Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смажити м'ясо на сковороді?

Як смажити м'ясо на сковороді?

16-03-2015, 15:43
852
Як смажити м'ясо на сковороді?
Смажена їжа, взагалі, не дуже корисна. Однак практично будь-якій людині іноді хочеться з'їсти шматочок смаженого м'ясця. Тому непогано було б розібратися, як смажити м'ясо на сковорідці, і яку посуд використовувати. Однозначно, краще взяти сковороду з керамічним покриттям, чавунну або з нержавіючої сталі. Посуд з тефлоновим покриттям, безумовно, некорисна. Будь-яке м'ясо (яловичину, телятину, свинину, баранину та/або ін) можна смажити, нарізавши великими, середніми або дрібними шматками. А щоб отримати м'ясо з красивою рум'яної золотистою скоринкою, сковороду (і масло або жир в ній) треба добре розігріти, а самі шматочки м'яса обсушити чистою полотняною серветкою. М'ясо не повинно бути мокрим і не повинно бути нарізано занадто товсто. Смажити треба спочатку на досить сильному вогні.

Час обжарювання м'яса


Скільки смажити м'ясо на сковороді, в першу чергу залежить від величини шматочків і ступеня прожаренности, яку ви хочете отримати. Час приготування того чи іншого блюда з різних видів м'яса в кожному конкретному випадку залежить від рецепту і від того, якою мірою прожаренности ви домагаєтеся. Чим менше м'ясо піддається обробці смаженням, тим краще, звичайно, в розумних межах, тому строго дотримуйтесь рецептурою при приготуванні того чи іншого блюда. Добре, якщо м'ясо, яке ви купуєте, було перевірено санітарно-ветеринарної служби. Якщо ж це не так, м'ясо слід піддавати достатній термічній обробці незалежно від способу приготування, щоб убезпечити себе від дії можливо присутніх у ньому шкідливих мікроорганізмів.
Вибираємо масло
Друге питання, що виникає при смаженні м'яса (після вибору способу приготування) - на якому маслі смажити м'ясо. Однозначно, краще уникати різних комбінованих жирів, спредів і маргаринів - саме вони сприяють накопиченню в нашому організмі непотрібного «поганого» холестерину. З жирів тваринного походження можна використовувати натуральне топлене вершкове масло, перетопленное свиняче сало (смалець). Можна використовувати курячий жир - він досить легкий. А взагалі, все залежить від рецепту. З рослинних олій краще використовувати соняшникову. Можна, звичайно, використовувати оливкова або кунжутне. Кукурудзяна, гірчична та бавовняна олії пригорають. Соняшникова олія добре вибрати холодного першого віджиму, відстояне, фільтроване, з неподжаренних насіння. Непогано смажити і на вимороженном фільтрованому соняшниковій олії.
Кожен може знайти свій рецепт смаженого м'яса. Наведемо деякі з них.
Стейки з філе молодої яловичини
Цільний шматок промиємо і обсушим чистою полотняною серветкою. М'ясо наріжемо скибочками завтовшки 2 см упоперек волокон і злегка відіб'ємо кухарським молоточком. Відбивні злегка поперчити і присолим. Розігріємо сковороду й олію або жир. Будемо смажити стейки на середньо-сильному вогні по 2-6 хвилин з кожної зі сторін. Подальше прожарювання - на більш слабкому вогні, за смаком. Колір скоринки від легко-золотистого до золотисто-коричневого. До кінця процесу можна ненадовго (хвилини на 2-4) прикрити кришкою. Перед подачею стейки викладемо на сервірувальне блюдо і поллємо часниково-лимонним соусом і прикрасимо зеленню петрушки, базиліка і кінзи. Як гарнір добре подати відварний рис, тушковану стручкову квасолю і салат з помідорів, цибулі, маринованої спаржі, вареної брокколі і зелених оливок. До смаженого стейку з яловичини добре подати келих червоного столового несульфитированного вина типу Каберне Совіньон.
Смажене свиняче м'ясо з цибулею
Свиняче філе наріжемо поперек волокон великими шматками товщиною 2 сантиметри і злегка відіб'ємо на дошці
Як смажити м'ясо на сковороді?
кухарським молоточком. Злегка присолим і приперчим. Розігріваємо сковороду і масло (або жир). Смажимо биточки на середньо-сильному вогні до утворення золотистої рум'яної скоринки по 2-6 хвилин з кожної зі сторін. Зменшуємо вогонь до слабкого, прикриваємо кришкою і смажимо ще хвилин по 5 з кожної зі сторін. Цибулю краще нарізати кільцями або півкільцями і засмажити на окремій сковороді на середньо-швидкому вогні без кришки. Готові свинячі битки викладаємо на сервірувальне блюдо разом з цибулею, поливаємо світлим соусом (наприклад, лимонним чи іншим), і прикрашаємо зеленню за смаком. До свинячим биточкам як гарнір добре подати відварний рис, стручкову квасоля, салат з помідорів і брокколі, овочеву закуску з солодкого червоного перцю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажені мідії
Смажені мідії
Часом навіть початківцям кулинаркам так хочеться побалувати близьких вишуканим блюдом, але досвіду і знань часто не вистачає. Якщо ви загорілися
Як приготувати відбивні зі свинини?
Як приготувати відбивні зі свинини?
Всі чоловіки дуже люблять м'ясні страви, особливо відбивні зі свинини. Адже вони такі смачні - з хрусткою скоринкою зовні, соковиті і м'які
Антрекот з яловичини
Антрекот з яловичини
Антрекот з яловичини - класичне французьке блюдо. Незважаючи на те, що його подають у найкращих ресторанах Парижа, приготувати антрекот зовсім не
Стейк з індички
Стейк з індички
Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Його зазвичай готують із свинини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо кілька простих
Стифадо з кролика
Стифадо з кролика
Стифадо - в перекладі з грецького означає всього-навсього тушковане м'ясо, але на ділі не все так просто. Робиться це страва з м'яса кролика у вині,
Біфштекс з яловичини
Біфштекс з яловичини
Біфштекс з яловичини - ще один різновид популярного страви. Якщо ви не любите свинину і вважаєте, що біфштекс повинен складатися не з фаршу або