У перекладі з французької антрекот означає м'ясо суп. Найчастіше це блюдо готують з яловичини або телятини, але можливе також використання баранини. Кілька цікавих рецептів антрекота ми вам зараз розповімо.
Антрекот з телятини, запечений в духовці
При виборі антрекота з телятини зверніть увагу на жир, він повинен бути білим. Якщо він жовтий, значить це м'ясо старого тварини. При запіканні воно матиме неприємний запах і вийде жорстким і несмачним.
Інгредієнти: антрекот - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Змащуємо деко олією і сам антрекот, натираємо м'ясо перцем. Також можете використовувати будь-які інші спеції. Солити не треба, це робиться вже безпосередньо під час їжі. Відправляємо деко з антрекотом в духовку, нагріту до 170-180 градусів і запікаємо близько 50 хвилин. Готовність перевіряємо наступним чином: потрібно проткнути м'ясо гострим ножем у місці ближче до кістки, сік, який виділяється, повинен бути прозорим. Таке м'ясо можна подавати до столу як гарячим, так і холодним, доповнивши салатом «Чафан» . Приготована за цим рецептом, воно виходить соковитим і ніжним.
Антрекот з баранини
Інгредієнти: антрекот з баранини - 1 кг; курдючний жир - 100 р; біле вино - 100 мл; помідори - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; маслини без кісточок - 200 г; сіль, перець, сушений кріп, кінза - за смаком. Приготування Антрекот нарізаємо порційними шматками, натираємо сіллю, перцем, заливаємо білим вином. Помідори перетворюємо на пюре за допомогою блендера, також додаємо до м'яса. Туди ж висипаємо подрібнену цибулю і спеції, добре перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися протягом приблизно 5 годин. Коли воно буде готове, нарізаємо курдючний жир тонкими пластинами, викладаємо їх на деко, змащене рослинним маслом. Зверху кладемо шматочки промаринованного м'яса. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40-50 час від часу поливаючи м'ясо виділяється соком. Готові баранячі антрекоти викладаємо на блюдо, прикрашаємо часточками лимона, колечками маслин. Як гарнір можна подати рисові биточки або картопля фрі.
Антрекот з телятини по-польськи - рецепт
Інгредієнти: телятина (тонкий край) - 700 г; яйця - 2 шт.; вершкове масло; панірувальні сухарі; сіль, чорний мелений перець. Приготування М'ясо очистити від плівок, ділимо на порційні шматки, відбиваємо, натираємо сіллю і перцем. Потім кожен шматочок потім у збитому яйці і обвалюють у панірувальних сухарях. На розпеченій сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо антрекоти з двох сторін до готовності. Готове м'ясо можна полити соком, що виділився при смаженні.