Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Стейк зі свинини - рецепт

Стейк зі свинини - рецепт

19-03-2015, 09:35
2 957
Стейк зі свинини - рецепт
Давайте розглянемо з вами кілька рецептів смачного стейк зі свинини. Таке блюдо можна подавати на святковий стіл до будь відвареної крупі або свіжим овочевим салатам.

Рецепт стейк зі свинини


Інгредієнти:

  • стейк свинячий - 1 шт.;

  • масло рослинне - 1 ч. ложка;

  • олія оливкова;

  • спеції.


  • Приготування
    Духовку попередньо розігріваємо до 220 градусів і виставляємо на режим «Гриль». Замаринований в спеціях м'ясний стейк викладаємо в змащену оливковою олією форму для запікання. Ні в якому разі не відбиваємо м'ясо, щоб воно не вийшло жорстким і сухим. Далі відправляємо свинину в духовку і запікаємо спочатку 5 хвилин з одного боку, після чого швидко перевертаємо кухонних лопаткою і запікаємо ще стільки ж зі зворотного боку. Акуратно дістаємо наш стейк з духовки, даємо йому кілька хвилин відпочити і охолонути, після чого одразу ж подаємо до столу разом зі свіжими овочами та зеленню.

    Рецепт стейк зі свинини в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свинячий стейк - 700 г;

  • масло рослинне для обсмажування;

  • часник - 3 зубчики;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • м'ясний бульйон - 2 ст.;

  • гостра паприка - за смаком;

  • сухий розмарин - 1 ч. ложка;

  • вино - 05 ст.;

  • бодян;

  • часник.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, витираємо насухо рушником і натираємо сіллю, перцем та іншими спеціями за смаком. Потім розігріваємо на вогні сковорідку наливаємо масло. Тепер обсмажуємо шматочки м'яса по кілька хвилин з усіх боків, для того щоб з'явилася скориночка, а сік, що залишився всередині. Не перетримуйте свинину на вогні, тому що тоді м'ясо засохне і стане несмачним.
    Можете обсмажити шматочки в мультиварці, для цього включаємо режим «Випічка» і готуємо стейки при відкритій кришці на невеликій кількості масла. Далі до м'яса кидаємо ложечку сушеного розмарину, трохи бадьяна і подрібнений часничок. Включаємо програму «Гасіння» і готуємо ще хвилин 40. Утворився бульйон обережно зливаємо в миску і використовуємо його для приготування соусу. Для цього додаємо в нього трохи вина і кладемо обсмажену на сковороді борошно і гостру паприку. Потім проварюємо масу при відкритій кришці, постійно заважаючи, і чекаємо, поки вона трохи загусне. Тепер вимикаємо прилад і подаємо готовий соус до м'яса.

    Рецепт маринування стейків з свинини


    Інгредієнти:

  • червоне вино - 150 мл;

  • цибулина - 2 шт.;

  • олія оливкова - 4 ст. ложки;

  • часник - 4 зубчики;

  • чебрець - 1 ч. ложка;

  • розмарин - 1 ч. ложка;

  • лавровий листочок.


  • Приготування
    Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо тонкими кільцями, а часник рубаємо маленькими гуртками. Потім викладаємо підготовлені овочі в глибоку тарілку, посипаємо спеціями і заливаємо червоним сухим вином і оливковим маслом. Все ретельно перемішуємо, викладаємо свинячий стейк і залишаємо маринуватися на всю ніч.

    Рецепт приготування стейка з свинини


    Інгредієнти:

  • свинина - 250 г;

  • масло рослинне - 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • цибулина - 05 шт.;

  • свіжа зелень - за бажанням;

  • гостра гірчиця - 2 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;


  • сухе червоне вино - 100 мл
  • Стейк зі свинини - рецепт


    Приготування
    Шматочок свинини гарненько промиваємо, просушуємо і злегка змащуємо рослинним маслом. Потім натираємо м'ясо спеціями і залишаємо маринуватися. На плиту ставимо сковороду з товстим дном розігріваємо і обсмажуємо стейк на середньому вогні до появи скоринки. На іншу сковороду кладемо дрібно нарізану цибульку, свіжу зелень і очищений, видавлений часник. Коли овочі трохи обсмажаться, поступово вливаємо червоне вино і кладемо гірчицю . Доводимо соус до загустіння і подаємо його разом з соковитим м'ясом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Стейк тріски в духовці
    Стейк тріски в духовці
    Тріска вважається сухий і прісної рибою, але якщо правильно підійти до її приготування, то будь-яке блюдо з неї вийде смачним і соковитим. І сьогодні
    Курячий стейк з овочами
    Курячий стейк з овочами
    Курячий стейк з овочами - це напрочуд смачне блюдо, яке може без зусиль зробити навіть людина без кулінарного досвіду. Пропонуємо вам простий варіант
    Свинячий стейк
    Свинячий стейк
    Стейк - це багатьма з нас улюблене блюдо. Найчастіше його смажать, звичайно ж, із яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від традиції, і розповімо вам
    Стейк з телятини
    Стейк з телятини
    Стейк - це смачне блюдо для справжніх чоловіків і не тільки. Його зазвичай готують з яловичини або свинини. Але сьогодні ми пропонуємо більш ніжний
    Стейк на грилі
    Стейк на грилі
    Стейк - це обсмажений зі спеціями шматок м'яса або риби. Його можна посмажити на сковороді в духовці, а також на грилі. Ось рецепти останнього
    Стейк в мультиварці
    Стейк в мультиварці
    Стейк - це обсмажений з 2-х сторін шматок м'яса або риби. Найчастіше їх готують на сковороді або в духовці. Але сьогодні ми з вами поговоримо про те,