Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Антрекот з яловичини

Антрекот з яловичини

19-03-2015, 15:13
917
Антрекот з яловичини
Спочатку антрекот на кістки - це шматок м'яса на реберної кісточці, відрізаний від товстого краю яловичої туші (краще - молодий). Що може бути смачніше, ніж яловичий антрекот? Звичайно, все залежить від смаків і харчових звичок, але, швидше за все, правильно приготоване блюдо залишить у вас виключно позитивні враження. Як приготувати антрекот правильно і смачно? Це можна зробити кількома способами.

Як посмажити антрекот на сковороді?


Інгредієнти:

  • 800 г свіжої яловичої м'якоті;

  • трохи рослинного масла;

  • сіль;

  • перець;

  • сухі спеції;

  • зелень.


  • Приготування:
    Наріжемо м'якоть яловичини упоперек волокон на порційні шматки товщиною сантиметра 15-2 (можна не відокремлювати м'ясо від кісточок), злегка відіб'ємо їх кулінарним молоточком з обох сторін. Трохи присолим, поперчити і приправимо сухими спеціями за смаком. Добре розігріємо рослинне масло в сковороді і обсмажимо антрекоти з обох сторін на середньо-сильному вогні. Скоринка повинна придбати красивий золотисто-коричневий відтінок. Убавим вогонь до малого і доведемо м'ясо до готовності протягом не більше 12 хвилин.
    Ступінь прожаренности антрекота залежить від особистих переваг. У класичному варіанті м'ясо прожарюється з обох сторін, але всередині залишається сируватим. Втім, існує 3 класичних ступеня просмаження, однак сама тривала найменш краща. Подавати антрекот найкраще з обсмаженою цибулею, нарізаною кільцями, і з картоплею, смаженою або пюре з зеленим горошком, відвареної спаржі, молодої стручкової квасолею, брокколі, маринованими або тушкованими зі сметаною грибами (печериці, білі). Обов'язково полийте м'ясо соком, що утворився в процесі приготування. Неодмінно покладіть на тарілку зелень. Подайте червоне столове вино типу «Каберне» або «Мерло».

    Антрекот в духовій шафі


    Можна приготувати антрекот в духовці. Такий спосіб приготування більш здоровий.
    Інгредієнти:

  • 500-800 г свіжої яловичої м'якоті;

  • 150 u твердого сиру;

  • пучок зеленої цибулі;

  • лимон;

  • сметана;

  • зелень;

  • спеції;

  • сіль.


  • Приготування:
    М'ясо наріжемо на порційні шматки поперек волокон товщиною сантиметра 15-2 і злегка відіб'ємо антрекоти кухарським молоточком. Поперчити, присолим, приправимо спеціями і викладемо один на інший в декілька шарів на тарілку. Кожен шар поливаємо соком лимона. Поставимо антрекоти на півгодини в холодильник. Після закінчення цього часу викладемо на змащений олією (або свинячим жиром) деко і помістимо його в духову шафу, розігрітий до температури 200-220?С. Через 15-20 хвилин перевернемо антрекоти на іншу сторону і будемо запікати ще 15 хвилин. Сир натремо на тертці. Змастимо майже готові антрекоти сметаною або вершками (або вершковим маслом), присиплем тертим сиром і знову помістимо в духову шафу ще хвилини на 4. Витягнемо деко і лопаткою розкладемо готову страву на тарілки. Збоку красиво викладемо гарнір, посиплемо дрібно нарізаною зеленою цибулькою і прикрасимо зеленню. Можна ще раз збризнути соком лимона і подавати до столу. Можна, звичайно, вступити трохи по-іншому: спочатку злегка обсмажити антрекоти на сковороді, а потім вже довести до готовності в духовій шафі - у цьому випадку буде гарна скоринка, але перший метод більш здоровий.
    Антрекот з яловичини

    Антрекот у фользі


    Можна приготувати антрекот у фользі. Такий спосіб теж цілком непоганий, м'ясо вийде соковитим, ось тільки зажаристая скоринка не вийде (що непогано, так корисніше). Для приготування антрекотов у фользі м'ясо готуємо так само, як і для зажаривания на сковороді або відкритого запікання в духовій шафі. Кожен шматок загортаємо у фольгу окремо. Фольгу перед запаковиванием антрекота змащуємо рослинним маслом або свинячим жиром, поміщаємо пакетики на деко і запікаємо протягом 40-50 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати відбивні зі свинини?
    Як приготувати відбивні зі свинини?
    Всі чоловіки дуже люблять м'ясні страви, особливо відбивні зі свинини. Адже вони такі смачні - з хрусткою скоринкою зовні, соковиті і м'які
    Антрекот - рецепт
    Антрекот - рецепт
    Любите м'ясо? Значить приготувати антрекоти вам буде тільки в радість. Та й чоловікові ваш витвір кулінарного мистецтва точно припаде до смаку. За
    Антрекот з свинини в духовці
    Антрекот з свинини в духовці
    Любите смачне і соковите мяско? Тоді вам точно згодиться рецепт антрекотов з свинини, приготованих в духовці. По-перше, таке блюдо корисно, по-друге,
    Рецепт картопляної запіканки
    Рецепт картопляної запіканки
    Здавалося б, картопляна запіканка - саме звичайне, всім знайоме блюдо. Тим не менш, смачно готувати її вміють не всі господині. Ми навчимо вас не
    Як смажити м'ясо на сковороді?
    Як смажити м'ясо на сковороді?
    Кожна хороша дружина знає, що чоловіки дуже люблять м'ясо. Особливо якщо це добре просмажений соковитий шматок яловичини або свинини. Але що робити
    Ромштекс із яловичини - рецепт
    Ромштекс із яловичини - рецепт
    Ромштекс (у перекладі означає "стейк із задньої частини") - класичне англійське блюдо, а простіше кажучи відбивна, смажена в клярі і сухарях, завдяки