Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринована яловичина

Маринована яловичина

19-03-2015, 10:47
1 950
Маринована яловичина
Яловичина смачне і, певною мірою, дуже корисне для організму людини м'ясо, часто і широко вживається в їжу в більшості країн світу. Яловичина не таке ніжне м'ясо як, наприклад, свинина, тому якщо ви зібралися приготувати з яловичини смажена біфштекс, антрекот, шашлик, або тушкувати його в казані, спочатку добре б його замаринувати. М'ясо після маринування стає м'якше і набуває характерних смаки і запахи тих продуктів, які використовувалися в якості маринующих агентів.
Для приготування маринованої яловичини можна використовувати різні продукти з вираженими смаковими і ароматичними властивостями.
Яловичина, маринована в соєвому соусі
Приготування
Виходячи з найбільш загальних традиційних підходів підготовки м'яса для кулінарних культур, активно вживають соєвий соус , яловичину нарізаємо тонкими смужками або невеликими брусочками. Заливаємо невеликою кількістю соєвого соусу. Маринуємо не менше 2-х, але не більше 24-х годин. Додавання до цього маринаду соку лимона, апельсина або лайма, а також часнику та червоного гострого перцю значно поліпшить його.
Яловичина, маринована в ківі
Приготування
М'ясо нарізаємо як зазвичай на шашлик, очищені ківі шаткуємо дрібними шматочками, все покласти в миску і перемішуємо. Можна додати трохи часнику та червоного гострого перцю. Маринуємо від 2-х до 24-х годин. Можна додати в цей маринад рубаних ароматних трав (кінза, естрагон і ін).
Яловичина, маринована в кефірі, несолодкому йогурті або інших подібних молочних продуктах, підходить для шашликів або гасіння в казані.
Рецепт яловичини, маринованої в кефірі
Приготування
Нарізаємо м'ясо відповідним чином. У кефір (або іншу молочну основу) додаємо часник, гострий червоний перець і спеції, наприклад, карі . Обов'язково трохи додаємо сіль. Маринуємо в прохолодному місці не більше 8 годин. Перед приготуванням промиваємо водою і обсушуємо шматочки м'яса за допомогою серветки.
Яловичина, маринована в вині
Відмінно піде для шашлику або гасіння в казані.
Приготування
Нарізану яловичину маринуємо в домашньому столовому несульфитированном вини не довше 3-х діб. Додаємо часник і спеції. Можна використовувати і спеціальні міцні вина (херес, портвейн, мадера, марсала, вермут).
Яловичина, маринована в оцті
Вона хороша для шашликів або смажених біфштексів. Оцти використовуємо тільки якісні фруктові або бальзамічні (а не розведену оцтову есенцію).
Приготування
М'ясо лише злегка скроплюємо або промазуємо оцтом. Зрозуміло, непогано обмазати шматки продавлений часником і поперчити. Маринуємо не довше 4-х годин.
Яловичина, маринована в пиві
Маринована яловичина

Відмінно підходить для гасіння або приготування карамелізованого м'яса.
Приготування
Нарізаємо м'ясо невеликими шматками або брусочками (смужками). Заливаємо пивом, більше нічого не потрібно. Маринуємо не більше 24-х годин.
Якщо ви злегка пофантазируете, ви можете самі придумати різні рецепти маринадів, головне - не кладіть в маринад цибулю: він повідомляє м'яса не надто приємний специфічний присмак і характерний аромат.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринована горбуша - рецепт
Маринована горбуша - рецепт
Горбуша - одна з найбільш поширених цінних промислових видів лососевих риб. Готувати цю чудову рибу можна різними способами, але вона особливо смачна
М'який шашлик з яловичини
М'який шашлик з яловичини
У шашлику з яловичини шанувальників не так вже й багато, а пов'язано це з тим, що яловичина сама по собі досить жорстка і при обсмажуванні на вугіллі
Яловичина в соєвому соусі
Яловичина в соєвому соусі
Яловичина - смачне і корисне м'ясо, з якого можна створити безліч різноманітних і цікавих страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як можна
Маринований мова
Маринований мова
Телячий, яловичий або свинячий язик - це смачний делікатесний продукт, який, зазвичай, подають до святкового столу. І сьогодні ми поговоримо про
Маринована гарбуз
Маринована гарбуз
Гарбуз - дуже смачний і суперкорисний продукт харчування. Її можна вживати в сирому, вареному, запеченому, а також маринованому вигляді. Ось про
Маринована морква
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і