не тільки гаситься або смажиться, є рецепт і відбивних. Чорнослив закладається в «конвертики» з м'яса, додається тертий сир м'який, при високій температурі сир плавиться, сухофрукт виділяє сік. Звучить смачно? Тоді давайте спробуємо приготувати.
Інгредієнти: свинячі відбивні - 4 шт.; чорнослив (без кісточок) - 70 г; цибуля - 1 шт.; сир - 100 г; яйце - 2 шт.; сухарі панірувальні; сіль, спеції - за смаком; олія рослинна. Приготування М'ясо моєму, добре відбиваємо, солимо і перчимо. Замочуємо чорнослив в холодній воді десь на 15-2 години, потім злегка його віджимаємо і нарізаємо шматочками. Цибулю також ріжемо дрібними кубиками, а сир натираємо на крупній тертці. Перемішуємо всі інгредієнти. На свинячі відбивні викладаємо начинку і кожен шматочок складаємо навпіл. Можете скріпити зубочисткою, тільки не забудьте потім їх вийняти. Збиваємо яйця, підготовлену відбивну зі свинини з чорносливом мачає в них, обвалюємо в сухарях і обсмажуємо в сковороді у великій кількості олії до утворення рум'яної скоринки. Потім, відбивні укладаємо у форму для запікання і доводимо до готовності в духовці близько 15 хвилин.
Печеня зі свинини з чорносливом
Готувати свинину з чорносливом досить просто. Згідно з рецептом, більшу частину часу м'ясо гаситься під кришкою казанчика, або нудиться в горщиках, а господиня в цей час може займатися своїми справами. При приготуванні будь-якої страви в горщиках, необхідно дотримуватися одне правило: хвилин за 30 до того, як почнете укладати продукти, замочіть горщик у воді, його пори розширяться і при приготуванні продукти не втратять своєї соковитості і аромату.
Інгредієнти: свинина - 05 кг; чорнослив - 10 шт.; цибуля - 3 шт.; морква - 1 шт.; майонез; лавровий лист, зелень; картопля - 10 шт.; сіль, спеції - за смаком. Приготування Нарізаємо свинину на невеликі шматочки, приправляємо спеціями і обсмажуємо на рослинному маслі. Промиваємо чорнослив, цибулю дрібно нарізаємо, моркву тремо на крупній тертці. Тепер укладаємо м'ясо в горщик, потім цибулю і 2 штучки чорносливу. Потім морквину, порізану зелень і 1 шт.
лаврового листа. Зверху викладаємо картоплю, порізану брусочками, і заливаємо горщики водою таким чином, щоб вода не повністю покривала картоплю. Змащуємо наше блюдо майонезом і ставимо в духовку на 15 години при температурі 200 градусів. Свинина, тушкована з чорносливом, зазвичай подається на стіл прямо в горщиках, в яких вона готувалася.
Є гурмани, які віддають перевагу, щоб м'ясо все-таки було підрум'яненим, для цього ми пропонуємо вам попередньо злегка обсмажити шматочки свинини на сковороді, а потім смажена свинина з чорносливом і овочами укладається в горщики для подальшого гасіння.