Антрекот - рецепт
У перекладі з французької антрекот означає м'ясо суп. Найчастіше це блюдо готують з яловичини або телятини, але можливе також використання баранини. Кілька цікавих рецептів антрекота ми вам зараз розповімо.
При виборі антрекота з телятини зверніть увагу на жир, він повинен бути білим. Якщо він жовтий, значить це м'ясо старого тварини. При запіканні воно матиме неприємний запах і вийде жорстким і несмачним.
Інгредієнти:
антрекот - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Змащуємо деко олією і сам антрекот, натираємо м'ясо перцем. Також можете використовувати будь-які інші спеції. Солити не треба, це робиться вже безпосередньо під час їжі. Відправляємо деко з антрекотом в духовку, нагріту до 170-180 градусів і запікаємо близько 50 хвилин. Готовність перевіряємо наступним чином: потрібно проткнути м'ясо гострим ножем у місці ближче до кістки, сік, який виділяється, повинен бути прозорим. Таке м'ясо можна подавати до столу як гарячим, так і холодним, доповнивши салатом «Чафан» . Приготована за цим рецептом, воно виходить соковитим і ніжним.
Інгредієнти:
антрекот з баранини - 1 кг;
курдючний жир - 100 р;
біле вино - 100 мл;
помідори - 2 шт.;
цибуля - 2 шт.;
маслини без кісточок - 200 г;
сіль, перець, сушений кріп, кінза - за смаком.
Приготування
Антрекот нарізаємо порційними шматками, натираємо сіллю, перцем, заливаємо білим вином. Помідори перетворюємо на пюре за допомогою блендера, також додаємо до м'яса. Туди ж висипаємо подрібнену цибулю і спеції, добре перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися протягом приблизно 5 годин. Коли воно буде готове, нарізаємо курдючний жир тонкими пластинами, викладаємо їх на деко, змащене рослинним маслом. Зверху кладемо шматочки промаринованного м'яса. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40-50 час від часу поливаючи м'ясо виділяється соком. Готові баранячі антрекоти викладаємо на блюдо, прикрашаємо часточками лимона, колечками маслин. Як гарнір можна подати рисові биточки або картопля фрі.
Інгредієнти:
телятина (тонкий край) - 700 г;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло;
панірувальні сухарі;
сіль, чорний мелений перець.
Приготування
М'ясо очистити від плівок, ділимо на порційні шматки, відбиваємо, натираємо сіллю і перцем. Потім кожен шматочок потім у збитому яйці і обвалюють у панірувальних сухарях. На розпеченій сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо антрекоти з двох сторін до готовності. Готове м'ясо можна полити соком, що виділився при смаженні.
Антрекот з телятини, запечений в духовці
При виборі антрекота з телятини зверніть увагу на жир, він повинен бути білим. Якщо він жовтий, значить це м'ясо старого тварини. При запіканні воно матиме неприємний запах і вийде жорстким і несмачним.
Інгредієнти:
Приготування
Змащуємо деко олією і сам антрекот, натираємо м'ясо перцем. Також можете використовувати будь-які інші спеції. Солити не треба, це робиться вже безпосередньо під час їжі. Відправляємо деко з антрекотом в духовку, нагріту до 170-180 градусів і запікаємо близько 50 хвилин. Готовність перевіряємо наступним чином: потрібно проткнути м'ясо гострим ножем у місці ближче до кістки, сік, який виділяється, повинен бути прозорим. Таке м'ясо можна подавати до столу як гарячим, так і холодним, доповнивши салатом «Чафан» . Приготована за цим рецептом, воно виходить соковитим і ніжним.
Антрекот з баранини
Інгредієнти:
Приготування
Антрекот нарізаємо порційними шматками, натираємо сіллю, перцем, заливаємо білим вином. Помідори перетворюємо на пюре за допомогою блендера, також додаємо до м'яса. Туди ж висипаємо подрібнену цибулю і спеції, добре перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися протягом приблизно 5 годин. Коли воно буде готове, нарізаємо курдючний жир тонкими пластинами, викладаємо їх на деко, змащене рослинним маслом. Зверху кладемо шматочки промаринованного м'яса. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40-50 час від часу поливаючи м'ясо виділяється соком. Готові баранячі антрекоти викладаємо на блюдо, прикрашаємо часточками лимона, колечками маслин. Як гарнір можна подати рисові биточки або картопля фрі.
Антрекот з телятини по-польськи - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо очистити від плівок, ділимо на порційні шматки, відбиваємо, натираємо сіллю і перцем. Потім кожен шматочок потім у збитому яйці і обвалюють у панірувальних сухарях. На розпеченій сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо антрекоти з двох сторін до готовності. Готове м'ясо можна полити соком, що виділився при смаженні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати відбивні зі свинини?
Всі чоловіки дуже люблять м'ясні страви, особливо відбивні зі свинини. Адже вони такі смачні - з хрусткою скоринкою зовні, соковиті і м'які
Антрекот з яловичини
Антрекот з яловичини - класичне французьке блюдо. Незважаючи на те, що його подають у найкращих ресторанах Парижа, приготувати антрекот зовсім не
Яловичі реберця - рецепт
Яловичі реберця - не частий гість на столі. Але коли їх вдається дістати, то кожна господиня намагається приготувати щось неймовірне. Ось про таких
Антрекот з свинини в духовці
Любите смачне і соковите мяско? Тоді вам точно згодиться рецепт антрекотов з свинини, приготованих в духовці. По-перше, таке блюдо корисно, по-друге,
Маринована яловичина
Яловичина не таке ніжне м'ясо як, наприклад, свинина, тому якщо ви зібралися приготувати з яловичини смажена біфштекс, антрекот, шашлик, або
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми