Каре ягняти - це популярний в західній Європі блюдо, яке представляє собою натуральні котлети на зачищених реберцях. Каре відмінно поєднується з приготованими на пару овочами, вермішеллю і гречкою. Італійські і французькі кулінарні традиції просто немислимі без цього чудового прикраси столу. Давайте і ми з вами розглянемо кілька оригінальних і смачних рецептів приготування каре ягняти.
Рецепт каре ягняти в духовці
Інгредієнти: каре ягняти - 1 кг; лимонний сік - 50 мл; оливкова олія - 50 мл; сіль, перець, чебрець - за смаком. Для соусу:
часник - 2 зубчики; розмарин, базилік - 5 г; вершкове масло - 30 г; червоне сухе вино - 500 мл Приготування Як приготувати каре ягняти? Каре поділяємо на невеликі порційні шматочки і відставляємо поки в сторону. Тим часом готуємо маринад для м'яса: змішати лимонний сік з оливковою олією, додаємо сіль за смаком і чебрець рубаний. Шматочки злегка відбиваємо і втираємо в них приготовлену суміш, потім залишаємо каре маринуватися на 30 хвилин, а після, швидко обсмажуємо на сухій сковороді. Далі перекладаємо реберця в форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 25 хвилин.
Тим часом ми з вами готуємо соус з червоного вина: розтоплюємо трохи вершкового масла, обсмажуємо на ньому подрібнений часник, розмарин і базилік. Потім поступово вливаємо червоне вино, доводимо все до кипіння, проціджують і уварюють протягом 20 хвилин на слабкому вогні. Готове каре ягняти поливаємо соусом і подаємо до столу.
Рецепт каре ягняти на грилі
Інгредієнти: баранина - 500 г; соєвий соус - 50 мл; розмарин - 15 г біле вино - 30 мл; оливкова олія - 30 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Як готувати каре ягняти? Корейку ягняти першим ділом поділяємо на порційні шматки з кісточкою. Потім маринуємо м'ясо: натираємо його сіллю, дрібно нарубаним розмарином і перцем, поливаємо соєвим соусом і вином. Ставимо ягняти в холодильник приблизно на 2 години. Потім змащуємо її оливковою олією і смажимо на електрогрилі при температурі 250 градусів протягом 10 хвилин.
Рецепт каре ягняти в паніровці
Інгредієнти: каре ягняти - 600 г; чебрець, розмарин - за смаком; часник - 2 зубчики; гірчиця - 2 ст. ложки; волоські горіхи - 300 г; сіль, перець - за смаком. Для соусу:
бульйон яловичий - 300 мл; журавлина сушена - 150 г; цибуля шалот - 1 шт.; червоне вино - 100 мл; масло вершкове - 30 р. Приготування Для приготування каре ягняти у сковороду наливаємо трохи олії, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його на сильному вогні протягом 3 хвилин з кожного боку. Тепер готуємо горіхову обмазку: рубаємо дрібно очищені волоські горіхи, часник, чебрець і розмарин. Все змішуємо, вливаємо трохи оливкової олії, кладемо сіль і перець за смаком, добре перемішуємо.
Тепер давайте приготуємо соус: у м'ясний бульйон кладемо сушену журавлину, додаємо дрібно порізану цибулю і вливаємо трохи червоного вина. Гарненько все перемішуємо і ставимо на слабкий вогонь, доводимо до кипіння, проварюємо протягом 10 хвилин до
загустіння, і залишаємо остигати. М'ясо промакаем паперовим рушником, щоб видалити надлишки жиру, змащуємо гірчицею, паніруємо в горіховій кашки, загортаємо туго, хвилин на 15 в харчову плівку і прибираємо в холодильник. Далі перекладаємо каре на змащене олією деко, відправляємо блюдо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом 20 хвилин. Перед подачею на стіл поливаємо готове м'ясо приготованим раніше соусом і посипаємо зверху подрібненою свіжою зеленню.
Також не забудьте випробувати рецепти ніжних медальйони з телятини і ароматних баранячих реберець , приємного вам апетиту!