Спочатку антрекот на кістки - це шматок м'яса на реберної кісточці, відрізаний від товстого краю яловичої туші (краще - молодий). Що може бути смачніше, ніж яловичий антрекот? Звичайно, все залежить від смаків і харчових звичок, але, швидше за все, правильно приготоване блюдо залишить у вас виключно позитивні враження. Як приготувати антрекот правильно і смачно? Це можна зробити кількома способами.
Як посмажити антрекот на сковороді?
Інгредієнти: 800 г свіжої яловичої м'якоті; трохи рослинного масла; сіль; перець; сухі спеції; зелень. Приготування: Наріжемо м'якоть яловичини упоперек волокон на порційні шматки товщиною сантиметра 15-2 (можна не відокремлювати м'ясо від кісточок), злегка відіб'ємо їх кулінарним молоточком з обох сторін. Трохи присолим, поперчити і приправимо сухими спеціями за смаком. Добре розігріємо рослинне масло в сковороді і обсмажимо антрекоти з обох сторін на середньо-сильному вогні. Скоринка повинна придбати красивий золотисто-коричневий відтінок. Убавим вогонь до малого і доведемо м'ясо до готовності протягом не більше 12 хвилин.
Ступінь прожаренности антрекота залежить від особистих переваг. У класичному варіанті м'ясо прожарюється з обох сторін, але всередині залишається сируватим. Втім, існує 3 класичних ступеня просмаження, однак сама тривала найменш краща. Подавати антрекот найкраще з обсмаженою цибулею, нарізаною кільцями, і з картоплею, смаженою або пюре з зеленим горошком, відвареної спаржі, молодої стручкової квасолею, брокколі, маринованими або тушкованими зі сметаною грибами (печериці, білі). Обов'язково полийте м'ясо соком, що утворився в процесі приготування. Неодмінно покладіть на тарілку зелень. Подайте червоне столове вино типу «Каберне» або «Мерло».
Антрекот в духовій шафі
Можна приготувати антрекот в духовці. Такий спосіб приготування більш здоровий.
Інгредієнти: 500-800 г свіжої яловичої м'якоті; 150 u твердого сиру; пучок зеленої цибулі; лимон; сметана; зелень; спеції; сіль. Приготування: М'ясо наріжемо на порційні шматки поперек волокон товщиною сантиметра 15-2 і злегка відіб'ємо антрекоти кухарським молоточком. Поперчити, присолим, приправимо спеціями і викладемо один на інший в декілька шарів на тарілку. Кожен шар поливаємо соком лимона. Поставимо антрекоти на півгодини в холодильник. Після закінчення цього часу викладемо на змащений олією (або свинячим жиром) деко і помістимо його в духову шафу, розігрітий до температури 200-220?С. Через 15-20 хвилин перевернемо антрекоти на іншу сторону і будемо запікати ще 15 хвилин. Сир натремо на тертці. Змастимо майже готові антрекоти сметаною або вершками (або вершковим маслом), присиплем тертим сиром і знову помістимо в духову шафу ще хвилини на 4. Витягнемо деко і лопаткою розкладемо готову страву на тарілки. Збоку красиво викладемо гарнір, посиплемо дрібно нарізаною зеленою цибулькою і прикрасимо зеленню. Можна ще раз збризнути соком лимона і подавати до столу. Можна, звичайно, вступити трохи по-іншому: спочатку злегка обсмажити антрекоти на сковороді, а потім вже довести до готовності в духовій шафі - у цьому випадку буде гарна скоринка, але перший метод більш здоровий.

Антрекот у фользі
Можна приготувати антрекот у фользі. Такий спосіб теж цілком непоганий, м'ясо вийде соковитим, ось тільки зажаристая скоринка не вийде (що непогано, так корисніше). Для приготування антрекотов у фользі м'ясо готуємо так само, як і для зажаривания на сковороді або відкритого запікання в духовій шафі. Кожен шматок загортаємо у фольгу окремо. Фольгу перед запаковиванием антрекота змащуємо рослинним маслом або свинячим жиром, поміщаємо пакетики на деко і запікаємо протягом 40-50 хвилин.