Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Каре ягняти - рецепт

Каре ягняти - рецепт

19-03-2015, 13:12
1 522
Каре ягняти - рецепт
Каре ягняти - це популярний в західній Європі блюдо, яке представляє собою натуральні котлети на зачищених реберцях. Каре відмінно поєднується з приготованими на пару овочами, вермішеллю і гречкою. Італійські і французькі кулінарні традиції просто немислимі без цього чудового прикраси столу. Давайте і ми з вами розглянемо кілька оригінальних і смачних рецептів приготування каре ягняти.

Рецепт каре ягняти в духовці


Інгредієнти:

  • каре ягняти - 1 кг;

  • лимонний сік - 50 мл;

  • оливкова олія - 50 мл;

  • сіль, перець, чебрець - за смаком.


  • Для соусу:

  • часник - 2 зубчики;

  • розмарин, базилік - 5 г;

  • вершкове масло - 30 г;

  • червоне сухе вино - 500 мл


  • Приготування
    Як приготувати каре ягняти? Каре поділяємо на невеликі порційні шматочки і відставляємо поки в сторону. Тим часом готуємо маринад для м'яса: змішати лимонний сік з оливковою олією, додаємо сіль за смаком і чебрець рубаний. Шматочки злегка відбиваємо і втираємо в них приготовлену суміш, потім залишаємо каре маринуватися на 30 хвилин, а після, швидко обсмажуємо на сухій сковороді. Далі перекладаємо реберця в форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 25 хвилин.
    Тим часом ми з вами готуємо соус з червоного вина: розтоплюємо трохи вершкового масла, обсмажуємо на ньому подрібнений часник, розмарин і базилік. Потім поступово вливаємо червоне вино, доводимо все до кипіння, проціджують і уварюють протягом 20 хвилин на слабкому вогні. Готове каре ягняти поливаємо соусом і подаємо до столу.

    Рецепт каре ягняти на грилі


    Інгредієнти:

  • баранина - 500 г;

  • соєвий соус - 50 мл;

  • розмарин - 15 г

  • біле вино - 30 мл;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Як готувати каре ягняти? Корейку ягняти першим ділом поділяємо на порційні шматки з кісточкою. Потім маринуємо м'ясо: натираємо його сіллю, дрібно нарубаним розмарином і перцем, поливаємо соєвим соусом і вином. Ставимо ягняти в холодильник приблизно на 2 години. Потім змащуємо її оливковою олією і смажимо на електрогрилі при температурі 250 градусів протягом 10 хвилин.

    Рецепт каре ягняти в паніровці


    Інгредієнти:

  • каре ягняти - 600 г;

  • чебрець, розмарин - за смаком;

  • часник - 2 зубчики;

  • гірчиця - 2 ст. ложки;

  • волоські горіхи - 300 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для соусу:

  • бульйон яловичий - 300 мл;

  • журавлина сушена - 150 г;

  • цибуля шалот - 1 шт.;

  • червоне вино - 100 мл;

  • масло вершкове - 30 р.


  • Приготування
    Для приготування каре ягняти у сковороду наливаємо трохи олії, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його на сильному вогні протягом 3 хвилин з кожного боку. Тепер готуємо горіхову обмазку: рубаємо дрібно очищені волоські горіхи, часник, чебрець і розмарин. Все змішуємо, вливаємо трохи оливкової олії, кладемо сіль і перець за смаком, добре перемішуємо.
    Тепер давайте приготуємо соус: у м'ясний бульйон кладемо сушену журавлину, додаємо дрібно порізану цибулю і вливаємо трохи червоного вина. Гарненько все перемішуємо і ставимо на слабкий вогонь, доводимо до кипіння, проварюємо протягом 10 хвилин до
    Каре ягняти - рецепт
    загустіння, і залишаємо остигати. М'ясо промакаем паперовим рушником, щоб видалити надлишки жиру, змащуємо гірчицею, паніруємо в горіховій кашки, загортаємо туго, хвилин на 15 в харчову плівку і прибираємо в холодильник. Далі перекладаємо каре на змащене олією деко, відправляємо блюдо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом 20 хвилин. Перед подачею на стіл поливаємо готове м'ясо приготованим раніше соусом і посипаємо зверху подрібненою свіжою зеленню.
    Також не забудьте випробувати рецепти ніжних медальйони з телятини і ароматних баранячих реберець , приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Винний соус
    Винний соус
    Соуси відмінно доповнюють м'ясні, рибні і овочеві страви. Різновидів таких заправок дуже багато. І сьогодні ми поговоримо про винному соусі. У нашій
    Лазанья з лаваша
    Лазанья з лаваша
    Лазанья - відомий і популярний у світі листковий пиріг з начинкою. Сьогодні ми розповімо, як приготувати її легко і швидко з лаваша. Це, звичайно ж,
    М'ясо з овочами в духовці
    М'ясо з овочами в духовці
    М'ясо, запечене з овочами в духовці - чудове блюдо як для буденного, так і святкового столу. І сьогодні ми розповімо, як запекти з гарніром свинину,
    Баранячі реберця в духовці
    Баранячі реберця в духовці
    Коли хочеться приготувати щось особливе, як на зло забуваються всі рецепти. Тому ми вирішили дати підказку. Приготуйте баранячі реберця! Як це
    Свинина у вині
    Свинина у вині
    Свинина, тушкована у вині, вже давно є класичним блюдом, дуже смачним і соковитим. У кожної господині, неодмінно знайдеться свій рецепт створення
    Стейк зі свинини - рецепт
    Стейк зі свинини - рецепт
    Стейк зі свинини - смачне м'ясне блюдо, яке можна подати на святковий стіл або приготувати на природі. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально