Давайте розглянемо з вами кілька рецептів смачного стейк зі свинини. Таке блюдо можна подавати на святковий стіл до будь відвареної крупі або свіжим овочевим салатам.
Рецепт стейк зі свинини
Інгредієнти: стейк свинячий - 1 шт.; масло рослинне - 1 ч. ложка; олія оливкова; спеції. Приготування Духовку попередньо розігріваємо до 220 градусів і виставляємо на режим «Гриль». Замаринований в спеціях м'ясний стейк викладаємо в змащену оливковою олією форму для запікання. Ні в якому разі не відбиваємо м'ясо, щоб воно не вийшло жорстким і сухим. Далі відправляємо свинину в духовку і запікаємо спочатку 5 хвилин з одного боку, після чого швидко перевертаємо кухонних лопаткою і запікаємо ще стільки ж зі зворотного боку. Акуратно дістаємо наш стейк з духовки, даємо йому кілька хвилин відпочити і охолонути, після чого одразу ж подаємо до столу разом зі свіжими овочами та зеленню.
Рецепт стейк зі свинини в мультиварці
Інгредієнти: свинячий стейк - 700 г; масло рослинне для обсмажування; часник - 3 зубчики; спеції. Для соусу:
м'ясний бульйон - 2 ст.; гостра паприка - за смаком; сухий розмарин - 1 ч. ложка; вино - 05 ст.; бодян; часник. Приготування М'ясо промиваємо, витираємо насухо рушником і натираємо сіллю, перцем та іншими спеціями за смаком. Потім розігріваємо на вогні сковорідку наливаємо масло. Тепер обсмажуємо шматочки м'яса по кілька хвилин з усіх боків, для того щоб з'явилася скориночка, а сік, що залишився всередині. Не перетримуйте свинину на вогні, тому що тоді м'ясо засохне і стане несмачним.
Можете обсмажити шматочки в мультиварці, для цього включаємо режим «Випічка» і готуємо стейки при відкритій кришці на невеликій кількості масла. Далі до м'яса кидаємо ложечку сушеного розмарину, трохи бадьяна і подрібнений часничок. Включаємо програму «Гасіння» і готуємо ще хвилин 40. Утворився бульйон обережно зливаємо в миску і використовуємо його для приготування соусу. Для цього додаємо в нього трохи вина і кладемо обсмажену на сковороді борошно і гостру паприку. Потім проварюємо масу при відкритій кришці, постійно заважаючи, і чекаємо, поки вона трохи загусне. Тепер вимикаємо прилад і подаємо готовий соус до м'яса.
Рецепт маринування стейків з свинини
Інгредієнти: червоне вино - 150 мл; цибулина - 2 шт.; олія оливкова - 4 ст. ложки; часник - 4 зубчики; чебрець - 1 ч. ложка; розмарин - 1 ч. ложка; лавровий листочок. Приготування Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо тонкими кільцями, а часник рубаємо маленькими гуртками. Потім викладаємо підготовлені овочі в глибоку тарілку, посипаємо спеціями і заливаємо червоним сухим вином і оливковим маслом. Все ретельно перемішуємо, викладаємо свинячий стейк і залишаємо маринуватися на всю ніч.
Рецепт приготування стейка з свинини
Інгредієнти: свинина - 250 г; масло рослинне - 1 ч. ложка; спеції. Для соусу:
цибулина - 05 шт.; свіжа зелень - за бажанням; гостра гірчиця - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; сухе червоне вино - 100 мл Приготування Шматочок свинини гарненько промиваємо, просушуємо і злегка змащуємо рослинним маслом. Потім натираємо м'ясо спеціями і залишаємо маринуватися. На плиту ставимо сковороду з товстим дном розігріваємо і обсмажуємо стейк на середньому вогні до появи скоринки. На іншу сковороду кладемо дрібно нарізану цибульку, свіжу зелень і очищений, видавлений часник. Коли овочі трохи обсмажаться, поступово вливаємо червоне вино і кладемо гірчицю . Доводимо соус до загустіння і подаємо його разом з соковитим м'ясом.